Θέκλας Πανταζή “Αwakenings – Το ξύπνημα του ανεκπλήρωτου ”

Θέκλας Πανταζή

“Αwakenings – Το ξύπνημα του ανεκπλήρωτου ”
17 – 25 Ιανουαρίου 2023

When God gives you a dream the Dream is always testing  you .

The pressure in your life has a purpose. It’s not crushing you it’s pushing what’s inside you to come out.

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση της πρωτοεμφανιζόμενης ζωγράφου Θέκλας Πανταζή από τις 17 έως τις 25 του Γενάρη

Το έργο της διακρίνεται για το πολυεπίπεδο των συμβολισμών και την ένταση του χρώματος που ρέει.
Προσωποκεντρικό με απουσία  καθαρών μορφών, απαλλαγμένο απο φόρμες, μιλά χωρίς να περιορίζει και οδηγεί τον θεατή να ξεκλειδώσει τα δικά του υποσυνείδητα συναισθήματα.

Ο τίτλος της έκθεσης “Awakenings”  -Το ξύπνημα του ανεκπλήρωτου» μαρτυρά την αφύπνιση μιας σειράς συναισθημάτων που αποτυπώνονται πλέον στον καμβά με ευαισθησία, αισιοδοξία και βαθιά ενσυναίσθηση, με έντονο το στοιχείο των πολλαπλών αναγνώσεων, όπως άλλωστε και στη ζωή.
Συμβολίζουν ένα πρόσφατο ξεκλείδωμα αισθημάτων που αποτυπώνονται στον καμβά με ένταση και διάρκεια.

«Το πάθος της για τη ζωγραφική, ήρθε ξαφνικά, χωρίς αναφορές στο παρελθόν,  δουλεύοντας απευθείας σε μεσαίους – μεγάλους καμβάδες χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα σε αφηρημένα μοτίβα.

 Όταν υπάρχει κάτι βαθιά μέσα σου που πρέπει να το μοιραστείς, θα επικοινωνηθεί οπωσδήποτε, αρκεί να έρθει η κατάλληλη στιγμή.

 Δεν ξέρω αν είμαι αυτοδίδακτη ή μάλλον εντελώς αδίδακτη, αφού ποτέ δε μου έδειξε κανείς πώς ζωγραφίζουν ή πως πρέπει να ζωγραφίσω, αν υπάρχουν έστω κάποιοι κανόνες που ακολουθούνται πλέον της έμπνευσης.

Στα έργα μου μιλώ με την ψυχή μου και όπου με οδηγεί η στιγμή και η μουσική που ακούω όταν τα φτιάχνω. Ένα ανεκπλήρωτο που ξύπνησε ξαφνικά και ήρθε η στιγμή να το κάνω . Μέσα από σκιές ξεπηδούν πρόσωπα, φιγούρες, φως, συναίσθημα και σχεδόν πάντα κάποια μάτια που με κοιτούν».
Θέκλα Πανταζή

 

 

 

 

Διάρκεια έκθεσης: 17 – 25 Ιανουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Σάββατο 13.00 – 21.00
Κυριακή 18.00- 21.00

Artwork/ επιμέλεια έκθεσης: Δήμητρα Αποστόλου

 

Black Duck Gallery
Χρήστου Λαδά 9α/ Αθήνα / 210 3234760 / www.blackduck.gr / [email protected]

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Caja de Musica – Βαγγέλης Μαρκαντώνης

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του ολοκληρωμένου άλμπουμ, ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης έρχεται στο Caja de Musica για μια εμφάνιση μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς, το

Joanne – Tom’s Diner

Joanne – Tom’s Diner                                                                                                                       Η Joanne, το απόλυτο it girl της ελληνικής δισκογραφίας, σε ένα μοναδικό remake του “Tom’s Diner”. Η εντυπωσιακή performer και μία εκ των κορυφαίων vocalist της