THE OUTREACH PROJECT ΄22 Θεατρικές Προσεγγίσεις για τη Διαφορετικότητα και την Αποδοχή

               THE OUTREACH PROJECT ΄22

           Θεατρικές Προσεγγίσεις

για τη Διαφορετικότητα και την Αποδοχή

 

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το OUTREACH PROJECT΄21 υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Θεωνά, παρουσία πολυπληθούς κοινού και σημαντικών εκπροσώπων της καλλιτεχνικής σκηνής, όπου ανέδειξε έξι πρωτότυπα θεατρικά έργα νέων δημιουργών, μέσω ενός δημιουργικού εργαστηρίου, θεατρικών αναγνώσεων και σκηνοθετημένων αναλογίων στις σκηνές του Πολυχώρου VAULT, που πραγματεύονταν την έννοια της ατομικής ταυτότητας, της ετερότητας και της συμπερίληψης.

 

Σήμερα, οι Συνέργειες Πολιτισμού στο πλαίσιο του OUTREACH PROJECT΄22“, υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τη συνεργασία του Θεάτρου VAULT στην Αθήνα και του Θεάτρου Τ στη Θεσσαλονίκη και τη συμμετοχή διακεκριμένων θεατρικών συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών και παραγωγών, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε απόφοιτες/-ους και σπουδάστριες/-στές θεατρικών σπουδών, δραματικών σχολών και σεμιναρίων θεατρικής γραφής, να καταθέσουν προσχέδια σύγχρονων θεατρικών έργων, που να προάγουν τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, ως κοινωνική αξία και διαχρονική πρόκληση.

 

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχουσες/-οντες καλούνται μέχρι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, να υποβάλλουν μικρή σύνοψη του έργου τους (έως 300 λέξεις) με μια εναρκτήρια σκηνή με διαλόγους (έως 600 λέξεις).

 

Οι συγγραφείς των 8 επικρατέστερων κειμένων που θα επιλεγούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης, θα συμμετάσχουν σε ένα τρίμηνο εργαστήρι δημιουργικής γραφής       μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με ελεύθερη συμμετοχή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συνεργαστούν με διακεκριμένους θεατρικούς συγγραφείς / δραματουργούς, όπως ο Άκης Δήμου, η Νίνα Ράπη, ο Ανδρέας Φλουράκης και η Σοφία Καψούρου, εστιάζοντας πάντα στις ατομικές τους ανάγκες και εμπλουτίζοντας δημιουργικά το ύφος και το υλικό της γραφής τους.

 

Απώτερος στόχος του “OUTREACH PROJECT” είναι να αναδείξει τις διαφορετικές, συχνά υποεκπροσωπούμενες, φωνές νέων συγγραφέων που προτάσσουν με τη γραφή τους ζητήματα αυτοπροσδιορισμού που σχετίζονται με την έμφυλη ταυτότητα και τη σεξουαλικότητα, τις σωματικές και ψυχολογικές προκλήσεις, την εθνοπολιτισμική προέλευση, τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις και την ισότητα.

 

 

 

Για τη συμμετοχή σας στο “OUTREACH PROJECT΄22“, μπορείτε να στείλετε                         1. μια μικρή σύνοψη     2. την εναρκτήρια σκηνή του έργου σας     3. ένα βιογραφικό         στο email:   [email protected]

 

 

Από το “Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”

στο “OUTREACH PROJECT’’

 

Στη συνεχή αναζήτησή του για καίριες πρωτοβουλίες και δράσεις                                   που αναδεικνύουν επίμαχα κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα,                                                                               ο Κώστας Θεωνάς ως επιμελητής πολιτιστικών εκδηλώσεων,                                                                                      ιδρύει το 2000 την αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία “Ανοιχτοί Ορίζοντες

και ως καλλιτεχνικός διευθυντής διοργανώνει επί επτά συναπτά έτη το

Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

 

Με θεματικές ενότητες που αγγίζουν καίρια κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, όπως:                 Μια Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, Ζητήματα Ισότητας Φύλων,                                            Ταυτότητα και Διαφορετικότητα και Σύγχρονα Ζητήματα Βιοηθικής.                                                   Τα Φεστιβάλ τίθενται υπό την αιγίδα και υποστήριξη του                                   Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής                                         καθώς και των Υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Παιδείας και Υγείας.

 

Σήμερα επανέρχεται με τις Συνέργειες Πολιτισμού”                                                                    και την καλλιτεχνική διεύθυνση και υλοποίηση του OUTREACH PROJECT,                              το οποίο αποτελεί μια πρόταση/πρόσκληση σε νέους και ανερχόμενους θεατρικούς συγγραφείς να επαναπροσδιορίσουν την αποδοχή της διαφορετικότητας                          ως κοινωνική αξία και διαχρονική πρόκληση και να προβάλλουν                                    την ετερότητα και ποικιλομορφία ως θετική εμπειρία πολιτισμού.

 

 

ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ                                Σκύρου 4 Αθήνα 11361

                             Site: www.synergeies.org

Email: [email protected]

Τηλ: 2108846038 / 6977429017

 

VAULT THEATRE PLUS

                          Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός                                                                  

                             FB Page : http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1  

                             Email:   [email protected]

Τηλ: 213 0356472 / 6951832070

                            

 

      ΘΕΑΤΡΟ Τ

       Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη, 546 42

       Site: www.theatrot.gr  Email:  [email protected]

       Τηλ: 2310 854 333

 

‘Η δράση “Θεατρικές Προσεγγίσεις για τη Διαφορετικότητα και την Αποδοχή”,  πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού”.

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Email: [email protected] και [email protected]

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και