Ιανουάριος στη μουσική σκηνή του Faust

Ιανουάριος στη μουσική σκηνή του Faust

Με επαναλήψεις επιτυχημένων μουσικοθεατρικών παραστάσεων και συναυλιών!

 

Η μουσική σκηνή του Faust υποδέχεται το 2023 με παράταση παραστάσεων για το μουσικοθεατρικό «Kabarett Katakombe» της Βίκυς Βολιώτη, αλλά και επανάληψη των πολύ επιτυχημένων συναυλιών της Θεοδοσίας Τσάτσου, του Κωνσταντίνου Μπιμπή με το του νέο μουσικό σχήμα, τους Dalkance, της Μυρτούς Βασιλείου, του Κωνσταντίνου Ντάσιου, αλλά και πολλών ακόμα εξαιρετικών μουσικών σχημάτων που ανεβαίνουν στη σκηνή του Faust για μοναδικές one-off εμφανίσεις.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα από Παρασκευή 6 έως 21 Ιανουαρίου:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 – 13 – 20 – 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ

Σε συνέχεια της μεγάλης προσέλευσης του κοινού, η αγαπημένη ερμηνεύτρια ανακοινώνει νέες ημερομηνίες εμφανίσεων στη μουσική σκηνή του Faust, συνεχίζοντας τις ατμοσφαιρικές, εκρηκτικές της συναυλίες για όλες τις Παρασκευές 6, 13, 20 & 27 Ιανουαρίου 2023. Η ανατρεπτική Θεοδοσία Τσάτσου, σε κλίμα γιορτινό, παρουσιάζει αγαπημένα μουσικά κομμάτια, τα οποία είναι χαραγμένα στη μνήμη και στη ψυχή του κοινού, καθώς και πρωτότυπο υλικό που έχει στα σκαριά.

 

  • Ώρα έναρξης: 21:30
  • Είσοδος: 10€ & 12€ οι καθήμενοι (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

DEFINITION (MONTANA CRUZ · MORIS NOEL · XARIS MARKOU) & AMUSICA PROJECT

H DEFINITION & AMUSICA Project ετοιμάζουν μία ξεχωριστή βραδιά το πρώτο Σάββατο του 2023. Το event περιλαμβάνει ευχάριστες εκπλήξεις, ζεστή ατμόσφαιρα και χορό. Στα decks θα βρίσκoνται επίτιμοι καλεσμένοι οι AMUSICA Project, το DJ trio που έχει παίξει αξιόλογα σετ στα καλύτερα party spots της χώρας. Εκπροσωπώντας τον ήχο της DEFINITION οι Montana Cruz, Moris Noel και Xaris Markou, έτοιμοι να εκτοξεύσουν το κοινό με τον μοναδικό DEFINITION τρόπο.

Ώρα έναρξης: 22:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΜΥΡΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, Μυρτώ Βασιλείου, συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στο Faust! Έχοντας κυκλοφορήσει και το δεύτερο της single με τίτλο “Θέλω κάτι” ένα αξέχαστο ντουέτο με τον Γιώργο Περρή σε μουσική Κώστα Τσίρκα και στίχους της σπουδαίας  Λίνας Νικολακοπούλου,  μας έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με σημείο αναφοράς τον ήχο του επερχόμενου δίσκου της. Μαζί με τους συνεργάτες της θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με νέα και παλιότερα δικά της τραγούδια όπως “Το Καταφύγιο”, “Το Μέσα μου Φως”, την “Ανοιξιάτικη Μέρα”, αλλά και τη “Φυλακή της Αντιγόνης” σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Νίκου Χιώτογλου. Στη μουσική τους διαδρομή “συναντούν” και διασκευάζουν σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Μ. Λοΐζος, η Λ. Νικολακοπούλου κι ο Φ. Δεληβοριάς.

