ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΧΝΗΣ “BREAK THE WALL”

ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
“BREAK THE WALL”
Ο κόσμος μας, ένας κόσμος γεμάτος προβλήματα, που μέσα του ασφυκτιούν οι άνθρωποι καθημερινά και αναζητούν τρόπους απόδρασης. Γιατί ναι, από έναν τέτοιο κόσμο που μοιάζει περισσότερο με φυλακή, παρά με τον κήπο της Εδέμ, είναι φυσικό όλοι να θέλουν να δραπετεύσουν με κάθε δυνατό τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο. Και αν η αυτοδιάθεση στον τρόπο διαφυγής θεωρείται ανεκτή, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που κάθε άλλο παρά με το καλό γειτνιάζουν, όντας επιζήμιοι για τις μονάδες ή και για το σύνολο.
Η ενασχόληση με την Τέχνη, θεωρείται ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πολεμήσει κάποιος την κάθε μορφή καταπίεσης, βίας, εξαναγκασμού και εξαθλίωσης. Απλά δημιουργεί και με τις δημιουργίες του σπάει τον τοίχο ή τους τοίχους που κρατούν φυλακισμένο τον ίδιο, κάποιον άλλον που αδικείται ή ακόμα και ένα σύνολο ανθρώπων, άσχετα με το αν είναι μικρό ή μεγάλο. Σε αυτήν, λοιπόν, την έκθεση με τίτλο “BREAK THE WALL”, που θα γίνει από 23/11/22 έως 8/12/22, καλούνται οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες με τα έργα τους να προτείνουν τους δικούς τους τρόπους διαφυγής, σπάζοντας τον τοίχο της παντός είδους εκμετάλλευσης του ανθρώπου, της οποιασδήποτε βίας, της πείνας, της δουλείας και του πολέμου. Μέσα από αυτά τα έργα, τα οποία δεν είναι παρά μια φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην εξαθλίωση του ανθρωπίνου είδους, το φιλότεχνο κοινό μπορεί να βρει ίσως την δική του φωνή και μορφή διαμαρτυρίας, ενάντια στον προσωπικό του τοίχο ή στους κοινούς τοίχους που ορθώνονται τριγύρω και ταυτόχρονα να βρει τρόπους για να τους σπάσει και να οδηγηθεί στο φως!!!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:
Arielle Codounis
Άννα Κοιλάκου
Δώρα Κόνστα
Σελίνα Κρητικού
Δέσπoινα Λουκί
Γωγώ Μακρυγιάννη
Γιάννης Ματαράγκας
Μαρία Μιχαηλίδου
Θωμάς Νικόπουλος
Κώστας Παπαδήμητροπουλος
Παντελής Παπαντίλης
Αναστασία Πατούνα
Δημήτρης Πολυχρονόπουλος
Μαρία Ρηγάτου
Μαρία Τσικλέα
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Παγουλάτος Δήμος
Οργάνωση, Επιμέλεια: Ρηγάτου Μαρία
Αφίσα, Marketing, Social Media & artmagazino102: Νίκος Γαβριηλίδης & Ολυμπία Εξαρχάκου
Κείμενο: Άννα Κοιλάκου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
PRESS RELEASE
ART EXHIBITION
“BREAK THE WALL”

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο