10 Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

10 Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

25 – 30  Αυγούστου 2022

Μέθανα – Γαλατάς – Ύδρα – Πόρος

 

Η διεθνής συνάντηση διακεκριμένων μουσικών στα νησιά του Σαρωνικού επιστρέφει

Μετά από μια επιβεβλημένη απουσία δύο ετών, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές Γιάννης Αγρανιώτης και Francis Kefford είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν την 10η διοργάνωση του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού. Αυτός ο ξεχωριστός μουσικός θεσμός στο ελληνικό πολιτιστικό τοπίο προσκαλεί για άλλη μια φορά διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο που θα ερμηνεύσουν μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της φιλολογίας της μουσικής δωματίου.

Από τις 25 έως τις 30 Αυγούστου 2022, οι λάτρεις της μουσικής και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εκτιμήσουν ένα πρόγραμμα πέντε συναυλιών μουσικής δωματίου με αναγνωρισμένες ερμηνείες έργων των Μπραμς, Μότσαρτ, Σούμπερτ, Ντβόρζακ και Σούμαν. Το σύνολο σολίστ και διακεκριμένων μουσικών από όλη την Ευρώπη θα εμφανιστεί στην Ύδρα, τον Γαλατά, τον Πόρο και στο Θέατρο Καμένης Χώρας στα Μέθανα.

Στο Leondari Ensemble θα συμμετάσχουν τρεις διακεκριμένοι διεθνείς καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν για πρώτη φορά: ο κλαρινετίστας Sergio Pires (PT) και η βιολονίστρια Katherine Gowers (Ηνωμένο Βασίλειο) είναι και οι δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες. Μαζί τους θα είναι και ο διακεκριμένος Έλληνας βιολοντσελίστας, Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος. Γνώριμα πρόσωπα θα είναι τα πολυαγαπημένα μέλη του συνόλου, οι μουσικοί Julian Arp (βιολοντσέλο) Bogdan Bozovic (βιολί) και Caspar Frantz (πιάνο), οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες στην πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ το 2011.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία από τα πιο σημαντικά και γοητευτικά έργα μουσικής δωματίου. Τα Κουιντέτα με κλαρινέτο των Johannes Brahms και W.A. Mozart και το Κουιντέτο Εγχόρδων, D. 956 του Franz Schubert είναι όλα έργα που ολοκληρώθηκαν κοντά στο τέλος της ζωής των συνθετών. Οι δάσκαλοι στο απόγειο των δυνάμεών τους δημιουργούν την αίσθηση νοσταλγικής ονειροπόλησης, ελπίδας, απώλειας, αγάπης και πάνω απ ‘όλα της δύναμης της μουσικής  να θεραπεύει.

Τα έργα αυτά θα συμπληρωθούν από το σημαντικό Τρίο με Πιάνο op.65 του Antonin Dvorak, καθώς και από δύο ποιητικά έργα του  γερμανικού ρομαντισμού για κλαρινέτο: τη Σονάτα σε Φα ελάσσονα, Op.120, No. 1 του Johannes Brahms, γραμμένα στην ίδια, τελευταία περίοδο δημιουργικής ζέσης με το κουιντέτο· και το Fantasiestücke, Op.73 του Robert Schumann, ενός σημαντικού προδρόμου των έργων του ύστερου Μπραμς.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι το καλλιτεχνικό σπίτι του Leondari Ensemble, μιας ομάδας μουσικών, φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που μοιράζονται ένα πάθος για τη μουσική δωματίου και μια ένθερμη αγάπη για την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται για δέκατη χρονιά με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Τροιζηνίας-Μεθανών. Οι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ηρακλή Κοντού, στη μνήμη της συζύγου του, Τερέζας Κοντού, λάτρης της μουσικής. Η υποστήριξη της Raycap από την έναρξη του Φεστιβάλ ήταν πραγματικά ζωτικής σημασίας και απαραίτητη.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ 10ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Αγρανιώτης, Francis Kefford

Συμμετέχοντες Μουσικοί:

Βιολί: Bogdan Božović, Katharine Gowers Γιάννης Αγρανιώτης,

ΒιόλαFrancis Kefford,

TσέλοJulian ArpAlexis Karaiskakis-Nastos

KλαρινέτοSérgio Pires

Πιάνο: Caspar Frantz

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΥΔΡΑ:15 ευρώ (standard) – 35 ευρώ (premium)

ΠΟΡΟΣ / ΜΕΘΑΝΑ: 12 ευρώ (Standard)

ΓΑΛΑΤΑΣ: είσοδος με προαιρετική συμμετοχή

Παιδιά μέχρι 18 ετών: είσοδος ελεύθερη

 

H προπώληση εισιτηρίων ανοίγει στις 5 Αυγούστου.

Κάνετε προκράτηση των εισιτηρίων στη σελίδα www.saronicfestival.com/el/book-tickets/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»   Στίχοι – Μουσική: Σώτης Βολάνης   Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:  https://IliasKampakakis.lnk.to/PosoMouLipi «Πόσο

Τάμτα «Άλλο Τι Λέω»

Τάμτα – Συγκινεί με το νέο της music video «Άλλο Τι Λέω» Ακόμα ένα εντυπωσιακό βίντεο κλιπ μέσα από το album της Τάμτα “Identity Crisis” Η πρωτοπόρος της ποπ σκηνής Τάμτα, μετά