“Μπες στα παπούτσια μου” ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ

Μπες στα παπούτσια μου

Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας

 

από τη θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ

 

για 2η χρονιά!

 

Ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα,

μια πολυσύνθετη παράσταση-εργαστήριο για την ενσυναίσθηση

 

στο ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ και στο θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ

από 9 Οκτωβρίου & κάθε Κυριακή στις 15:00

 

για παιδιά 5-10 ετών

 

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση – βιωματικό εργαστήρι «ΜΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΠΟYΤΣΙΑ ΜΟΥ» από την ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ για την ενσυναίσθηση, τη διαφορετικότητα και το σχολικό εκφοβισμό συνεχίζεται και τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2022-2023 στο χώρο του σχολείου και στο Θέατρο Σταθμός.

 

Η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία παρουσιάζει φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία. Ακολουθεί εργαστήριο που ενσωματώνεται στην θεατρική διαδικασία. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου», τα παιδιά καλούνται να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, και κατανοώντας έννοιες όπως διαφορετικότητα και σχολικός εκφοβισμός.

 

Η παράσταση-εργαστήριο έχει τρεις ενότητες :

 

Α’ ενότητα

Αποτελείται από την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου» όπου μέσα από κωμικές καταστάσεις, τα παιδιά θα αντιληφθούν τη θέση θύμα – θύτη.

Β’ ενότητα

Οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά θα φτιάξουν «Τα Δέντρα των συναισθημάτων». Με ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης θα αποκτήσουν περισσότερη ενσυναίσθηση, κατανόηση και σεβασμό.

 

     Γ’ ενότητα

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με βάση την παράσταση που παρακολούθησαν. Προτείνουν κανόνες αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού και τα παιδιά εξωτερικεύουν τον δημιουργικό και καλλιτεχνικό τους εαυτό μέσα από το βιωματικό παιχνίδι.

 

Η παράσταση-εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού́ και Αθλητισμού́

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

 

Το ονειρόδραμα είναι η παιδική σκηνή της ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ.

Μια ομάδα καλλιτεχνών (ηθοποιών, μουσικών, εικαστικών) με στόχο την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων για παιδιά στο χώρο του σχολείου.

Δημιουργεί παραστάσεις για παιδιά με κοινωνικό χαρακτήρα από το 2007. Περισσότερα από 300 σχολεία παρακολουθούν τις παραστάσεις και παίρνουν μέρος στις δράσεις κάθε χρόνο. Με κύριο στόχο την ενεργή συμμετοχή του παιδιού μέσω της θεατρικής δράσης για την κατανόηση και αποδοχή κοινωνικών θεμάτων όπως (συμπεριληπτικότητα, διαφορετικότητα, πολυπολιτισμικότητα, σχολικός εκφοβισμός,ενσυναίσθηση )

Δημιουργώντας παραστάσεις για παιδιά, από την συγγραφή κειμένων, την δημιουργία πρωτότυπης μουσικής, τον σκηνικό χώρο και τα κοστούμια, ως την παρουσίαση της παράστασης ο στόχος παραμένει η ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Δίνοντας στα παιδιά χρόνο και χώρο ώστε να εκφράσουν τη γνώμη τους σε σχέση με την παράσταση και να αλλάξουν πολλές φορές την ιστορία. Η θεματολογία τις περισσότερες φορές είναι κοινωνική και σύγχρονη μέσα από το πρίσμα του παραμυθιού βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς να εντάξουν τις παραστάσεις στο μάθημα.

Από το 2007 έχει παρουσιάσει περισσότερες από 25 παραγωγές για παιδιά στο χώρο του σχολείου και σε θεατρικές σκηνές.

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Συγγραφέας- κείμενο: Γιώργος Μενδρινός

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης

Σύμβουλος ψυχικής υγείας-ειδική παιδαγωγός: Στέλλα Μουδάτσου

Σκηνικά- κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης

Στίχοι- Μουσικη: Στέλλα Μουδάτσου

Ενορχήστρωση: Roman Gomez

Φωτογραφία: Λευτέρης Καλογιός

Ηθοποιοί: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης

 

Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Παραστάσεις: από 9 Oκτωβρίου 2022 με 8 Ιανουρίου 2023

Μέρες & ‘Ωρες παραστάσεων: κάθε Kυριακή στις 15:00

Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Ομαδικό 8 ευρώ

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/mpes-sta-papothtsia-moy/

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Χώρος: Θέατρο Σταθμός

Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο)

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 52 30 267

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα www.oneirodrama.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες – Ομαδικές Κρατήσεις – Προσκλήσεις Εκπαιδευτικών:

Δευτέρα – Παρασκευή 09:30 – 13:30

210-8658902 / 210-8674657

Βασίλης Χατζηγιάννης

210-3222075

[email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗΣ «ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ»   Στίχοι – Μουσική: Σώτης Βολάνης   Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:  https://IliasKampakakis.lnk.to/PosoMouLipi «Πόσο

Τάμτα «Άλλο Τι Λέω»

Τάμτα – Συγκινεί με το νέο της music video «Άλλο Τι Λέω» Ακόμα ένα εντυπωσιακό βίντεο κλιπ μέσα από το album της Τάμτα “Identity Crisis” Η πρωτοπόρος της ποπ σκηνής Τάμτα, μετά