ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ

                              ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ

                           Από 8 Σεπτεμβρίου στα θερινά

                         

Η Weirdwave,  στις 8 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει την απολαυστική κωμωδία  του Αντονίν Περετζάτκο  Χάρηκα που σας γνώρισα, με πρωταγωνίστρια, στο ρόλο της κακιάς πεθεράς, την υπέροχη Ζοσιάν Μπαλασκο!

Ο Πολ, ένας 45χρονος εισοδηματίας, ερωτεύεται την Άβα, μια νεαρή υπάλληλο του μετρό. Αποφασίζει να την παντρευτεί, αλλά η μητέρα του έχει διαφορετική άποψη επί του θέματος και προσλαμβάνει έναν ντετέκτιβ για να αποδείξει ότι η Άβα απατά τον γιο της.

Εδώ θα βρείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=R9Bh4u3jSrQ

Υπόθεση

Ένας γόνος παλαιάς αριστοκρατικής γαλλικής οικογένειας, που έκανε την περιουσία της νομίμως αλλά αήθως, ερωτεύεται μια φτωχή κοπέλα, ταμία στα εκδοτήρια εισιτηρίων του μετρό. Η αυταρχική μητέρα του φρίττει με την απόφαση του γιου της και κάνει ό, τι μπορεί για να τού αλλάξει τη γνώμη, αλλά μάταια, διότι εκείνος αγαπάει τη μικρή, ενώ το παιδί τους θα κληρονομήσει τον τίτλο και τα πλούτη της φαμίλιας…

Όμως, η κακιά πεθερά δεν το βάζει κάτω, και προσλαμβάνει ιδιωτικό ερευνητή για να αποδείξει την απιστία της νύφης της. Το παιδί τελικά έρχεται, όμως είναι του κυρίου, ή κάποιου άλλου;

Απολαυστική η Μπαλασκό στο ρόλο της μητέρας, η οποία θυμίζει καρικατούρα από τις παλιές ελληνικές ταινίες, αλλά στο πιο εξευγενισμένο, καθότι γαλλίδα. «Ελπίζω το παιδί να μην κληρονόμησε τα γονίδια της φτώχιας!», ανησυχεί η «Mητέρα-Βασίλισσα», όπως αποκαλείται στην ταινία.

Μια γαλλική κωμωδία με ταξικό πρόσημο που κάνει το δικό της σχόλιο  για την ηθική υποκρισία της ανώτερης τάξης, με αναφορές και στη σύγχρονη γαλλική επικαιρότητα (από τον Μακρόν μέχρι τα Κίτρινα Γιλέκα).

Σύμφωνα πάντως με τον σκηνοθέτη,  σε αντίθεση με την σιδηρά ηλικιωμένη κυρία, που περιφρουρεί την τάξη της, «η νεαρή, φτωχή πρωταγωνίστρια δεν έχει πολιτική συνείδηση. Από τύχη διεισδύει σε αυτήν την οικογένεια. Οι κοινωνικές ανισότητες δεν την αφορούν πραγματικά. Η ταινία αποκαλύπτει μια κοινωνία όπου η ελπίδα να γίνεις πλούσιος υπερβαίνει την επιθυμία για κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο  Αντονίν Περετζάτκο, σκηνοθέτης της ταινίας Το Κορίτσι της Επανάστασης, εμπνεύστηκε την ταινία του Χάρηκα που σας γνώρισα από το διήγημα «Il faut un héritier »της Noëlle Renaude.

 

Χάρηκα που σας γνώρισα (“La pièce rapportée” / “Nice to meet you”,  Γαλλία,  2021, 86’)

Σκηνοθεσία:  Αντονίν Περετζάτκο

Σενάριο:  Αντονίν Περετζάτκο

Ηθοποιοί:  Ζοσιάν Μπαλασκό, Αναΐς Ντεμουστιέ, Φιλίπ Κατρίν, Γουίλιαμ Λέργκιλ

 

INFO

http://www.weirdwave.gr/

https://www.youtube.com/channel/UCF9Dj8Vq2W1QIqbTS80SanQ

https://www.facebook.com/WEIRDWAVE.GR

https://www.instagram.com/weirdwavegr/

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου

Ευάννα Βενάρδου, [email protected]

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο