Γιάννα Βασιλείου, λίγο πριν το live στο Gazarte…

Σας καλώς ορίζουμε στο Fulltime.gr

 

 

«Θέλει ο Έρωτας Αέρα» , με αυτή τη φράση θα σε καλωσορίσουμε!

Γιατί μας αποπνέει χαρά και αισιοδοξία, πες μας δυο λόγια για αυτή τη δουλειά.

Ένα τραγούδι που με εκφράζει πολύ και νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για τους δημιουργούς του, Δημήτρη Μπαλογιάννη και Ελένη Φωτάκη. Αισιόδοξο, απελευθερωτικό που βάζει τα απαραίτητα όρια που χρειάζονται κάποιες καταστάσεις στη ζωή μας.

 

Πως επιλέγεις τα τραγούδια σου;

Όποιο δικό μου τραγούδι έχω κυκλοφορήσει, έγινε καθαρά από ανάγκη εκείνης της περιόδου να εκφραστώ με αυτό. Όποιο τραγούδι μου έχουν χαρίσει άλλοι δημιουργοί, είναι επειδή από το πρώτο άκουσμα το ένιωσα σα να βγήκε από τη δική μου ψυχή.

 

Ετοιμάζεις ένα live Gazarte, τι θα ακούσουμε;

Με συνοδεύουν επι σκηνής έξι υπέροχοι μουσικοί σε ένα πρόγραμμα συναισθηματικό αλλά και διασκεδαστικό, με ηχοχρώματα κυρίως ελληνικά λαϊκά. Κάποια δικά μου τραγούδια και επιλογές πασίγνωστων μεγάλων ελληνικών τραγουδιών.

 

Τον Σεπτέμβριο συμμετείχες σε μια πολύ ωραία συναυλία στο Ηρώδειο, τιμώντας την Τζένη Βάνου,  μιλήσέ μας για αυτή την εμπειρία;

Η Τζένη Βάνου είναι ίσως η πιο περίτεχνη φωνή που έχει περάσει από το ελληνικό πεντάγραμμο. Ήταν μεγάλη μου χαρά που με κάλεσαν κι εμένα να τιμήσω τη μνήμη της και τη σπουδαία της δισκογραφία, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει στο μοναδικό  ιστορικό χώρο του Ηρωδείου.

 

Από παλιούς τραγουδιστές , όπως η Βάνου ή Μοσχολιού, ο Μπιθικώτσης, όλη αυτή η γενιά τι είναι για εσάς τους νέους;

Θαυμασμός και σεβασμός προς όλες τις παλαιότερες γενιές τραγουδιστών και δημιουργών. Αυτοί μας έχουν κάνει ό,τι είμαστε και ό,τι ονειρευόμαστε να προσφέρουμε κι εμείς στη μουσική του σήμερα.

 

Από ξένους μουσικούς ή τραγουδιστές ποιους θαυμάζεις;

Με κερδίζουν πάντα οι μεγάλες φωνές ανεξαρτήτως είδους τραγουδιού, από την Ella Fitzgerald στη Whitney Houston και τη Beyonce, και από τον Frank Sinatra στον Elton John και τον Michael Buble.

 

Είσαι ένας καλλιτέχνης με θεατρική διαδρομή, πόσο σε βοήθησε αυτό;

Με βοήθησε όσο με κράτησε και πίσω. Ναι μεν έχω πάρει σπουδαίες εμπειρίες γράφοντας στίχους για το μουσικό θέατρο και διδάσκοντας τους ηθοποιούς δίπλα σε σπουδαίους σκηνοθέτες, αλλά μου έπαιρνε πολύ χρόνο από το τραγούδι.

 

Πως είναι σήμερα ο χώρος της δουλειάς σου? Τι σε δυσκολεύει αλλά και τι σε χαροποιεί;

Μου το έλεγαν οτι είναι πολύ δύσκολος χώρος και δεν το πίστευα. Νόμιζα οτι υπερβάλλουν. Τελικά είναι όντως δύσκολος γιατι οι ίδιοι που βρίσκονται μέσα σε αυτόν τον κάνουν δύσκολο. Με χαροποιεί ένα πράγμα και για αυτό θα συνεχίσω να κάνω αυτή τη δουλειά. Η σύνδεση με τον κόσμο που ακούει τη μουσική μου ανιδιοτελώς.

 

Τα επόμενα σχέδια σου;

Μετά το live μας στον Gazarte, θα κάνουμε αρκετές εμφανίσεις στην επαρχία, και παράλληλα δουλεύουμε με τους συνεργάτες μου στο στούντιο για τα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουμε το επόμενο διάστημα.

Η Γιάννα Βασιλείου 23 Οκτωβρίου live στο Gazarte/

 

 

Με εκτίμηση

 Κατερίνα Γρυλλάκη

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

EΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ στο Θέατρο Άλσος

EΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ “Elly loves jazz – Vol.2”  για τέσσερεις Δευτέρες στο Θέατρο Άλσος Δευτέρα 21 & 28 Νοεμβρίου, Δευτέρα 5 & 12 Δεκεμβρίου Παράταση εμφανίσεων!