“Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς”

Η Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο
παρουσιάζει το Παραδοσιακό Παραμύθι από τη Σμύρνη:

“Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς”

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, η θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο επιστρέφει με το αγαπημένο παραδοσιακό παραμύθι από τη Σμύρνη: “Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη & Ο Χρουσαητός Άτυς”. Ένα παραμύθι καταγεγραμμένο στο τρίτο βιβλίο “Λαογραφικά – Παραμύθια της Σμύρνης” από τη Στέλλα Επιφανίου – Πετράκη (εκδόσεις Ιωλκός, 1967) και διασκευασμένο από τη συγγραφική ομάδα της θεατρικής ομάδας Τικ Τακ Ντο, που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης, την αξία της αποδοχής και τη σημασία της συντροφικότητας.
Στο παραμύθι “Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς” το θηλυκό στοιχείο παίρνει πρωτοβουλίες και ορίζει την πορεία της ιστορίας -και κατ΄επέκταση της ζωής της. Η γενναιότητα εδώ είναι γένους θηλυκού, σε αντίθεση με άλλα παραδοσιακά ή κλασσικά παραμύθια, που οι πριγκίπισσες διατηρούν παθητικό ρόλο, περιμένοντας να τις σώσουν από τα δεινά τους.
Το μοναδικό ύφος και αισθητική που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας Τικ Τακ Ντο, συναντά για πρώτη φορά τη λαϊκή παράδοση σε ένα μαγικό παραμύθι, κατάλληλα διασκευασμένο για το παιδικό με κοινό, σύμφωνα με τις αξίες που πρεσβεύει η θεατρική ομάδα.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η Ροδογάλη, μία όμορφη και χαρισματική βασιλοπούλα, ζει εξόριστη σε έναν απομακρυσμένο πύργο του βασιλείου λόγω της απληστίας που διέπει την αδελφή της. Εκεί τη συναντάει κάθε απόγευμα ένας χρουσαητός, που της αποκαλύπτει ότι είναι μαγεμένος πρίγκιπας και έτσι αρχίζει να γεννιέται η αγάπη τους.
Η αδελφή της Ροδογάλης όμως, τυφλή από την απληστία της, παγιδεύει τη Ροδογάλη, με αποτέλεσμα ο Χρουσαητός να πληγωθεί και να μη μπορούν να συναντηθούν ξανά.
Έτσι, η Ροδογάλη αποφασίζει να κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να βρει και να γιατρέψει τον Χρουσαητό.
Ξεκινάει, λοιπόν, ένα ταξίδι στο άγνωστο, γεμάτο περιπέτειες με μόνο εφόδιο τη δύναμη της αγάπης.

Η παράσταση μπορεί να παιχτεί σε αίθουσα του σχολείου.

Διασκευή Κειμένου: Αργυρώ Ταμβάκου – Παναγιώτης Λαμπής
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ
Πρωτότυπη Μουσική – Μουσική Διδασκαλία: Ευτέρπη Κατσαμάτσα – Στρατής Στηλ
Χορογραφία: Ορφέας Χατζησπύρου
Σκηνογραφία: Παναγιώτης Αδάμ
Ενδυματολογία: Ζωή Αρβανίτη
Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Γιαννακούλα
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Σχεδιασμός Φωτισμών: Παναγιώτης Λαμπής
Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας Γ.

Ηθοποιοί: Αθηνά Βελημβασάκη, Χρήστος Καπενής, Αργυρώ Ταμβάκου

Διάρκεια παράστασης: 70′
Επικοινωνία σχολεία & συλλόγους: 6937709958
Facebook Page: www.facebook.com/tiktaknto
Instagram: @tiktaknto

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Άκης Δήμου «Η νύχτα των μυστικών»

Θέατρο Μπέλλος   Άκης Δήμου «Η νύχτα των μυστικών»   Σκηνοθεσία Αικατερίνη Παπαγεωργίου Μουσική Γιάννης Χριστοδουλόπουλος Από τις 21 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο &

Ένα Σπουδαίο Γεύμα φέρνει την αλλαγή!

  Ένας σπουδαίος λόγος φέρνει στο service και την υποδοχή πελατών τον ηθοποιό Κωστή Σαββιδάκη, τον συγγραφέα Στέφανο Ξενάκη, τον τραγουδιστή Λεωνίδα Μπαλάφα, τον παρουσιαστή

ΒΟΫΤΣΕΚ Του ΓΚΕΟΡΓΚ ΜΠΥΧΝΕΡ

ΒΟΫΤΣΕΚ Του ΓΚΕΟΡΓΚ ΜΠΥΧΝΕΡ Επεξεργασία κειμένου – Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης «Αν κοιτάξεις στο βάθος της ψυχής ενός ανθρώπου θα συναντήσεις μόνο την άβυσσο» Καρλ