ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙ της Ζέφης Συρίβλη

ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙ

της Ζέφης Συρίβλη

Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το παιδικό βιβλίο της Ζέφης Συρίβλη «Το Πορτοκαλί Σαλιγκαράκι» των εκδόσεων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού επανακυκλοφορεί μετά την επιτυχία της πρώτης έκδοσης. Πρόκειται για ένα παραμύθι που αναφέρεται στη δυσκολία των παιδιών να αποδεχτούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως είναι. Ένα παραμύθι που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της μοναδικότητάς μας.

Στην παιδική αυτή έκδοση, πρωταγωνιστεί ένα πορτοκαλί σαλιγκαράκι, που όμως δεν του αρέσει το χρώμα του και ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να το αλλάξει. Στην πορεία του, «φορτώνεται» χαρακτηριστικά από άλλα πλάσματα που συναντά στο μεγάλο λιβάδι: το κόκκινο χρώμα μιας παπαρούνας, τα πόδια μιας σαρανταποδαρούσας, το καμπανάκι που έχει στο λαιμό της μια αγελάδα, τα φτερά μιας χρυσόμυγας, το φτυάρι που κουβαλά ένα μυρμήγκι, δύο ελατήρια που του επιτρέπουν το άλμα ενός βατράχου, το δυνατό ράμφος ενός δρυοκολάπτη. Με όλα αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία στην πλάτη του, συνεχίζει τον δρόμο του, μέχρι που η συνάντησή του με το φεγγάρι το βοηθά να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό και να απαλλαχθεί από τα περιττά βάρη. Το σαλιγκαράκι μαθαίνει στο τέλος ότι κάθε πλάσμα πάνω στη Γη είναι μοναδικό και χρήσιμο γι’ αυτό που είναι και τότε το φωτεινό του χαμόγελο γίνεται πιο έντονο ακόμη και από τον ίδιο τον ήλιο.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο των στόχων του για διάσωση και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, δραστηριοποιείται στο χώρο των έντυπων εκδόσεων, με βιβλία ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου, παιδικές εκδόσεις, λευκώματα, αλλά και περιοδικά, έντυπα και καταλόγους εκθέσεων.

Το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο στο πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

 

Σύντομο βιογραφικό συγγραφέως

Η Ζέφη Συρίβλη γεννήθηκε στη Γερμανία. Σπούδασε            Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing και εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε αυτούς τους τομείς. Η μητρότητα στάθηκε αφορμή να θυμηθεί την αγάπη της για τις παιδικές ιστορίες. Κάπως έτσι, γράφτηκε «Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι», το οποίο εκδόθηκε το 2012 από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Καθώς πιστεύει στη δύναμη και στη μαγεία των βιβλίων, το 2013 δημιούργησε Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης και, συχνά, συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα φιλαναγνωσίας. Εκτός από τα βιβλία, αγαπάει τα ταξίδια, τις γάτες, τη ζωγραφική, το μπλε της θάλασσας, μα πάνω απ΄όλα τους ανθρώπους που δεν έχουν σταματήσει να ονειρεύονται και να χαμογελούν.

Έχει γράψει, επίσης, τα έργα: «Πωλείται» (Επόμενος Σταθμός, 2015), «Η εξαφάνιση της Μπέλλας» (Εκδόσεις Πατάκη, 2020) και «Ένα παράξενο ατύχημα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2022).

ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙ

Αριθμός σελίδων: 28

Διαστάσεις: 23×24

Εικονογράφηση: Μαρίνα Ρούσσου

Επιμέλεια: Θανάσης Κωνσταντόπουλος

Τιμή: 10€

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0000

Follow us on Facebook and Instagram:

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ* του Ανδρέα Φλουράκη

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ* Ελεύθερη διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη στο ομώνυμο έργο του William Shakespeare  Σύγχρονο Θέατρο Για 15 παραστάσεις Η ομάδα Anima και η σκηνοθέτις Ρουμπίνη