ΗΣΥΧΙΑ 6-9 – Χρήστος Πασσαλής- WEIRDWAVE

ΗΣΥΧΙΑ 6-9
Χρήστος Πασσαλής
Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα
63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Διανομή: WEIRDWAVE

Προβολές
*Τρίτη 8 Νοεμβρίου, 17:00, Ολύμπιον
*Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, 22:00, Τζον Κασαβέτης

Η Weirdwave, με χαρά ανακοινώνει πως ανέλαβε τη διανομή της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Χρήστου Πασσαλή Ησυχία 6-9.
Τον σκηνοθέτη πρωτογνωρίσαμε ως ηθοποιό στον Κυνόδοντα του Γιώργου Λάνθιμου, και ως σκηνοθέτη και σεναριογράφο στην ταινία Η Πόλη και η Πόλη που συνυπέγραψε με τον Σύλλα Τζουμέρκα.
Η Ησυχία 6-9, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι (Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα), μόλις επέστρεψε από την Ιταλία με το βραβείο καλύτερης ταινίας του Φεστιβάλ Linea d’ Οmbra, και σε λίγες μέρες θα πραγματοποιήσει την ελληνική της πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Οι προβολές θα γίνουν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου (17:00, Ολύμπιον, Πλατεία Αριστοτέλους) και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου (22:00, Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι).

Θα ακολουθήσουν online προβολές έως τις 13 Νοεμβρίου.

H Ησυχία 6-9 είναι μία από τις δύο ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του φετινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ εντάσσεται στην ενότητα Επίσημη Πρώτη του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.
Λίγο καιρό μετά τη συγκλονιστική ταινία Η Πόλη και η Πόλη, η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters της φετινής Berlinale, ο Χρήστος Πασσαλής επιστρέφει δυναμικά με μια ανατρεπτική ιστορία αγάπης γι’ αυτούς που φεύγουν και για εκείνους που μένουν πίσω. Σε έναν τόπο άχρονο, όπου η αποδοχή διαδέχεται την απώλεια κι εκείνη με τη σειρά της την αγάπη σε έναν κύκλο που ανοίγει και κλείνει στο άπειρο. Σαν μια κασέτα σε ένα διαρκές rewind.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Σκουλά και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.
Εδώ θα βρείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=nUk3_rdtBN0
Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΦΚΘ: https://www.filmfestival.gr/el/section-tiff/movie/1234/14628

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ένας άντρας και μια γυναίκα, ο Άρης και η Άννα, συναντιούνται τυχαία σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη. Είναι οι μόνοι ξένοι σε μια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων της που έχουν χαθεί ξαφνικά και αδικαιολόγητα. Καθώς παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή και τις παράξενες τακτικές που έχουν επινοήσει αυτοί που έμειναν πίσω προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους Εξαφανισμένους, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
«Δύο εραστές χαμένοι σε έναν κόσμο που προσπαθούν να κατανοήσουν. Μια μικρή πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν φωνές και συχνότητες, μια πόλη οι κάτοικοι της οποίας έχουν επινοήσει αλλόκοτους και συχνά κωμικούς κανόνες προκειμένου να επικοινωνήσουν με όσους έχουν χαθεί ανεπιστρεπτί. Τι όμορφη που ήταν η αγάπη μας. Που λέγαμε κι οι δυο πως δεν θα σβήσει.
H ταινία Ησυχία 6-9 περιγράφει έναν ενδιάμεσο κόσμο μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, έναν κόσμο που κάνει ησυχία προκειμένου να μπορέσει να επικοινωνήσει με αυτούς που έχουν χαθεί και που είναι αδύνατον να ξεχάσει κανείς. Μια ταινία για την αδυναμία ή την αδυνατότητα να πεις Αντίο».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Χρήστος Πασσαλής γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.  Στον κινηματογράφο, έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις ταινίες Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου (Βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα, Κάννες 2009, Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 83α Βραβεία Όσκαρ), στη Χώρα Προέλευσης (Βενετία 2010) και Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών (Βερολίνο 2019) του Σύλλα Τζουμέρκα, στο Μαύρο Λιβάδι (Karlovy Vary 2010) του Βαρδή Μαρινάκη και στο History’s Future της Fiona Tan. Στο θέατρο, μετά την συνεργασία του με πολλούς σκηνοθέτες, συν-ίδρυσε την ομάδα blitz το 2004. Έχει γράψει, σκηνοθετήσει και παίξει σε όλες τις παραστάσεις της ομάδας που έχουν παρουσιαστεί στο Théâtre de la Ville, στη Schaubühne, στο Festival d’ Avignon, στο Onassis Stegi και σε πολυάριθμα ακόμα θέατρα και θεατρικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Οι τελευταίες του παραγωγές στο θέατρο περιλαμβάνουν την συνεργασία του με το Luzerner Theater της Ελβετίας όπου, σε συνεργασία με την Αγγελική Παπούλια, σκηνοθέτησε την “Άλκηστη” του Ευρυπίδη, την “Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας” του Ντύρενματ και τον “Βυσσινόκηπο” του Τσέχοφ. Η υβριδική ταινία Η Πόλη και η Πόλη σε συν-σκηνοθεσία με τον Σύλλα Τζουμέρκα έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο πρόγραμμα Encounters του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και την Βορειοαμερικανική της πρεμιέρα στο New Directors/New Films που διοργανώνεται απο το ΜοΜΑ και το Lincoln Center. Η Ησυχία 6-9 είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

ΗΣΥΧΙΑ 6-9 | SILENCE 6-9 | σκηνοθεσία: Χρήστος Πασσαλής | σενάριο: Χρήστος Πασσαλής, Ελένη Βεργέτη | παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη | Συμπαραγωγοί: Βίκυ Μίχα, Στέλιος Καμμίτσης, Γρηγόρης Αρβανίτης | διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας | μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Μάριος Κλεφτάκης | production designer: Márton Ágh | art director: Μαρια Εύα Μαυρίδου | κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα | ηχοληψία: Νίκος Έξαρχος | σχεδιασμός ήχου και μιξάζ: Περσεφόνη Μήλιου, Κώστας Βαρυμποπιώτης | σχεδιασμός μακιγιάζ και κομμώσεων: Σίσσυ Πετροπούλου | βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπαρμπατσάλου | διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Ζέρβας |

ηθοποιοί: Aγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Σκουλά, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Βασίλης Καραμπούλας, Θανάσης Δήμου, Άρης Αρμαγανίδης, Ράνια Οικονομίδου, Αθανασία Καλλιμάνη, Σύλλας Τζουμέρκας, Μιχάλης Κίμωνας, Ζωή Σιγαλού, Κίμων Κουρής, Ελένη Καραγιώργη, Κατερίνα Ρουσσιάκη, Νατάσα Σαραντοπούλου, Κλαίρη Μπαμπαλή, Άγγελος Σκασίλας, Μυρτώ Κοντονή, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Δημήτρης Τσικρίκος κ.α.

 

| παραγωγή: Homemade Films | συμπαραγωγή: ΕΡΤ, ASTERISK POST | με τη χρηματοδότηση του ΕΚΚ | με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ, | 81’ | DCP | 1:2.35 | color

INFO

Στους κινηματογράφους


https://www.youtube.com/channel/UCF9Dj8Vq2W1QIqbTS80SanQ
https://www.facebook.com/WEIRDWAVE.GR
https://www.instagram.com/weirdwavegr/

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο