Γιάννης Αδάμος – “Κόσμε Γλέντα”

https://www.youtube.com/watch?v=RFCGcDfaoLQ&t=5sΑρχικά πες μου λίγα πράγματα για σένα…Που γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Γεννήθηκα στην Καρδίτσα και μεγάλωσα σε ένα χωριό τής Καρδίτσας το Καλλίθηρο.

Η μουσική πως προέκυψε στη ζωή σου;

Τυχαία προέκυψε και ήρθε για να μείνει.  Η πρώτη μου επαφή ήταν με το μπουζούκι και τα ρεμπέτικα.

Έχεις ήδη κυκλοφορήσει την δισκογραφική δουλειά σου. Πες μου λίγα πράγματα για αυτήν…

Η τελευταία δισκογραφική μου δουλειά είναι ο δίσκος Κόσμε Γλέντα μαζί με τις Ροζ πένες το σχήμα μου. Είναι μία δουλειά πραγματικά Κόσμε Γλέντα με ρυθμούς απ  όλη την Ελλάδα και ενορχηστρωτικά χρησιμοποιώ όργανα παραδοσιακά και πραγματικά το χαρήκαμε όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή. Έγινε με πολύ αγάπη και αξίζει πραγματικά τον κόπο να την ψάξετε και να την ακούσετε.

Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια η δισκογραφία στην Ελλάδα πεθαίνει σιγά σιγά…Θεωρείς ότι αυτό δυσκολεύει στο να διαφημίσετε την δουλειά σας οι τραγουδιστές;

Δεν νομίζω ότι παίζει σημαντικό ρόλο αυτό στην διαφήμιση της κάθε δουλειάς.  Υπάρχουν περισσότεροι τρόποι να διαφημίσουμε την δουλειά αυτή την εποχή και πιστεύω ότι όταν είναι κάτι καλό τότε σίγουρα με τον χρόνο θα μείνει.  Ασχέτως δλδ την διαφήμιση.

Τα Social media (Facebook,Twitter,Youtube) παίζουν βοηθητικό ρόλο πιστεύεις;

Εννοείται αυτό.  Μέσα από τα Social η δουλειά μας φτάνει κατευθείαν στον ακροατή και πιο εύκολο και άμεσα χωρίς μεσάζοντες δλδ.

Έλεγε ο Χόφμανσταλ στο τέλος του 19ου αιώνα ότι τώρα ο κόσμος προτιμά τις τέχνες που παρακάμπτουν τον λόγο και υπερισχύουν τα παραθεατρικά, το τσίρκο, το βαριετέ, γιατί έχει γίνει κάτι τραγικό: «Οι άξιες λέξεις έπεσαν σαν θανατηφόρες μύγες πάνω στα πράγματα που έχουν σημασία, και τα ακύρωσαν”. Άρα, αυτό κάνει τους ανθρώπους δύσπιστους για τον λόγο, για την λέξη;

Δεν νομίζω.  Πιστεύω ότι ναι μεν υπάρχει αρκετή πληροφορία στις μέρες μάς Δηλαδή ανεξάρτητος αν αξίζει κάτι ή όχι αυτό διαφημίζεται αλλά εγώ θα πω ότι αν κάτι αξίζει και χωρίς διαφημίσει θα μείνει και θα διακριθεί.  Οι άνθρωποι του αιώνα μάς πιστεύω είναι αρκετά ικανοί να ξεχωρίσουν αν κάτι αξίζει να μείνει.

Μελλοντικά σχέδια;

Εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αυτό τον καιρό και σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα ακόμη single από τον επερχόμενο δίσκο «Στο πάρα του κόσμο»

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

EΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ στο Θέατρο Άλσος

EΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ “Elly loves jazz – Vol.2”  για τέσσερεις Δευτέρες στο Θέατρο Άλσος Δευτέρα 21 & 28 Νοεμβρίου, Δευτέρα 5 & 12 Δεκεμβρίου Παράταση εμφανίσεων!