Η ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΟΥΛΙΩΤΗ διασκευάζει και αφηγείται ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή

Η ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΟΥΛΙΩΤΗ

διασκευάζει και αφηγείται

ΑΝΤΙΓΟΝΗ

του Σοφοκλή

Η Αντιγόνη και η αδερφή της η Ισμήνη θέλουν να αποδώσουν τιμές στον νεκρό αδερφό τους. Ο βασιλιάς Κρέοντας γράφει έναν σκληρό νόμο. Οι σοφοί της Θήβας τον συμβουλεύουν να είναι επιεικής. Η Αντιγόνη μόνη της ξεπερνάει τον φόβο της και ακολουθεί τον νόμο της αγάπης και της συνείδησης! Ο καθένας θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα των αποφάσεών του.

Η Αντιγόνη λέει θαρρετά στον βασιλιά:
«Δεν γεννήθηκα να ζω με το μίσος,

γεννήθηκα να ζω με την αγάπη!»

Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας μας;

 

Σειρά: Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους

Οι Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ εγκαινιάζουν μια νέα, πρωτοποριακή, εικονογραφημένη σειρά παιδικών βιβλίων, για παιδιά ηλικίας 5+, η οποία βασίζεται στη φημισμένη σειρά «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία – Οι Έλληνες», που έχει βραβευτεί από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence ως ένα από τα πιο σημαντικά εκδοτικά έργα της εποχή μας!

 

Η σειρά έχει στόχο να εισάγει τους μικρούς αναγνώστες στα μεγάλα κλασικά έργα, να προκαλέσει και να προσκαλέσει τα παιδιά να γνωρίσουν από μικρή ηλικία όλο τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής σκέψης, να έρθουν σε επαφή με τη φιλοσοφία, την ιστορία, την ποίηση, το θέατρο, με τρόπο απλό και επιμορφωτικό, ψυχαγωγικό και ευχάριστο.

 

Τα έργα διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες, όπως ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα κείμενα και μπορούν να μεταδώσουν στα παιδιά σημαντικές ιδέες και έννοιες με τρόπο σχεδόν βιωματικό.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

Στεφανία Γουλιώτη – Διασκευή και αφήγηση

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή του Piccolo Teatro di Milano. Έχει ενσαρκώσει πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Τρισεύγενη» του Κωστή Παλαμά, ο «Καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ, «Κλυταιμνήστρα» στην «Ορέστεια» του Αισχύλου, και πολλούς άλλους.

Έχει τιμηθεί με τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Κάρολος Κουν» για την ερμηνεία της στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή (σκην. P. Stein), καθώς και με το B΄ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στα Βραβεία Κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα» για τον «Καλό άνθρωπο του Σετσουάν» (σκην. Κ. Ευαγγελάτου). Στον κινηματογράφο έχει τιμηθεί με το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Έχει πρωταγωνιστήσει σε 5 ταινίες και 3 τηλεοπτικές σειρές, ενώ αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στην καινούργια σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro».

Από το 2009 διδάσκει το μάθημα της υποκριτικής σε σχολές όπως το «Ωδείο Αθηνών», «Γιώργος Αρμένης» κ.α., αλλά και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Θεατρολογίας, ενώ παράλληλα δουλεύει και εξελίσσει τη δική της μέθοδο «Flowing Through».

Μάγια Τζούριτς – Εικονογράφηση
Γεννήθηκε το 1987 στο Βελιγράδι Σερβίας. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται ως ζωγράφος-εικονογράφος.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

          ΣΤΟ 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                                                   ΜΕ 6 ΤΑΙΝΙΕΣ     Η Weirdwave  συμμετέχει με έξι ταινίες καταξιωμένων αλλά και νέων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών,

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –