Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Φεστιβάλ ΑΝΩ

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Φεστιβάλ ΑΝΩ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, 8 μ.μ.,
στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου

Με μια ξεχωριστή συναυλία ολοκληρώνεται ο κύκλος εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» για το τρέχον έτος 2022. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα σπουδαίων συνθετών, όπως οι Χέντελ, Μπαχ, Μότσαρτ και Καλομοίρης, άλλα και εκκλησιαστικοί ύμνοι και κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που θα μεταφέρουν στο κοινό το χαρμόσυνο μήνυμα των ημερών.

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ και οι συντελεστές της συναυλίας Γεωργία Μπαλαμπίνη (υψίφωνος), Μαγδαληνή Καλοπανά (εκκλησιαστικό όργανο) και η Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων με τη διεύθυνση των Νίκου Ρούσσου και Έλλης Γούναρη, προσκαλούν κατοίκους και επισκέπτες του νησιού στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου με τα γραφικά στολισμένα σοκάκια και τη μοναδική φάτνη που κατασκεύασαν τα μέλη της Ενορίας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, για μια ακόμη αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου SONIC, με φορέα υλοποίησης τον Σύνδεσμο Ελλήνων Καθολικών Σύρου και τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+, καθώς και στο πλαίσιο του έργου “Μικροί Οργανίστες εν Σύρω”, το οποίο υλοποιείται με τη χρηματοδοτική στήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Στόχος των δράσεων και των δύο έργων είναι η ευαισθητοποίηση του νεανικού κοινού σχετικά με το εκκλησιαστικό όργανο και την καλλιτεχνική του αξία, αλλά και η ανάδειξη της δημιουργικής εξέλιξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΑΝΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 8 μ.μ.
Γεωργία Μπαλαμπίνη, υψίφωνος
Μαγδαληνή Καλοπανά, εκκλησιαστικό όργανο
Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων
Διεύθυνση χορωδίας: Νίκος Ρούσσος, Έλλη Γούναρη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχέδιο αφίσας: Κώστας Καταγάς
Οπτική ταυτότητα Φεστιβάλ: Φρειδερίκος Ρούσσος / Syrostoday
Για περισσότερες πληροφορίες: www.anofestival.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ στο Major Seven

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ Σάββατο 31 Μαΐου στο Major Seven   Ο Σταύρος Σιόλας, ο αγαπημένος συνθέτης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής, μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης του

Paul Weller “66”

Paul Weller “66”   Το 17ο solo studio album του δημοφιλούς και στην Ελλάδα Paul Weller που αναφέρεται στα 66α γενέθλια του καλλιτέχνη που είναι στις 25/5!   Το album ηχογραφήθηκε στο Black

ομάδα σύγχρονου χορού  YELP danceco.

ομάδα σύγχρονου χορού  YELP danceco.                                                                                     no matter how quiet όσο ήσυχo κι αν είναι   4-5-6 & 14-15-16 Ιουνίου PalmTree-MCA @ 9:30 μ.μ.