Eορταστική συναυλία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES

 

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις

 Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Eορταστική συναυλία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Κοινότητας Λίμνης

για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 17.00

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (έναντι Δημαρχείου)

Λίμνη Ευβοίας

Είσοδος ελεύθερη

 

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, παρουσιάζουν το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES σε μια μοναδική εορταστική συναυλία την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 17.00 στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

Η γυναικεία χορωδία CHÓRES, σε διεύθυνση και μουσική διδασκαλία της Χριστίνας Πουπάλου, θα μας ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα από όλους τους τόπους της χώρας, τα οποία θα ακουστούν στις πολυφωνικές επεξεργασίες των Αλέξανδρου Καψοκαβάδη, Μάρθας Μαυροειδή, Άλκη Μπαλτά, Λάγιος Μπάρντος, Γιάννη Μπελώνη και Φίλιππου Τσαλαχούρη.

 

Τραγουδούν οι: Νατάσσα Αργυράκη, Ξένη Βασιλάκη, Άγγη Βρεττού, Σωτηρία Γεωργίου, Δανάη Γκανάσου, Χρύσα Γριβέα, Μαρίνα Δατσέρη, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Κατερίνα Διγενάκη, Πηνελόπη Δρακάκη, Αναστασία Ελευθεράκου, Ειρήνη Ζαχαριάδη, Νάνσυ Καλαμίδα, Άρτεμις Καρκάνη, Αναστασία Καταπίδη, Σοφία Κατσαΐτη, Αθηνά Κεφαλοπούλου, Βερονίκη Κρικώνη, Αφροδίτη Κωνσταντουλάκη, Βαρβάρα Κωτσιούρου, Ολυμπία Λουκά, Ελευθερία Λουπασάκη, Φανή Λύκου, Αλκμήνη Λυδία Μητσικώστα, Γιασμίν Μιουμπή, Αναστασία Μουγκογιάννη, Ελευθερία Μποζώνη, Βάσω Ντεβέ, Νεφέλη Παπαχαρίση, Ηλιάνα Ρίζου, Κική Σακελλαρίου, Νικολέττα Σαριδάκη, Βασιλική Σάρλη, Αντωνία Σιελούλη, Αγγελική Σοφιανοπούλου, Στεφανία Ελένη Χαρίτου, Filippa Janssen.

 

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES ιδρύθηκε το 2017 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι.

 Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Κοινότητας Λίμνης για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

 

 Λίγα λόγια για τις CHÓRES

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES (κόρες) αποτελεί ένα φυτώριο καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε το 2017 ως απόρροια μιας σειράς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Μαρίνας Σάττι με σκοπό την ανάδειξη του διεθνούς παραδοσιακού ρεπερτορίου και με στόχο να συνδυάσει την εκπαίδευση στη μουσική, τον χορό και την υποκριτική με την παράσταση (performance) και την καλλιτεχνική έκφραση. Οι CHÓRES πλέον αριθμούν περισσότερες από 150 γυναίκες ηλικίας 13 έως 55 ετών, συνεργάζονται με αναγνωρισμένους διδάσκοντες από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους και σκοπός είναι το σύνολο να εξελιχθεί σε μια ισχυρή κοινότητα αλληλοϋποστήριξης, που να ευνοεί την ανάπτυξη καλλιτεχνών με ευρύτητα και κοινωνική αντίληψη. Το πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει από παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Η χορωδία έχει τραγουδήσει συνθέσεις των Κωνσταντινίδη, Σαμαρά, Τσαλαχούρη, Μπαλτά, αλλά και άλλων Ελλήνων και ξένων συνθετών της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας. Οι CHÓRES συνεργάζονται τακτικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή και μέλη της έχουν λάβει μέρος στις παραστάσεις Μήδεια του Νίκου Κυπουργού, Σατανερί του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Έξοδος: Άνοιξη, Το τραγούδι της κυρα-Δομνίτσας, Επιτάφιος του Μίκη Θεοδωράκη κ.ά. Το 2020 το σύνολο CHÓRES έκανε την πρώτη του περιοδεία με συναυλίες σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο του θεσμού του ΥΠΠΟΑ «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», ενώ το 2021, στο πλαίσιο του ίδιου θεσμού, παρουσίασε τη μουσική παράσταση EΞΙ σε μουσική σύνθεση Μάρθας Μαυροειδή.

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 17.00

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (έναντι Δημαρχείου)

Λίμνη Ευβοίας

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Σε συνεργασία

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά!

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά! Τα Σαββατοκύριακα του Φλεβάρη στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας μάς επιφυλάσσουν εκπλήξεις που θα

ΠΗΤΕΡ ΠΑN KAI TΙΝΚΕΡΜΠΕΛ

ΠΗΤΕΡ ΠΑN KAI TΙΝΚΕΡΜΠΕΛ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ 4η χρονιά Τζέιμς Μάθιου Μπάρυ Θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Γιούλη Ηλιοπούλου Από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023