Το MedINA  υποστηρικτής του 13ου Ethnofest

Το MedINA  υποστηρικτής του 13ου Ethnofest

Οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται για την κοινή παραγωγή ταινιών

 

 

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2022 – Το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) υποστηρίζει το 13ο Ethnofest – Διεθνές Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο έχει αποκτήσει το δικό του, πιστό κοινό.

 

Η συνεργασία του MedINA με το Ethnofest περιλαμβάνει και την παραγωγή ενός συνόλου ταινιών που προβάλλουν παραδοσιακές πρακτικές τοπικών κοινοτήτων της Ελλάδας. Στο πλαίσιο του φετινού, πολύπλευρου, 13ου Φεστιβάλ, στην ενότητα «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά» θα προβληθούν τρεις (3) από αυτές τις ταινίες – ντοκιμαντέρ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με τη χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του MedINA, κ. Αλέξης Κατσαρός, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το Ethnofest, το οποίο για ακόμα μια φορά αποδεικνύει μέσα από τη στήριξή του τη σημασία των πολιτιστικών ταυτοτήτων στη χώρα μας και την ανάγκη αυτές να αναδειχθούν όχι μόνο τοπικά αλλά και διεθνώς. Μέσα από αυτήν την τριλογία ταινιών που δημιουργήσαμε από κοινού, προβάλλεται πρωτίστως η άυλη πολιτιστική κληρονομιά του αγροτικού χώρου. Η συνεργασία αυτή είχε ως στόχο από τη μία, την οπτικοακουστική αποτύπωση της παραδοσιακής γνώσης και από την άλλη, την ανάδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η αξιοποίηση της γνώσης αυτής στις μέρες μας».

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο 13ο Ethnofest μάς ταξιδεύουν στη Λήμνο, όπου ο φακός καταγράφει τις παραδοσιακές τεχνικές παρασκευής ψωμιού και τυριού, καθώς και την τέχνη της καλαθοπλεκτικής, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας τους στη σύγχρονη Ελλάδα. Η προβολή των τριών ταινιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022, στον κινηματογράφο ΆΣΤΟΡ (Σταδίου 28), παρουσία των συντελεστών. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

###

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Ethnofest 2022 και το αναλυτικό πρόγραμμα: www.ethnofest.gr

 

 

Σχετικά με το MedINA:

 

Το MedINA είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση που στηρίζει μικρές τοπικές κοινότητες με στόχο την ενίσχυσή τους, μέσω της προστασίας και διατήρησης των φυσικών τους πόρων και της ανάδειξης της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Το όραμα του Οργανισμού είναι ένας κόσμος όπου οι κοινωνίες ευημερούν σε αρμονία με τη φύση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε: https://med-ina.org.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)   Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΞΕΚΙΝΑ 2 ΜΑΪΟΥ Λίγα λόγια για την ταινία   Ο Καλέμπ, ένας μοναχικός νεαρός άντρας, αποκομμένος από

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Από τις 10 Μαΐου, κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης

Δίπλα σου – Δημήτρης Γαλίτης Μουσική: Δημήτρης Γαλίτης Στίχοι: Μαρία Παπαδάκη   Δίπλα σου νιώθω δυνατός, ένας μικρός δημιουργός Καρδιά μου βγες και παραδώσου, έχεις