Έκθεση « Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022 – 2023 » στην Sianti Gallery

Έκθεση « Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022 – 2023 »

στην Sianti Gallery

 

 

Εγκαίνια: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, ώρα : 12:00 «Sianti Gallery»

(Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη)

Διάρκεια Έκθεσης : Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022– Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Επιμέλεια Έκθεσης: Βασιλική Σιαντή

 

Η Sianti Gallery το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στις 12:30 εγκαινιάζει την καθιερωμένη ομαδική έκθεση Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023 “. Ένας τίτλος, που αποτυπώνει έναν ορισμό για την τέχνη : το “μεγάλο” έργο δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης.

Στα έργα παρατηρείται μεγάλη ποικιλομορφία όχι μόνο στην θεματική,  αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία τους. Η αλλαγή κλίμακας επηρεάζει τα δομικά στοιχεία του κάθε έργου εξασφαλίζοντας, όμως, μεγάλη εκφραστική ελευθερία σε όλους τους καλλιτέχνες. Με τη ζωγραφική να απευθύνεται πρωτίστως στην όραση, ο θεατής καλείται να  παρατηρήσει τον διάλογο, που αναπτύσσεται μεταξύ ενός έργου και του ίδιου του  καλλιτέχνη. Από την άλλη, η γλυπτική συνδυάζοντας  οπτικά και απτικά στοιχεία εντυπωσιάζει με την υλική της παρουσία, την πλαστική υπεροχή και τον εμπλουτισμό του χώρου.

Στην έκθεση, που αποτελεί πλέον παράδοση για την γκαλερί μας, παρουσιάζονται έργα, τα περισσότερα διαστάσεων 30Χ30 εκ., νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών  με χρώματα και ευχές. Συμμετέχουν 40 εικαστικοί με παλαιότερα αλλά και νέα έργα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκθεση. Αυτή η ξεχωριστή «συνεύρεση» των καλλιτεχνών, που αποτελεί θεσμό για τις εορταστικές ημέρες, συνδυάζει τις καθημερινές οπτικές εμπειρίες αποκαλύπτοντας την Τέχνη ως δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Και επειδή τα Χριστούγεννα αποτελούν μια εποχή προσφοράς, φέτος στην Sianti gallery ο Γιώργος Σταθόπουλος θα δωρίσει ένα ζωγραφικό έργο με σκοπό ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να προμηθεύεται λαχνούς των 10 ευρώ καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης για να πάρει μέρος στην κλήρωση του έργου του.

 Όλα τα έσοδα των λαχνών θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS και ένας τυχερός θα αποκτήσει το έργο του καλλιτέχνη στην κλήρωση που θα γίνει  παρουσία της κυρίας Άννης Κατσούλη εκπροσώπου των Παιδικών Χωριών SOS.

Συμμετέχουν οι ζωγράφοι : Αδριανός Σ.,Αγγελίδης Π., Αντωναρόπουλος Χρ., Ασαργιωτάκη Κ., Βαλυράκη Μ., Βαλυράκης Γ., Γιαννακόπουλος Λ., Δημητριάδου Κ., Ιερομονάχου Γ., Κανά Ειρ., Καράς Χρ., Κούκος Δ., Κουντούρης Μ., Λάβδας Κ., Λάλας Θ., Λατινοπούλου Αθ., Μπελιβανάκη Λ., Παπαϊωάννου Χρ., Πιστώνης Αχ., Σελιμάς Β., Σιάγκρης Π., Σόρογκας Σ., Σπάρταλης Άγγ., Σπυριούνης Κ., Σταθόπουλος Γ., Τζερμιάς Β., Τόλης Κ., Χανιώτη Δ., Χαντζαράς Απ., Χάρος Μ., Pancess Χρ.

και οι γλύπτες : Αλεξόπουλος Στ., Βαρώτσος Κ., Βλάσσης Δ., Γαβαλάς Στ., Καστρινάκης Αντ., Παναγιωτίδης Άγγ., Ρόκος Κ.

Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ντόρα Λεοντοπούλου

Sianti Gallery

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)

Τηλ: 210 7245432, 210 3648335

Email: [email protected]

Web: bit.ly/3OOY2AL

 

 

Ώρες λειτουργίας Sianti Gallery :

Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή  10:00-20:00

Τετάρτη 10:00-15:00

Σάββατο 10:00-16:00

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Η ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΕΝΘΕΙ»

«Η ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΕΝΘΕΙ» Η διαχρονική σπαρταριστή κωμωδία του Κώστα Μουρσελά από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ Σκηνοθεσία Σωτήρης Τσόγκας Την σπαρταριστή

EROTICArt Festival 2023

9 – 10 – 11 – 12 Ιουνίου 2023 Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ – Γκάζι Ήρθε ξανά η ώρα για το απόλυτο Φεστιβάλ ερωτισμού στην Ελλάδα!

LUZ CASAL Solo esta noce |Christmas Theater

LUZ CASAL Solo esta noce The best of Luz Casal ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 21:00 ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 20:00 Christmas Theater ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