Μπάμπης Παπαδόπουλος” IN[A]HABIT” EP Puzzlemusik

 

Μπάμπης Παπαδόπουλος                             

 

IN[A]HABIT

Μουσική για την παράσταση χορού

 

κυκλοφορεί το digital EP «IN[A]HABIT»  του Μπάμπη Παπαδόπουλου με μουσική από την ομώνυμη παράσταση χορού της Ομάδας Creo Dance Company

 

4 οργανικές συνθέσεις αποτελούν τη νέα κυκλοφορία του Μπάμπη Παπαδόπουλου, το EP “IN[A]HABIT” που κυκλοφορεί την από την Puzzlemusik.

Τα τελευταία αρκετά χρόνια ο Μπάμπης Παπαδόπουλος εκτός των άλλων δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής για τον κινηματογράφο αλλά και της σκηνικής μουσικής συνθέτοντας μουσική για θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χορού.

Η παράσταση χορού “IN[A]HABIT” που παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο Σύγχρονο Θέατρο, τον Ιούνιο του 2022, αποτέλεσε τη δεύτερη συνεργασία του Μπάμπη με την Ομάδα Creo Dance Company. Η μουσική αυτής της παράστασης, όπως και η προηγούμενη συνεργασία του με την ίδια ομάδα (“Βορεάδες”, 2018, Puzzlemusik) αποτελούν μία από τις λίγες φορές που το αποτέλεσμα της δουλειάς του αυτής καταγράφεται και δισκογραφικά.

 

Η προηγούμενη δισκογραφική κατάθεση του Μπάμπη Παπαδόπουλου ήταν το άλμπουμ   “Παραλογές του Άχρηστου”  (2019 σε CD, LP και digital). Αναμένοντας το επόμενο full album του απολαμβάνουμε  στο ep “IN[A]HABIT” να αναπτύσσεται στα 3 πρώτα κομμάτια του μια ηχητική παλέτα με ηλεκτρικές κιθάρες, ambient ήχους, ηλεκτρονικά τοπία, μέχρι το ρυθμικό ξέσπασμα του τέταρτου κομματιού (“Jumping Goats”) που ολοκληρώνει το ep “στην άρση” κάνοντας μας να θέλουμε …και άλλο ή έστω να θέλουμε να το ακούσουμε από την αρχή.

Το “IN[A]HABIT” στέκεται αυτόνομα ως έργο, ανεξάρτητο από τον σκοπό τον οποίο εξυπηρέτησε η σύνθεση του και αποτελεί μια ουσιαστική προσθήκη στο δισκογραφικό έργο του Μπάμπη Παπαδόπουλου.

IN[A]HABIT: Η παράσταση

Η παράσταση της ομάδας χορού Creo Dance Company πραγματοποιήθηκε στο Σύγχρονο Θέατρο, στις 1 με 6 Ιουνίου 2022, με την οικονομική υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α., για την περίοδο 2021-2022.

Το έργο “ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ” αναζητά την ανθρώπινη κατάσταση και κατοίκηση, μέσα από την εξερεύνηση του οικείου και το παιχνίδι με το ανοίκειο. Τα σώματα των χορευτών/τριών πλάθουν και πλάθονται από το χάρτινο ποτάμι, το οποίο ρέει από μία αέναη πηγή παραγωγής. Συνδιαμορφώνουν τοπία και τα οικειοποιούνται.

Το λογοπαίγνιο του τίτλου “in(a)habit” φανερώνει μία ανοιχτότητα νοημάτων. Το “μέσα”  (in) ορίζει έναν τόπο, ενώ το “μία” (a) υπονοεί μία αμφισημία, αφήνει χώρο για το “άλλο”. Στη συνέχεια η λέξη “συνήθεια” (habit) συναντάται ελεύθερη, ποιητική. Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζεται και η ενέργεια του κατοικώ (inhabit).

Συντελεστές παράστασης:

Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά

Οργάνωση παραγωγής: Ορέστης Τάτσης | Ρέον ΑΜΚΕ

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μπάμπης Παπαδόπουλος

Graphic design/φωτογραφία/video: Παναγιώτης Ανδριανός

Α’ βοηθός χορογράφου: Θένια Αντωνιάδου / Β’ βοηθός χορογράφου: Σίσσυ Μαρμαριτσάκη / Χορεύτριες-Χορευτές: Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Θένια Αντωνιάδου, Γιώργος Βασιλόπουλος, Νίκος Γρηγοριάδης, Βάσια Ζορμπαλή / Σκηνογραφία/Κοστούμια: Ανδρέας Σκούρτης / Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα / Κατασκευή σκηνικού: Βασίλης Κεφερλής

“IN[A]HABIT”: Το άλμπουμ

Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα, loops, fx, samples

Η ηχογράφηση έγινε στο “homehomehome” studio

Παραγωγή : Μπάμπης Παπαδόπουλος      Μίξη – Master: Τίτος Καργιωτάκης

 

Ημέρα κυκλοφορίας του ep: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022  σε Spotify, Apple Music/i-Tunes, Deezer, Tidal, Amazon Music και πολλές άλλες streaming & download ψηφιακές πλατφόρμες.

Pre-Save link: https://bfan.link/in-a-habit

YouTube link για το κομμάτι  “Rift” (“Ρήγμα”)    https://youtu.be/R5-YUuoTlgc         

 

Μπάμπης Παπαδόπουλος Links

Official Site: http://babispapadopoulos.gr/        Facebook: https://www.facebook.com/PapadopoulosBabis/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCWMzf6RITgRnGIFxfUgFBUw

 

Puzzlemusik Links

Official site: www.puzzlemusik.com   Επικοινωνία: [email protected]     Facebook: www.facebook.com/puzzlemusik.label

Facebook: www.facebook.com/puzzlemusik.label     Twitter: www.twitter.com/puzzlemusik    YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCW8ImbB46Rnx03IeopkjSow/?sub_confirmation=1

 

Προσωπική δισκογραφία Μπάμπη Παπαδόπουλου:

 

TBA (Puzzlemusik, CD, Φεβρουάριος 2023)

Μπάμπης Παπαδόπουλος Electric Solo (Defkaz, CD, αναμένεται εντός του 2022)

Παραλογές του Άχρηστου (Puzzlemusik, CD και σε βινύλιο από Puzzlemusik & B-other Side records, 2019)

Βορεάδες: Μουσική για την παράσταση χορού (Puzzlemusik, CD, 2018)

Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος (Puzzlemusik, CD και σε βινύλιο από Puzzlemusik & B-other Side records, 2015)

Το μικρό ψάρι (σάουντρακ της ομώνυμης ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη)  (Feelgood records, 10” βινύλιο, 2014)

Απ΄τη σπηλιά του Δράκου (Puzzlemusik, CD, 2010 και σε βινύλιο από την Inner Ear, 2012. Το CD επανεκδόθηκε το 2021 από την Puzzlemusik με νέο mastering)

Σκηνές από ένα ταξίδι (Puzzlemusik, CD, 2008).

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και