ΣΜΥΡΝΗ… Μανίτσα μου! – Τα παιδιά του πολέμου

ΣΜΥΡΝΗ… Μανίτσα μου! – Τα παιδιά του πολέμου

Μουσικοθεατρικό

Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ώρα 8:15μμ
στον Κήπο της Αλεξάνδρειας

Εισιτήρια με ειδική προσφορά στη VIVA !

https://www.viva.gr/tickets/theater/smyrni-manitsa-mou-ta-paidia-tou-polemou/

 

Πρόκειται για την αφήγηση του υπολοχαγού Γεράσιμου Γεννατά από την παραμονή του στη Σμύρνη (διοίκησε από το 1919 έως το 1921 την πρώτη πυροβολαρχία του 27ου Συντάγματος στη Μικρασιατική Εκστρατεία), όπου έχασε στον πόλεμο τον αδελφό του Φώτη αλλά γνώρισε και την γυναίκα της ζωής του Γεσθημανή (Μανίτσα) Κεχαγιόγλου, την παντρεύτηκε και την πήρε στην Ελλάδα μαζί με τις αδελφές και τη μητέρα της, λίγο πριν την Kαταστροφή.

Έζησαν μαζί για πενήντα περίπου χρόνια, έκαναν παιδιά κι εγγόνια και κληροδότησαν σε όλους τόσο τη μνήμη του έρωτα όσο και της καταστροφής και του τραύματος της Μικρασιατικής εκστρατείας με έναν ιδιαίτερο τρόπο.  Iστορική τοποθέτηση από τον Τάσο Σακελλαρόπουλο, ιστορικό και επιμελητή των ιστορικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη.

«Είμαστε τέκνα του πολέμου. Αν δεν είχε γίνει αυτή η εκστρατεία πολλοί από εμάς δεν θάχαμε ποτέ μας γεννηθεί. Ως τέτοια τέκνα κουβαλάμε μνήμες άλλων και ίσως και ενοχές άλλων εποχών».

Αυτή τη σύνθεση μνήμης του παππού της ιστορίας αλλά και δική της, βάζει στη σύνθεση κειμένων των ημερολογίων του παππού αλλά και δικών της, η Μάνια Παπαδημητρίου, που αφηγείται και παίζει πιάνο στην παράσταση. Μαζί της παίζουν και σιγοτραγουδούν ο Μενέλαος Κυπαρίσσης και η Αθηνά Χατζηαθανασίου.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σύνθεση κειμένων: Μάνια Παπαδημητρίου

Αφηγούνται και τραγουδούν: Μάνια Παπαδημητρίου, Αθηνά Χατζηαθανασίου, Μενέλαος Κυπαρίσσης

Πιάνο: Μάνια Παπαδημητρίου

Παράλληλη παρουσίαση εικόνων και υλικού της εποχής.

Επιμέλεια Βιντεοπροβολής: Η ομάδα

 

Διάρκεια: 75 λεπτά

Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Εισιτήρια: 10

Προσφορά προπώλησης VIVA: 8

https://www.viva.gr/tickets/theater/smyrni-manitsa-mou-ta-paidia-tou-polemou/

 

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, ώρα 8:15μμ

Κήπος της Αλεξάνδρειας

Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, ΤΚ 11252,  Αθήνα

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ στα τηλ: 212 100 7079,  6944 89 84 82

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

25 ΧΡΟΝΙΑ ΌΝΑΡ – ΚΥΤΤΑΡΟ Live

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2024 25 ΧΡΟΝΙΑ ΌΝΑΡ Πόσα Lives! Πόσα τραγούδια! Πόσες επιτυχίες! Πόσες συγκινήσεις! Πόσες συνεργασίες! Πόση αγάπη και πόση ένταση μοιραστήκαμε! Πόσες στιγμές

2ο Διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας ”PHOTOSYNTHESIS:2024”

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το 2ο Διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας ”PHOTOSYNTHESIS:2024” για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους μόλις ξεκίνησαν! Το 2ο Διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας ”PHOTOSYNTHESIS:2024” για