«Οι 12 άθλοι ενός μαθητή». Ένα βιβλίο για μαθησιακές δυσκολίες

Με τη στήριξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών, των Συλλόγων Γονέων του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών, του Συλλόγου Asperger Χανίων, του Α.Ο. Μινώταυρος Μουρνιών, της Ενορίας και της Δημοτικής Κοινότητας Μουρνιών, παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς το βιβλίο-παιδαγωγικό εργαλείο της Δήμητρας Μαραγκουδάκη «Οι 12 άθλοι ενός μαθητή».

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 11/2/2023, στις 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ενορίας Μουρνιών.

Το βιβλίο παρουσιάζει η Σχολική Σύμβουλος Αθηνά Ντούλια. Τις βιωματικές δράσεις με τα παιδιά συντονίζει η συγγραφέας του βιβλίου Δήμητρα Μαραγκουδάκη. Τραγουδούν: Άννα Βερυκάκη, νηπιαγωγός, Γεράσιμος Βερυκάκης, φιλόλογος – μουσικός, & η χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών.

 

Είπαν για το βιβλίο…

Η Δήμητρα Μαραγκουδάκη στο βιβλίο της εφευρίσκει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια, με φανταστικές εικονογραφίες να εμπνευστεί μεθόδους για τη λύση του όποιου προβλήματος του μαθητή. Με το έξυπνο αυτό βιβλίο της δείχνει καλά σημάδια και της αξίζει ο 13ος άθλος, όπως αξίζει και σε κάθε ΔΑΣΚΑΛΟ (και ΔΑΣΚΑΛΑ) που εφοδιάζει τη φαρέτρα του με τα βέλη τα οποία ο ίδιος κατασκευάζει για να νικήσει όλες τις δυσκολίες που συναντά στην εκπαιδευτική του πορεία, χωρίς καμία υποστήριξη από την πολιτεία. Έχει το «γνώθι σ’ αυτόν». Το βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο σε κάθε γονέα που θέλει να βοηθήσει το παιδί του στις δυσκολίες που συναντά. Δε θα πρέπει επίσης να απουσιάζει από τις βιβλιοθήκες των σχολείων και ο Δήμαρχος ας στηρίξει την εκδήλωση αυτή ουσιαστικά με την αγορά τόσων βιβλίων όσες είναι και οι σχολικές μονάδες της περιοχής.

Πέτρος Πανηγυράκης, δάσκαλος, τέως προϊστάμενος Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Ένα υπέροχο, πολυαισθητηριακό βιβλίο, χρήσιμο σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μικρούς μαθητές. Οι δώδεκα άθλοι παντρεύονται αριστοτεχνικά με τα γραμματικά φαινόμενα, με τρόπο ευφάνταστο, καλλιτεχνικό, δημιουργικό, που αποτυπώνεται στην μνήμη και συντροφεύει γλυκά τους μικρούς μας φίλους στο ταξίδι της γνώσης και της μάθησης.

Ιωάννα Φαντζίκη Συμβουλευτική Ψυχολόγος MSc

Το βιβλίο πρέπει να μπει στη λίστα των σχολικών εγχειριδίων, για τη διδακτική της γραμματικής και της ορθογραφίας, για τα σχολεία της Α/θμιας και των πρώτων τάξεων της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Μαρία Κληματσάκη, διευθύντρια 11ου Δ.Σ. Χανίων

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

MIHALIS KALKANIS GROUP Half Note Jazz Club

MIHALIS KALKANIS GROUP ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ Half Note Jazz Club 21:30 Ο χαρισματικός κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης την Πέμπτη 30 Μαρτίου, θα εμφανιστεί στη σκηνή του Half Note Jazz Club! Μαζί με το σχήμα του θα

ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη

ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη Μήδεια η Μαρία Κίτσου Ιάσονας ο Φάνης Μουρατίδης Ύστερα από την πολύ μεγάλη ανταπόκριση υποψηφίων με πάνω

«ΤΡΑΓΟΣ» ΕΝΑ ALL DAY ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

«ΤΡΑΓΟΣ» ΕΝΑ ALL DAY ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ στου ΨΥΡΡΗ “Παντού καλά είναι…” στον «Τράγο» όμως είναι ακόμη καλύτερα! Σε ένα ψηλοτάβανο