«Άνθρωποι με Ιστορίες» Εικαστική έκθεση

Εικαστική έκθεση
Νάνσυ Παπαδοπούλου

«Άνθρωποι με Ιστορίες»

28 Δεκεμβρίου 2022 – 6 Ιανουαρίου 2023

Η γκαλερί του Black Duck παρουσιάζει την έκθεση της Νάνσυ Παπαδοπούλου με τίτλο «Άνθρωποι με ιστορίες» από τις 28 Δεκεμβρίου 2022 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2023

 

Η Νάνσυ Παπαδοπούλου δουλεύει με μεικτές τεχνικές.
Κινείται ανάμεσα στη ζωγραφική, τη φωτογραφία και την εγκατάσταση με στόχο να περιγράψει την πολυπλοκότητα του καθημερινού.

Οι Άνθρωποι με Ιστορίες συνιστούν μια ενότητα ζωγραφικών έργων μικρών διαστάσεων, που συχνά ενσωματώνονται τον τίτλο τους, απευθύνονται στον θεατή, συνομιλούν ή σκέφτονται. Η επιλογή του μικρού μεγέθους, όχι τυχαία, επιβάλλει την προσέγγιση, το σκύψιμο πάνω στην εικόνα, τη στιγμή που η γραμμή είναι ελλειπτική,  και ο χώρος σχεδόν δισδιάστατος. Οι μικρές αντιφάσεις της ζωής, το γκροτέσκο, η επιφάνεια, το βάθος, οι παύσεις, η ροή, ο έρωτας, ο θάνατος, η φάρσα της ύπαρξης.

Τα έργα είναι πάνω σε χαρτί σχεδίου Clairefontaine paint on Gris / Naturel/ a Grain
Και κάποιες επιζωγραφισμένες φωτογραφίες με ακρυλική πένα

Νανσυ Παπαδοποὺλου 

Γεννὴθηκε στην Αθὴνα το 1967. Είναι απὸφοιτος του Τμὴματος Αρχαιολογὶας και Ιστορὶας της Τὲχνης του Καποδιστριακοὺ Πανεπιστημὶου της Αθὴνας. Σποὺδασε Βυζαντινὴ Ιστορὶα της Τὲχνης στο Johannes-Gutenberg-Universität του Mainz της Γερμανὶας. Μαθὴτευσε κοντὰ στην ζωγρὰφο Gabriele Drechsler, και στον γλὺπτη Γιὼργο Παπαδὸπουλο. Ζει και εργὰζεται στο Darmstadt, ως εικαστικός  και ιστορικὸς τὲχνης στη γερμανική δευτεροβάθμια Εκπαὶδευση. Απὸ το 2015 συμμετὲχει στο πρὸγραμμα Σχολεὶο Πολιτισμοὺ και Τεχνὼν στον ὶδιο χὼρο. Ὲργα της ὲχουν εκτεθεὶ στο Munchen (Μὸναχο), στο Mainz, στην Αθήνα και στο Darmstadt. Συνεργάζεται με σκηνικούς καλλιτέχνες σε Ελλάδα και Γερμανία.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 ώρα 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 28 Δεκεμβρίου 2022 –  6 Ιανουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Σάββατο 13.00 – 21.00
Κυριακή 18.00-21.00

Σχεδιασμός αφίσας/επιμέλεια: Δήμητρα Αποστόλου

Black Duck Gallery
Χρήστου Λαδά 9α/ Αθήνα/ 210 3234760 / www.blackduck.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ONIRAMA LIVE | ROCK N ROLL ATHENS

ONIRAMA LIVE @ ROCK N ROLL ATHENS Κάθε Τρίτη… στους ροκάδες λέμε “ναι”! Οι ONIRAMA, το πιο δυναμικό συγκρότημα, με τις δεκάδες διαχρονικές επιτυχίες, επιστρέφουν