ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ “ΧΡΩΜΑ”

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ “ΧΡΩΜΑ”
Η λέξη χρώμα, μαζί με την λέξη έμπνευση, αποτελούν τα πρωταρχικά στοιχεία των εικαστικών τεχνών, γιατί για να γεννηθεί μια δημιουργία, απαιτείται η σχετική έμπνευση για το τί και πώς θα αποτυπώσει ο καλλιτέχνης στο έργο του και στο χρώμα για να ολοκληρωθεί. Το χρώμα, αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο μιας δημιουργίας και μέσα από αυτό προβάλλονται και αποτυπώνονται συναισθήματα, βιώματα και πάθη. Πολλοί ερμηνεύουν τα χρώματα και την τοποθέτησή τους μέσα στο έργο κατά το δοκούν, αλλά σίγουρα χρειάζεται και η προσωπική, έστω και επιγραμματικά, με μορφή τίτλου, ερμηνεία του ιδίου του δημιουργού. Και επειδή στους καλλιτεχνικούς κύκλους, είθισται να λέγεται πως οι τάσεις έχουν εξαντληθεί, το χρώμα και η ελεύθερη έκφραση ιδεών μέσα από αυτό, καταλαμβάνουν την πρωτεύουσα θέση μέσα στο εκάστοτε έργο.
Σε αυτήν, λοιπόν, την έκθεση της MegArt Gallery, με τίτλο, “Chroma”, που θα γίνει από 16 Ιανουαρίου έως 28 Ιανουαρίου, οι καλλιτέχνες μας θα παρουσιάσουν έργα τους στα οποία το χρώμα θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο και χωρίς δεσμεύσεις ή περιορισμούς μέσα από αυτό, θα εκφράσουν τα συναισθήματά τους και θα εκπέμψουν πληθώρα μηνυμάτων, έτσι όπως ακριβώς τα νοιώθουν οι ίδιοι!!! Καλούμε το φιλότεχνο κοινό να παρατηρήσει, να εμβαθύνει και να θαυμάσει αυτήν την εκρηκτική χρωματική πανδαισία!!!
Στο κλείσιμο της έκθεσης θα παρουσιαστεί το performance «Καπέλα» από την γνώση ηθοποιό Xanthie Tavoularea. Τη μουσική της εκδήλωσης θα καλύψει η γνωστή DJ Κατερίνα Βήχου.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Αφιόνη Ολίβια
Βήχου Κατερίνα
Δάλλα Όλγα
Δελλαπόρτα Κωνσταντίνα
Διακοβασίλη Νίνα
Zoe’s Collage
Κοιλάκου Άννα
Λουκή Δέσποινα
Μαγκάκης Μιχαήλ
Μακρυγιάννη Γωγώ
Μπαρμάζη Όλγα
Μιχαηλίδου Μαρια
Μπόνγκαρντ Ζαχαρούλα
Παππά Μαρία
Παππά Στέλλα
Παπαδημητρόπουλος Κώστας
Πατεράκης Δημήτρης
Πατούνα Αναστασία
Ρηγάτου Μαρία
Σιώκη Ματίνα
Τσικλέα Μαρία
Χορταριά Σπανού Χριστίνα
Ψωίνου Έφη
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Παγουλάτος Δήμος
Οργάνωση, Επιμέλεια: Ρηγάτου Μαρία, επιμελήτρια, εικαστικός
Αφίσα, Marketing, Social media & artmagazino102: Νίκος Γαβριηλίδης & Ολυμπία Εξαρχάκου
Κείμενο: Άννα Κοιλάκου

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Caja de Musica – Βαγγέλης Μαρκαντώνης

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του ολοκληρωμένου άλμπουμ, ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης έρχεται στο Caja de Musica για μια εμφάνιση μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς, το

Joanne – Tom’s Diner

Joanne – Tom’s Diner                                                                                                                       Η Joanne, το απόλυτο it girl της ελληνικής δισκογραφίας, σε ένα μοναδικό remake του “Tom’s Diner”. Η εντυπωσιακή performer και μία εκ των κορυφαίων vocalist της