Μυστήριο_56  Συνάντηση Πολιτισμός 2030 – 3η Συνάντηση Συνέδριο/Συνάντηση

Μυστήριο_56  Συνάντηση Πολιτισμός 2030 – 3η Συνάντηση

Συνέδριο/Συνάντηση

 

συζητήσεις  | ομάδες εργασίας  | καλλιτεχνικές δράσεις  | δικτύωση

 

10 – 13 Νοεμβρίου 2022

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας (ΕΚΕΔΑ), XBowling Art Center
και σε άλλους χώρους της
Ελευσίνας

Μια συνάντηση αφιερωμένη στους επαγγελματίες του Πολιτισμού

για την καλλιτεχνική ιθαγένεια (artistic citizenship), την κοινωνική τέχνη (art of sociability) και την πολιτιστική ανάπτυξη των πόλεων και των κοινοτήτων

 

Επιμέλεια: Κέλλυ Διαπούλη

Είσοδος ελεύθερη  |  Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων εδώ έως τις 5 Νοεμβρίου

 #Culture2030 #Mystery56

 Το Μυστήριο_56 Συνάντηση Πολιτισμός 2030, ένα σημαντικό πρόγραμμα παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, επιστρέφει από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου  στην Ελευσίνα. Μια 4ήμερη συνάντηση αφιερωμένη στις Τέχνες και τον Πολιτισμό με συζητήσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις καλλιτεχνικών έργων και εκδηλώσεις δικτύωσης, με τη συμμετοχή θεωρητικών, καλλιτεχνών και επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Τη Συνάντηση Πολιτισμός 2030 επιμελείται η Κέλλυ Διαπούλη, τέως Καλλιτεχνική Διευθύντρια της διοργάνωσης, ένα πρόσωπο που εργάστηκε με ζήλο για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, υλοποιώντας ένα μέρος του προγράμματος του θεσμού έως το 2020. Η συνεργασία της με την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σηματοδοτεί την αδιαπραγμάτευτη αξία της συμπόρευσης προς έναν κοινό στόχο.

 

Το Μυστήριο_56  Συνάντηση Πολιτισμός 2030, στην τρίτη του διοργάνωση, αναπτύσσεται γύρω από τα θέματα της καλλιτεχνικής ιθαγένειας (artistic citizenship), της κοινωνικής τέχνης (art of sociability) και της πολιτιστικής ανάπτυξης των πόλεων και των κοινοτήτων. Κύριος στόχος των δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας (ΕΚΕΔΑ), στο X – Bowling Art Center και σε άλλους χώρους της πόλης, είναι η ανάδειξη των τρόπων σύνδεσης της σύγχρονης τέχνης με την καθημερινότητα μιας πόλης και των κοινοτήτων της.

 

Δυο χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση τον Νοέμβριο 2019, με έναν πολιτιστικό χώρο βαθιά πληγέντα από την πανδημία, το Μυστήριο_56  Συνάντηση Πολιτισμός 2030 επιστρέφει δημιουργώντας καταρχάς έναν φυσικό χώρο συνάντησης για Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου, καλλιτέχνες, πολιτιστικούς διαχειριστές, θεωρητικούς, θεσμικούς φορείς από Δήμους της Αττικής και την Περιφέρεια, καθώς και για όσους πολίτες ενδιαφέρονται για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιφέρειας, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Μέσα από μια σειρά καλλιτεχνικών δράσεων και εκδηλώσεων, η Συνάντηση Πολιτισμός 2030 επιχειρεί αφενός να αναδείξει τους λόγους που οδηγούν καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου στην περιφέρεια και τους τρόπους με τον οποίο εντάσσονται, εμπνέουν και αναπτύσσουν τις τοπικές κοινότητες και αφετέρου να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να επενδύσουν οι πόλεις στην τέχνη και τον πολιτισμό τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

 

Τις πρωινές ώρες, πρόκειται να πραγματοποιηθούν συζητήσεις, εργαστήρια και εκδηλώσεις δικτύωσης ανάμεσα σε επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πάνω σε ζητήματα πολιτιστικής ανάπτυξης των πόλεων και των κοινοτήτων, πολιτικής του πολιτισμού, καλλιτεχνικής παραγωγής, θεσμικού πλαισίου, συνεργασιών, όπως επίσης και καλών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών πρακτικών.

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του 4ημέρου θα παρουσιαστούν περισσότερα από 10 καλλιτεχνικά έργα από όλο τα φάσμα των τεχνών, προϊόντα διαλόγου ανάμεσα στους καλλιτέχνες και την πόλη, αλλά και ανεξάρτητες εκδηλώσεις, περίπατοι, gaming και άλλες δράσεις που έχουν δημιουργηθεί μέσα από μία διαδικασία συνεργασίας και συνδημιουργίας μεταξύ καλλιτεχνών, διαφορετικών κοινοτήτων στην Ελευσίνα και σε άλλα μέρη του κόσμου.

 

Τέλος, για πρώτη φορά θα λειτουργήσει ο «Ανοιχτός Χώρος», ένας τόπος έμπνευσης και  δικτύωσης, στο πλαίσιο του οποίου συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τη δραστηριότητά τους. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ έως τις 5 Νοεμβρίου.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.


Ημερομηνία:
10 – 13 Νοεμβρίου 2022

Τοποθεσίες: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής (Χαριλάου 28), X – Bowling Art Center (Χαριλάου 12) κ.α.

 

Εγγραφές στο Μυστήριο_56 Συνάντηση Πολιτισμός 2030 εδώ & Αιτήσεις συμμετοχής στον «Ανοιχτό Χώρο» εδώ έως τις 5 Νοεμβρίου.

 

 

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

 

Website: 2023eleusis.eu
Facebook: facebook.com/2023eleusis.eu
Instagram: instagram.com/2023eleusis
YouTube: youtube.com/c/2023Eleusis
E-mail: info@2023eleusis.eu

 

#Culture2030 #Mystery56

 

 

Πρόσβαση στην Ελευσίνα
# 21χλμ

Μόλις 21χλμ από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:


Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές)
Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ  ΡΕΤΡΟΣΠΕΚΤΙΒΑ -Στην ταινιοθήκη

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ                                                              ΡΕΤΡΟΣΠΕΚΤΙΒΑ                                             8-15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ   Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης  και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  με την υποστήριξη

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ LIVING

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ LIVING     Δείτε το trailer 29 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON   Λίγα λόγια για την ταινία   Στο Λονδίνο το