Ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει live το project “Tora Collective

Ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει live
το project “Tora Collective”

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 
Ώρα έναρξης: 21.00

 

Η προπώληση συνεχίζεται

Μετά τις δύο επιτυχημένες συναυλίες στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου το 2021, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 21.00, ο Πέτρος Κλαμπάνης, μαζί με ένα διεθνές σχήμα σπουδαίων μουσικών, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Αθήνα τον έκτο προσωπικό δίσκο του “Tora Collective” στην ιστορική αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Ο διεθνούς φήμης μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης, που βλέπει στο παρελθόν και στο μέλλον καθώς πειραματίζεται με την παραδοσιακή ελληνική μουσική, σε συνέχεια των αναγνωρισμένων πρόσφατων κυκλοφοριών του “Rooftop Stories” και “Irrationalities”, δημιουργεί μια από τις πιο ευρηματικές μουσικές προτάσεις του μέχρι σήμερα με τίτλο “Tora Collective”. Ένα ιδιαίτερο σύνολο μουσικών και ηχοχρωμάτων που γεφυρώνουν την ελληνική παράδοση και τον κόσμο της σύγχρονης jazz με την υπογραφή των Πέτρου Κλαμπάνη (μπάσο, καλλιτεχνική διεύθυνση), Αρετής Κετιμέ (τραγούδι), Θωμά Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Γιώργου Κωτσίνη (κλαρίνο), Kristjan Randalu (πιάνο), Ziv Ravitz (τύμπανα, ηλεκτρονικά) κ.ά.

Για τον Κλαμπάνη, που μεγάλωσε στη Ζάκυνθο, έναν τόπο που περιβάλλεται από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και των Βαλκανίων, η δημιουργία μουσικής σήμαινε πάντα περιπλάνηση σε πολιτιστικά σταυροδρόμια. Και με το “Tora Collective” η παραδοσιακή ελληνική μουσική βρίσκεται στο επίκεντρο της δημιουργικής αναζήτησής του, μέσα από ένα σύγχρονο, εντελώς νέο προσωπικό πρίσμα.

 

Έτσι, ο Κλαμπάνης και το υβριδικό σύνολό του μας καλούν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», όπου θα ερμηνεύσουν δημοφιλή ελληνικά τραγούδια, όπως τα «Ξεχωρίσματα», «Συμπεθέρα», «Χαρικλάκι» και «Μενεξέδες και Ζουμπούλια» καθώς και συνθέσεις του μπασίστα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση μέσα από μια νέα, τολμηρή οπτική γωνία.

INFO
Ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει live τον δίσκο “Tora Collective”
στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»
Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα 105 61
Στάση μετρό: Πανεπιστήμιο
Τηλ.: 210 3221917

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 15 €
Μειωμένο: 12 € (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμεΑ)
Προπώληση: ticketservices.gr

Συντελεστές:
Αρετή Κετιμέ – φωνή
Γιώργος Κωτσίνης – κλαρίνο
Kristjan Randalu – πιάνο
Θωμάς Μελετέας – ούτι
Ziv Ravitz – drums, electronics
Πέτρος Κλαμπάνης – μπάσο

Special Guest: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα

Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης
Σχεδιασμός φωτισμού: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Παραγωγή: Well art live

Ακολουθήστε τον Πέτρο Κλαμπάνη

Website | Facebook | Instagram | YouTube

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Από Κοινού Θέατρο Σάββατο 8/4/2023: ΑΚΡΟΑΣΗ

Από Κοινού Θέατρο Σάββατο 8/4/2023: ΑΚΡΟΑΣΗ για νέες ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25 ετών Το Από Κοινού Θέατρο αναζητώντας νέα ηθοποιό για την καλοκαιρινή θεατρική περίοδο,