Οι Αθηνοπεριπέτειες της Mom and the City επιστρέφουν!

Έλα να εξερευνήσεις με την ομάδα της Σοφίας Αλεξίου – Mom and the City, όλους τους κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς που κρύβει η πόλη!
Η δημιουργικότητα, η φαντασία και η ευρηματικότητα είναι τα βασικά εργαλεία μας!

Τι είναι οι Αθηνοπεριπέτειες;

Eκπαιδευτικές διαδρομές/ξεναγήσεις στην περιοχή της Πνύκας, οι οποίες στηρίζονται στο παιδικό βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» των Εκδόσεων Ψυχογιός.

Το βιβλίο αποτελεί τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό που γράφτηκε αποκλειστικά για παιδιά! Στους περιπάτους μας αναμιγνύεται η εκπαίδευση, το θεατρικό παιχνίδι και η επαφή με τη φύση. Το βιβλίο λειτουργεί σαν οδηγός της διαδρομής. Ο περίπατος  διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης με δώρα για τους μικρούς μας εξερευνητές και εξερευνήτριες!

Στόχος μας είναι να νιώσουν τα παιδιά πως «ιστορία» δε σημαίνει να αποστηθίζεις ονόματα και ημερομηνίες αλλά να είσαι στον εξωτερικό χώρο, σε ιστορικά μονοπάτια, δίπλα στα μνημεία και να εξερευνάς κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος. Να βιώνεις σε πραγματικό χρόνο την πολύτιμη αύρα τους, να νιώθεις την ενέργειά τους, να ανακαλύπτεις πραγματικά την αξία τους με όλες τις αισθήσεις!

Ζητούμενο της δράσης μας να εξοικειωθούν τα παιδιά με την πολιτιστική, τεχνολογική και φυσική κληρονομιά του τόπου. Να καλλιεργηθούν οι ικανότητες τους για παρατήρηση, υπόθεση, γενίκευση και να εφοδιαστούν με τρόπους εξερεύνησης του τοπίου σε μελλοντικές τους επισκέψεις σε τόπους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι Αθηνοπεριπέτειες υλοποιούνται σε συνεργασία με μουσειολόγους, ξεναγούς και ιστορικούς αρχαιολόγους και είναι η αφορμή για να ενισχύσουμε στα παιδιά την παρόρμηση να έρθουν σε επαφή με πολύτιμα μνημεία της πόλης μα και τη χαρά της μάθησης, το γέμισμα που νιώθει η ψυχή όταν εξερευνά τον κόσμο!

Τι λες κι εσύ η πόλη μας δεν είναι ιδανική για τέτοιες ωραίες εξορμήσεις;

Οι Αθηνοπεριπέτειες μπορούν να βρεθούν κοντά σας και σαν σχολικές εκδρομές και εκδηλώσεις! Αν θέλετε μπορείτε να τις προτείνετε κι εσείς στα σχολεία σας και στους συλλόγους Γονέων για να εξαπλωθούν τα νέα!

Σε αυτό το ταξίδι πολιτισμού μας συντροφεύουν η AS Company, τα Public και η Playmobil που προσφέρουν τα δώρα/ έπαθλα για το κυνήγι θησαυρού στα παιδιά!

«Είμαι πολύ χαρούμενη που η Έλλη κι ο Ερμής, ο ταξιδιωτικός μας οδηγός, έχει κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη παιδιών, γονιών, εκπαιδευτικών και γενικότερα ανθρώπων που αγαπούν τα ταξίδια και τις εξερευνήσεις όπως εμείς! Έρχεται σύντομα το δεύτερο βιβλίο της σειράς! Μείνετε συντονισμένοι!»
– Σοφία Αλεξίου

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;

Στις περιπέτειές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5-10 ετών με τους συνοδούς/ γονείς τους.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 20 παιδιά ανά διαδρομή.
Κόστος: €12 τα παιδιά, €3 οι ενήλικες συνοδοί/γονείς, ο 2ος γονιός /συνοδός δωρεάν.

Για τις κρατήσεις των θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Απλά στείλε τις ερωτήσεις σου ή δήλωσε συμμετοχή στο email [email protected].

Οι Αθηνοπεριπέτειες στα πάρτι σας!
Αν ψάχνετε μία πρωτότυπη δράση για το πάρτι σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας  για να οργανώσουμε μία Αθηνοπεριπέτεια ιδανική για εσάς και τους φίλους σας!

Βρείτε τον ταξιδιωτικό οδηγό των δράσεών μας «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» από τις Εκδόσεις Ψυχογιός – ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε ΕΔΩ και να πάρετε μέρος στα πολύχρωμα ταξίδια μας!

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)   Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΞΕΚΙΝΑ 2 ΜΑΪΟΥ Λίγα λόγια για την ταινία   Ο Καλέμπ, ένας μοναχικός νεαρός άντρας, αποκομμένος από

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Από τις 10 Μαΐου, κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης Μουσική: Δημήτρης Γαλίτης Στίχοι: Μαρία Παπαδάκη   Δίπλα σου νιώθω δυνατός, ένας μικρός δημιουργός Καρδιά μου βγες και παραδώσου, έχεις