Συντελεστές:

Κώστας Τσίρκας: Καλλιτεχνική Επιμέλεια

Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: ενορχηστρώσεις

Γιώργος Καρδιανός: κιθάρες

Λουκάς Γιαννακίτσας: μπάσο

Σωτήρης Μαυρονάσιος: τύμπανα

Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη

Μακέτα Αφίσας: Maturin

Παραγωγή/Management/Booking Agency Μυρτώς Βασιλείου: Menta Art Events

Ώρα έναρξης: 21:30

Γενική είσοδος: 8€

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 4-11-18-25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

KABARETT KATAKOMBE

Η πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση της Βίκυς Βολιώτη με μία ομάδα νέων, ταλαντούχων ηθοποιών σε κείμενα των Θοδωρή Αθερίδη, The Boy, Μίνου Θεοχάρη, Κικής Μαυρίδου, Εύης Δόβελου κ.α. συνεχίζεται κάθε Τετάρτη του Ιανουαρίου στη μουσική σκηνή του Faust. Τα δέκα παράξενα πλάσματα του Kabarett Katakombe σας αφηγούνται μοναδικές ιστορίες.

⦋Καμπαρέ: είδος θεάματος όπου οι καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας ως όχημα έκφρασης το θέατρο, το χορό, το τραγούδι, τα ακροβατικά, τις μαριονέτες, όλα, σε μια  σαγηνευτική μίξη, μιλούν ελεύθεροι για τα πάντα, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος. Θέαμα κυνικό, σκληρό και σκανδαλιστικό. Άνθισε στο Βερολίνο την εποχή του Μεσοπολέμου⦌.

 

Ώρα: 21:30

Τιμή εισιτηρίου: 10€

 

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΚωγιαMan

Οι ΚωγιαMan εμφανίζονται για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή του Faust την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023. Οι ΚωΓιαMan είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από ούτι (Κώστας Τσαρούχης), κρουστά (Γιάννης Ριζόπουλος), κανονάκι (Μανώλης Χριστοδούλου). Οι επιρροές του σχήματος είναι από την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Όμως, αυτό που χαρακτηρίζει την προσωπικότητα του σχήματος είναι η χρήση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μέσων (πετάλια, λούπες, samples και ηλεκτρονικοί «πειραγμένοι» ήχοι από pads) που δημιουργούν ψυχεδελικό συνονθύλευμα, το οποίο άλλοτε παραπέμπει σε ροκ και άλλοτε σε ηλεκτρονικά (drum n base, darkwave, dub) ηχοτοπία.

Χαρακτηριστικές, επίσης, είναι οι τολμηρές τους διασκευές. Η άνεση και το χιούμορ στις εμφανίσεις του σχήματος πάνω στη σκηνή, σε συνδυασμό με τα παραπάνω στοιχεία, δημιοργούν την «περσόνα» των ΚωΓιαMan.

 

Guests:

Χάρης Λαμπράκης: νέυ

Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά

 

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 7€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΣΙΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Ντάσιος επιστρέφει στη μουσική σκηνή του Faust για ένα γιορτινό live μαζί με την μπάντα του. Το Rock στοιχείο θα κυριαρχήσει με διάφορες διασκευές, καθώς και κλασικά rock κομμάτια, ελληνικά και ξένα: Rolling Stones, Beatles, Elvis Presley, Παύλος Σιδηρόπουλος. Επίσης, θα παρουσιάσει δείγματα της νέας του δουλειάς, η οποία θα κυκλοφορήσει προσεχώς.

Μπάσο: Βασίλης Γκρούμας

Drums : Παναγιώτης Γεωργίου

Κιθάρα : Panos Zorg

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 7€

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

SEASONS IN THE SUN

Οι Seasons in the sun είναι ένα alternative rock συγκρότημα από την Αθήνα.

Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2022 και τον Ιούλιο ηχογράφησαν το πρώτο τους EP στο Feedback Sound Studios. Το EP έχει τίτλο «Spectrum» και θα κυκλοφορήσει επίσημα στις αρχές του 2023. Το είδος της μουσικής τους είναι κάτι ανάμεσα σε alternative, psychedelic και hard rock. Από ρευστά, χρωματικά και γεμάτα ηχώ «μουσικά τοπία» μεταφερόμαστε σε πιο αιχμηρές, ρυθμικές και έντονες μελωδίες. Από τα ψυχεδελικά χρώματα του παρελθόντος σε πιο «καθαρές» και σύγχρονες αποχρώσεις. Ο στίχος με τη σειρά του κυμαίνεται από αλληγορικές ιστορίες μέχρι ζητήματα που αντανακλούν στο σήμερα. Βρίσκονται κάπου ανάμεσα σε ήχους από δεκαετίες 70’s και 90’s, ενώ σε στιγμές δανείζονται και jazz, acid rock και funk στοιχεία. Παίρνουν λίγο απ’ όλα, αλλά στην ουσία δεν κατατάσσονται κάπου. Το όνομα τους προκύπτει από το ομώνυμο τραγούδι «Seasons in the sun», με στίχους του Rod McKuen. Το τραγούδι αυτό αποτελεί αγγλόφωνη διασκευή του βέλγικου τραγουδιού ‘Le Moribond’ που γράφτηκε το 1961 από τον Jacques Brel. Και οι δύο εκδοχές, παρότι διαφέρουν υφολογικά, αναφέρονται σε έναν άνδρα, ο οποίος μοιράζεται τις τελευταίες του σκέψεις με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Συγκεκριμένα καλεί καθέναν από αυτούς ξεχωριστά και αναπολούν για το παρελθόν, περνώντας παράλληλα κάποιο μήνυμα στο τώρα. Η φράση που επαναλαμβάνεται συνεχώς είναι η εξής: ‘We had joy, we had fun, we had seasons in the sun’. Το παραπάνω, σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει οι καλές στιγμές, μέρες ή εποχές. Για εμάς αυτή είναι και η ουσία του συγκροτήματος. Μια καλή φάση. Μερικές φωτεινές στιγμές κάτω από τον μουσικό μας ήλιο. Μελωδίες αργά το βράδυ της Τετάρτης και γέλια στο διάλειμμα της πρόβας.

Οι Seasons in the sun είναι οι:

Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου – Φωνή

Δαμιανός Μετικαρίδης – Ντραμς

Μάνος Βλάχος – Ηλεκτρικό Μπάσο

Κλέαρχος Θεοδώρου – Ηλεκτρική Κιθάρα

 

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 7€

 

ΤΡΙΤΗ 17 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

DALKANCE

Οι Dalkance επιστρέφoυν με τη νέα χρονιά για μία ακόμα σειρά από θεότρελα live τις Τρίτες 3, 17 και 31 Ιανουαρίου στη μουσική σκηνή του Faust. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, παρέα με τον Γρηγόρη Ελευθέριου στις κιθάρες και στα synths, τον Νίκο Λιάσκο στο μπάσο και το κοντραμπάσο και τον Κωνσταντίνο Τσιμπούκη στο μπουζούκι και στο μπαγλαμά δημιουργούν ένα απίστευτο μουσικό σχήμα. Σε κάθε live μία guest έκπληξη θα έρχεται να συνομιλήσει με τη μπάντα για αυτό το βάσανο του νταλκά και να τραγουδήσει το δικό της πόνο. R n’ Β hits απ’ τα 00s, pop τραγούδια της 90s παιδικότητας μας, η ροκ εφηβεία μας, ρεμπέτικα και λαϊκά απ’ όλες τις δεκαετίες περνάνε μέσα από την μπάντα και φτάνουν σε σας γκρουβάτα και χορευτικά και ατμοσφαιρικά και νταλκαδιάρικα και παράξενα. Ένα μουσικό σχήμα γι’ αυτούς που ερωτεύτηκαν, γι αυτούς που πόνεσαν, γι αυτούς που έχουν σεβντά και θέλουν τον πόνο τους να τον χορέψουν και να τον τραγουδήσουν.

 

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 7€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΣΑΒΒΑΤ0 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

BLUEBALLS

Με ένα πρόγραμμα rock, funk, disco και ska διασκευών, με το ξεχωριστό τους ύφος, αλλά και δικά τους τραγούδια απο τα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει, υπόσχονται μία βραδιά γεμάτη wtf στιγμές, γέλιο, αλλά και ασταμάτητο χορό.

Οι Blueballs δεν ακολουθούν κανόνες και σε προ(σ)καλούν να κάνεις το ίδιο.

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 8€

 

Για κρατήσεις θέσεων:

FAUST

Τ. 210 3234095

(12:00 -21:00)

Email: [email protected]

Follow us on Facebook & Instagram

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ* του Ανδρέα Φλουράκη

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΙΙΙ* Ελεύθερη διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη στο ομώνυμο έργο του William Shakespeare  Σύγχρονο Θέατρο Για 15 παραστάσεις Η ομάδα Anima και η σκηνοθέτις Ρουμπίνη