Εικόνες Θερινής Ραστώνης 22 σκίτσα ακουαρέλας του Θανάση Ευθυμίου 

Εικόνες Θερινής Ραστώνης 

22 σκίτσα ακουαρέλας του Θανάση Ευθυμίου 

Υπό τον τίτλο «Εικόνες Θερινής Ραστώνης» παρουσιάζεται στο κοινό η πρώτη ατομική έκθεση σκίτσων ακουαρέλας του σχεδιαστή Θανάση Ευθυμίου στη Βραζιλιάνα, στα Πετράλωνα. Ο ήχος της θάλασσας συντροφεύει τις αναζητήσεις του βλέμματος αλλά, ταυτόχρονα, απουσιάζει από τα 22 έργα που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης. Ανακαλύπτουμε αντ´ αυτού καταφύγια συναισθημάτων που άλλοτε διεγείρονται και άλλοτε γαληνεύουν.

Σκηνές καθημερινής ανεμελιάς, λουσμένες με φως. Ανθρώπινες εικόνες καλοκαιριού που αναδύουν έρωτα, πόθο, φιλιά, συντροφικότητα. Εικόνες που έρχονται να «ζεστάνουν» την παγωμένη πρωτεύουσα.

Το ανθρώπινο σώμα κυριαρχεί, όχι ως ιδανική φόρμα αλλά στην ωμή, πραγματική του διάσταση. Ο Θ. Ευθυμίου επιλέγει την αυτόματη αποτύπωση στο χαρτί, με την ένταση των γραμμών να σχεδιάζει το σώμα παρατημένο, ξεχειλωμένο, πραγματικό. Σώματα απρόσωπα, σκληρά και αφυδατωμένα χέρια, σιλουέτες και στάσεις «άβολες» συνθέτουν μια ειρωνική και συνάμα γνώριμη απεικόνιση του ελληνικού καλοκαιριού.

Σε κάποια από τα έργα του βρίσκουμε τα ίχνη της επαγγελματικής του εμπειρίας στην οπτική επικοινωνία και γραφιστική. Η χειρόγραφη τυπογραφία εντάσσεται εύστοχα στη δουλειά του προσφέροντάς μας έν τέλει ένα υβριδικό κοκτέιλ πριμιτιβισμού, με μια μεζούρα pop art.  

Λίγα λόγια για τον Θ. Ευθυμίου 

Ο Θανάσης Ευθυμίου γεννήθηκε στο Σακραμέντο το 1986 και μεγάλωσε στη Βάρκιζα. Τα τελευταία 15 χρόνια, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών στη σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με τη μεταξοτυπία, τη ζωγραφική και τη γραφιστική. Έχει συνεργαστεί με το δημιουργικό γραφείο bend ενώ έχει αναλάβει την οπτική επικοινωνία σημαντικών πολιτιστικών projects. Από το 2017 χρόνια είναι συνιδρυτής του Komodo design studio που προσφέρει ευρύ φάσμα σχεδιαστικών υπηρεσιών για έντυπα και ψηφιακά μέσα αξιοποιώντας συνεργασίες με animators, φωτογράφους, εικονογράφους, τυπογράφους και καλλιτέχνες.

Εικόνες Θερινής Ραστώνης

Από Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Βραζιλιάνα, Αρκαδών 4 Πλ. Μερκούρη, Πετράλωνα

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο