“COYOTE, we used to be humans” SPYROS KOUVARAS

SPYROS KOUVARAS &

SYNTHESIS 748 DANCE CO.

 

“COYOTE, we used to be humans”

 ΠΑΡΚΟ ΠΛΥΦΑ

25 29 Νοεμβρίου

 

Ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς και η ελληνογαλλική ομάδα σύγχρονου χορού, Synthesis 748 Dance Co. υπογράφουν την νέα τους δουλειά με το έργο, “COYOTE, we used to be humans”, που θα παρουσιαστεί στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, για πέντε παραστάσεις απο 25 έως και 29 Νοεμβρίου. Μετά τα residencies σε Παρίσι και Μονπελιέ και την πρώτη, open studio, παρουσίαση, του έργου, στο Διεθνές Χορογραφικό Κέντρο AGORA του Montpellier Danse, ο χορογράφος και η ομάδα του επιστρέφουν στην Αθήνα για την πρεμιέρα και τέσσερις ακόμα παραστάσεις.

 

Ο μετα-ανθρωποκεντρισμός αναιρεί την ιδέα ενός εμπρόθετου και κυρίαρχου πλάσματος και μιας ιεραρχίας των ειδών. Το άτομο προσεγγίζεται ως ένα επιμέρους στην πολαπλλότητα του όλον, αναπτύσσει σχέσεις συντρόφευσης με την ετερότητα και στο οντολογικό κενό που έτσι διανοίγεται εισρέουν καλπάζοντας άλλα είδη…(Rosi Braidotti)

 

Εκκινώντας από τις φιλοσοφικές θεωρήσεις της Donna Haraway και της Rosi Braidotti, ο χορογράφος δημιουργεί ένα μετα-μυθολογικό, παραστατικό, περιβάλλον, εντός του οποίου το άτομο δεν λογίζεται πια ως ανθρωπόμορφη οντότητα, αλλά ως σχέση και ως συνάρθρωση ανάμεσα στην ανθρωπινότητα και τη ζωικότητα, ανάμεσα στον πολιτισμό και τη φύση. Το έργο, οπτικοποιεί ένα αγεωγράφητο οικοτοπίο και μας καλεί να φανταστούμε τον κόσμο ως το προσωρινό αποτέλεσμα της σταδιακής ενοποίησης των ετερογενών στοιχείων του, ως “πολύκοσμο-pluriverse”. Από το αρχέτυπο και τη μνήμη μέχρι την ουτοπική παρόρμηση, η χορογραφία αναδύεται ως αόρατο νήμα που συνδέει τους τέσσερις ερμηνευτές σε ένα τελευταίο χορό, λίγο πριν ο άνθρωπος μετατραπεί σε πολυπλανητικό ον.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Ιδέα, Χορογραφία: Σπύρος Κουβαράς

Διευρυμένη Σκηνογραφία, Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς

Καλλιτεχνική Συνεργάτις: Κορίνα Κοτσίρη

 

 

Δραματουργία: Στέλλα Δημητρακοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος

Κατασκευή Κοστουμιών: Δέσποινα Μακαρούνη

Βοηθός Χορογραφίας: Άγγελος Παπαδόπουλος

Βοηθός Σκηνογραφίας: Marina Dolcetti

 

Χορευτές: Αναστασία Βαλσαμάκη, Alexandra Rogovska, Μάνος Κότσαρης, Σπύρος Κουβαράς

 

Βοηθός Παραγωγής: Χαρίκλεια Πετράκη

Οπτικό Υλικό: Γιώργος Μπακάλης

Επικοινωνία και Γραφείο Τύπου: Μαρία Τσολάκη

Παραγωγή: Synthesis 748 Dance Co.

 

Η παράσταση επιχορηγείται απο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2021-2023, είναι συμπαραγωγή του Montpellier Danse – Διεθνές Χορογραφικό Κέντρο AGORA και δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του CND – Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Χορού στο Παρίσι και του Centre Culturel Hellénique.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Κορυτσάς 39, Αθήνα

Μετρό: Κεραμεικός

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972501858

Τιμή εισιτηρίου: 12 €, γενική είσοδος

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/dance/coyote-we-used-to-be-humans/

 

*** Η προπώληση στα ταμεία του θεάτρου ξεκινά μία ώρα πριν την παράσταση

*** Το ταμείο του θεάτρου δεν διαθέτει τερματικό POS.

 

SYNTHESIS 748 DANCE CO.

 

H Synthesis 748 Dance Co., ιδρύθηκε το 2010 στο Παρίσι από τον χορογράφο, χορευτή, Σπύρο Κουβαρά και η ομάδα υπήρξε μια απο τις επιχορηγούμενες ομάδες σύγχρονου χορού του Γαλλικού Υπουργείο Πολιτισμού και του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Χορού από το 2010 έως και το 2016. Έκτοτε, έχει αναπτύξει διεθνή πορεία και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, μουσεία και φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Σουηδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Αργεντινή, Κολομβία, Λίβανο και πρόσφατα στη Νότια Κορέα. Απο το 2017, βάση και έδρα της ομάδας αποτελεί η Αθήνα και η Synthesis 748  Dance Co. επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Η χορογραφική έρευνα και πρακτική του Σπύρου Κουβαρά συνίσταται σε μια μηχανιστική προσέγγιση της κίνησης και εστιάζει γύρω από τη σχέση σώματος, ήχου και εικόνας με βασικούς άξονες την γλυπτική απτότητα των σωμάτων, την παρατεταμένη διάρκεια στην κίνηση και την αισθητική ακρίβεια. Το κινητικό λεξιλόγιο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας χορογραφικής γλώσσας η οποία αποκλίνει απο τις αναγνωρίσιμες φόρμες του σύγχρονου χορού και οι σκηνικές εγκαταστάσεις των έργων, που συχνά αποτελούν το σημείο αφετηρίας της όλης σύνθεσης, χαρακτηρίζονται από την δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων που ερμηνεύονται περισσότερο με το ασυνείδητο.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

www.spyroskouvaras.com

 

VIMEO CHANNEL

vimeo.com/channels/synthesis748

 

FACEBOOK 

https://www.facebook.com/utopies.danse

https://www.facebook.com/synthesis748/

 

INSTAGRAM

https://www.instagram.com/synthesis_748_dance_company/

https://www.instagram.com/spyros_kouv_utopias/

 

 

SPYROS KOUVARAS

SYNTHESIS 748 DANCE CO.

Veikou 109, 11146 – Athens

Τ: 6939769081 (GR), + 33 672227394 (FR)

E: [email protected]

W: www.spyroskouvaras.com

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ  ΡΕΤΡΟΣΠΕΚΤΙΒΑ -Στην ταινιοθήκη

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ                                                              ΡΕΤΡΟΣΠΕΚΤΙΒΑ                                             8-15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ   Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης  και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  με την υποστήριξη

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ LIVING

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ LIVING     Δείτε το trailer 29 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON   Λίγα λόγια για την ταινία   Στο Λονδίνο το