«Θεόδωρος Παπαγιάννης, Άνθρωποι που κοιτούν την ιστορία». Sianti Gallery

από 27 Ιανουαρίου Sianti Gallery
 Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια σειρά μικρών γλυπτών φτιαγμένων από τερακότα, γλυπτά που φιλοτεχνεί με ιδιαίτερη επιμέλεια παράλληλα με τις ξοανικές φιγούρες μεγάλων διαστάσεων και τα μνημειακά γλυπτά. Ειδικά για την έκθεση ο εκδοτικός οίκος Νίκας και η Sianti Gallery κυκλοφορούν λεύκωμα με τίτλο «Θεόδωρος Παπαγιάννης, Άνθρωποι που κοιτούν την ιστορία».
Από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023 μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα σ’ αυτά τα περίτεχνα μικρογλυπτά που είναι “.. Σαν παιχνίδι ενηλίκων που δεν εγκατέλειψαν την παιδικότητα τους και σαν αποκρυστάλλωση εικόνων που έρχονται απ’ το πιο βαθύ ασυνείδητο, την πιο απρόσβλητη, συλλογική μνήμη. Την πιο ιερή naïveté. “, όπως σημειώνει ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσηςΜάνος Στεφανίδης.
 Γι’ αυτό άλλωστε ο Μάνος Στεφανίδης υπερασπίζεται με θέρμη αυτή την : «.. “παράσταση” μικρογλυπτών, αγωνιστών και ειδωλίων παράλληλα με άλλες εκδοχές του πολυδιάστατου έργου του». Και τονίζει χαρακτηριστικά : «Θα ονόμαζα αυτή τη μίνιμαλ εκδοχή του έργου του minima moralia έχοντας βέβαια κατά νου το περίφημο, αυτοεξομολογητικό δοκίμιο του Adorno για την ουσία που κρύβεται στα μικροπράγματα της καθημερινότητας απέναντι στις μεγάλες θεωρίες και τις μεγάλες χειρονομίες. Γι΄αυτό και έχει τον υπότιτλο “Στοχασμοί μέσα από την φθαρμένη ζωή”. Κι αν συνδέω τον Παπαγιάννη με το κείμενο αυτό, είναι γιατί κι εκείνος υποστηρίζει την ιδιαίτερη ηθική που κρύβουν οι απέριττες χειρονομίες, η τέχνη του απλού και του ενστικτώδους και η αναζήτηση της αυθεντικότητας σ’ έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο αλλοτριωμένος…»
📌Εγκαίνια : Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 
⏲ ‘Ωρα : 19.30-22.30
🌍  Βασ. Αλεξάνδρου 2, 116 34 (περιοχή Χίλτον, πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)
☎️  210 724 5432, 210 364 8335
🚇  Στάση μετρό : Ευαγγελισμός
📧  [email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Μαρκ Ρέιβενχιλ – Η ΡΑΒΔΟΣ

Μαρκ Ρέιβενχιλ Η ΡΑΒΔΟΣ Αμφιθέατρο Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 & Ανδριανού Κρατήσεις: 210-3314088 (11-3.30) και 6985864104 Πρεμιέρα 17 Φεβρουαρίου Σκηνοθεσία Γιώργος Σκεύας Πρωταγωνιστούν Δημήτρης Καταλειφός, Αλεξία