2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης| οι TimeCircus

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Η μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στην ιστορία της Ελευσίνας έρχεται τον Φεβρουάριο στην πόλη.

 

Δείτε το ταξίδι τους εδώ!

 

Από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα, η δημιουργική κολεκτίβα, TimeCircus, διανύει πεζή την Ευρώπη με ένα τροχήλατο όχημα. Συνάντησε τους σε μία από τις παρακάτω Ελληνικές πόλεις και βοήθησε τους να φτάσουν στην Τελετή Έναρξης!

 

Ξεκίνησαν στις 27 Μαΐου 2022 από το Βέλγιο, πέρασαν από Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία και στόχος τους είναι να βρεθούν, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στην Ελευσίνα και να πάρουν μέρος στη φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το μακρύ αυτό ταξίδι τους εκπέμπει ένα ζωντανό σχόλιο στον 21ο αιώνα της ύφεσης, της κλιματικής αλλαγής και της άμετρης κατανάλωσης φυσικών πόρων.

 

Στις 22 Δεκεμβρίου, οι TimeCircus φτάνουν στην Κατερίνη σπρώχνοντας το πλοίο ξηράς (το Llandship όπως το ονομάζουν) το οποίο ζυγίζει 3.400 κιλά, έχει ύψος 3,6 μέτρα και μήκος 9 μέτρα. Θα περάσουν από πολλές ελληνικές πόλεις ανάμεσά τους η Λάρισα, ο Αγιόκαμπος η Αιδηψός, η Αρκίτσα οι Λιβανάτες, ο Ορχομενός, η Θήβα, η Μαγούλα και μέχρι να φτάσουν στην Τελετή Έναρξης της 2023 Ελευσίς θα έχουν διανύσει πεζή 3.000 χιλιόμετρα, σε εννέα μήνες!

 

Γίνε κι εσύ μέλος της ομάδας για μερικά λεπτά, λίγες ώρες ή ακόμα και μέρες και σπρώξε το landhsip σε μία δύσκολη ανηφόρα, μάθε πώς γίνεται η επανάχρηση υλικών μέσω της ανακύκλωσης, γνώρισε ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, μα πάνω από όλα γίνε μέρος ενός κοινού σκοπού στέλνοντας το μήνυμα ότι οι κοινωνικές αλλαγές πυροδοτούνται από ανθρώπους με πάθος και ισχυρή θέληση!

 

Στόχος των TimeCircus με την άφιξή τους στην Ελευσίνα, είναι να κατασκευάσουν, με τη συμμετοχή των κατοίκων, το The ARK ένα ενεργό πολιτιστικό κέντρο, από ανακυκλωσιμα υλικά, με απώτερο στόχο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την αλληλεπίδραση με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, τον πειραματισμό με νέες μεθόδους και πρακτικές, τη γνωριμία με καινοτόμες προσεγγίσεις και μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης. Στο κέντρο του The Ark θα δεσπόζει το landship, το οποίο θα λειτουργεί ως κινητή ομαδική έκθεση όλων των υλικών και των ιστοριών που συνέλεξε η ομάδα καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της.

 

Δείτε εδώ τη διαδρομή των TimeCircus και συναντήστε τους σε μία από τις παρακάτω πόλεις!

 

 • Κατερίνη
 • Λεπτοκαρυά
 • Λάρισα
 • Βελεστίνο
 • Αγιόκαμπος
 • Αρκίτσα
 • Λιβανάτες
 • Αταλάντη
 • Ορχομενός
 • Αλίαρτος
 • Θήβα
 • Μαγούλα

 

 

Λίγα λόγια για τους TimeCircus:

 

Οι TimeCircus έχουν κατασκευάσει εγκαταστάσεις, καλλιτεχνικά έργα και χώρους συναντήσεων στον δημόσιο χώρο, χρησιμοποιώντας πάντα ανακυκλώσιμα υλικά και αποκαλώντας το στυλ τους «Αρχαιο-φουτουριστικό». Ακολουθώντας την ιδεολογία “από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο”, κάθε έργο τους υπάρχει λόγω της πραγματικής του χρήσης. Πιστεύουν ότι κάθε κοινωνική αλλαγή εκπορεύεται μόνο από τις δράσεις μικρών ομάδων. «Ποτέ μην αμφιβάλλεις ότι μια μικρή ομάδα σκεπτόμενων και αφοσιωμένων πολιτών μπορεί να αλλάξει τον κόσμο..» (Margaret Mead). Ο δημιουργικός πυρήνας της ομάδας αποτελείται από 15 καλλιτέχνες, χειροτέχνες και δημιουργούς και μία εναλασσόμενη ομάδα εθελοντών, ενώ κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών παρεμβάσεων της, η ομάδα προσεγγίζει και τυχαίους περαστικούς για να συνεισφέρουν στα έργα και τις δράσεις της.

 

 

 

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

 

Website: 2023eleusis.eu
Facebook: facebook.com/2023eleusis.eu
Instagram: instagram.com/2023eleusis
YouTube: youtube.com/2023Eleusis
E-mail: [email protected]

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   Ο Μιθριδάτης επιστρέφει ζωντανά, στη μουσική σκηνή Caja De Musica. Σας προσκαλούμε όλους, σε ένα φαντασμαγορικό Live, να γίνετε