OPERATION FORTUNE Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

OPERATION FORTUNE

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

 

5 Ιανουαρίου στους κινηματογράφουςαπό την ODEON

Λίγα λόγια για την ταινία

τρέιλερ

 

Ο υπερ-κατάσκοπος Όρσον Φόρτιουν (Τζέισον Στέιθαμ) πρέπει να εντοπίσει και να σταματήσει την πώληση μιας νέας θανατηφόρας τεχνολογίας από τον εκατομμυριούχο Μπρόκερ Γκρεγκ Σάιμοντς (Χιου Γκραντ). Αναγκασμένος να συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους μυστικούς πράκτορες (Όμπρεϊ Πλάζα, Κάρι Έλγουις, Μπάγκσι Μαλόουν), ο Φόρτιουν και η ομάδα του στρατολογούν τον μεγαλύτερο Χολιγουντιανόσταρ Ντάνι Φραντσέσκο (Τζος Χάρτνετ) για να τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο.

 

Σχετικά με την παραγωγή

 

Το «Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη» επανενώνει τον Γκάι Ρίτσι με τον Τζέισον Στέιθαμ, ακολουθώντας την πρόσφατη συνεργασία τους στην ταινία «Ένα Οργισμένος Άντρας». Ωστόσο, η κοινή τους καλλιτεχνική πορεία πηγαίνει πίσω 24 χρόνια – από την κυκλοφορία του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Γκάι Ρίτσι, «Δύο Καπνισμένες Κάνες». Αργότερα, ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους στην επιτυχημένη «Αρπαχτή» και λίγο αργότερα στο «Revolver» του 2005. Αν και παρέμειναν στενοί φίλοι, έπρεπε να περιμένουν μέχρι την ταινία «Ένας Οργισμένος Άντρας» για να δουλέψουν ξανά μαζί, ενώ τώρα, με τη νέα τους ταινία επιστρέφουν με ένα μοναδικό κατασκοπευτικό θρίλερ.

 

Βέβαια, ο Στέιθαμ δεν είναι ο μοναδικός ηθοποιούς που συνεργάζεται ξανά με τον Ρίτσι. Το ίδιο ισχύει για τον Τζο Χάρτνετ (Ένας Οργισμένος Άντρας), ο οποίος ανυπομονούσε να «κοροϊδέψει όλα τα κλισέ των κατασκοπευτικών ταινιών, διατηρώντας όμως τη δράση και το χιούμορ στο επίκεντρο», αλλά και για τον Χιου Γκραντ, ο οποίος είχε ερμηνεύσει έναν γλειώδη δημοσιογράφο κίτρινου τύπου στο «The Gentlemen».

 

Μια από τις φρέσκες προσθήκες είναι η Όμπρεϊ Πλάζα σε έναν διαφορετικό ρόλο από αυτούς που μας έχει συνηθίσει. Η αγαπημένη ηθοποιός, που έκλεψε τις καρδιές του κοινού ως Έιπριν στην τηλεοπτική σειρά «Parks and Recreation», μια γυναίκα που μπορεί να μην σταματάει να πειράζει τους συναδέλφους της, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει από το να εκτελεί άριστα τα καθήκοντά της, σώζοντας τελικά τον κόσμο την ίδια στιγμή που απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί.

 

 

Οι απαρχές της ταινίας εντοπίζονται στον τρόπο με τον οποίον ο Ρίτσι προσεγγίζει τη σκηνοθεσία: «Είχαμε την ιδέα για μια κατασκοπευτική ταινία οκτώ μήνες πριν ξεκινήσει η παραγωγή», εξηγεί ο Ρίτσι. «Στη διάρκεια της προετοιμασίας, παρακολουθήσαμε κάθε περιπέτεια και κατασκοπευτική ταινία. Δεν μου άρεσε η αρχική υπόθεσή όμως, οπότε ξεκίνησα από την αρχή. Αφού έγραψα μια σκηνή, η οποία τώρα ανοίγει την ιστορία μας, ήξερα τον τόνο που ήθελα να έχει η ταινία και μου άρεσε».

 

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό με το είδος», προσθέτει ο παραγωγός και συν-σεναριογράφος Ιβάν Άτκινσον. «Οι περισσότερες κατασκοπευτικές ταινίες ανήκουν σε δύο κατηγορίες: είτε είναι παρωδίες, είτε παίρνουν τον εαυτό τους εξαιρετικά στα σοβαρά. Εμείς θέλαμε να βρούμε μια μέση λύση».

 

«Ο Τζέισον Στέιθαμ είναι ένας μεγάλος σταρ ταινιών δράσης που συνήθως είναι πολύ σοβαρός, οπότε θέλαμε να δοκιμάσουμε μια διαφορετική προσέγγισηα αυτής της περσόνας»,  συνεχίζει ο Άτκινσον. «Φέραμε την Όμπρεϊ Πλάζα που έχει τρομερό κωμικό συγχρονισμό και ύστερα προστέθηκε και ο Χιου Γκραντ, πάλι σε αντίθετο ρόλο, όπως κάναμε με την ταινία “The Gentlemen”, όπου ερμήνευσε έναν ελεεινό δημοσιογράφο κίτρινου τύπου. Οπότε με τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες πετύχαμε έναν μοναδικό τόνο για το κατασκοπευτικό είδος».

 

«Από την οπτική της ιστορίας, οφείλεις να ακολουθήσεις συγκεκριμένους κανόνες», λέει ο Άτκσινσον. «Πάντοτε υπάρχει κάποιος που απειλεί τον κόσμο, αλλά αυτό που μας ξεχωρίζει είναι ότι ο χαρακτήρες μας λένε και κάνουν αναπάντεχα πράγματα. Εστιάσαμε σε αυτό,το οποίο προέκυψε και από τον αυθορματισμό του Ρίτσι στη διάρκεια του γυρίσματος. Αφιερώσαμε αρκετό χρόνο να ξαναγράφουμε σημεία της ιστορίας, ώστε να δημιουργήσουμε απροσδόκητες στιγμές».

 

 

 

Σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι
Σενάριο Γκάι Ρίτσι, Ιβάν Άτκινσον
Παραγωγή Γκάι Ρίτσι, Ιβάν Άτκινσον, Μπιλ Μπλοκ
Ηθοποιοί Τζέισον Στέιθαμ, Όμπρεϊ Πλάζα, Τζος Χάρτνετ, Χιου Γκραντ, Κάρι Έλγουις, Μπάγκσι Μαλόουν
Φωτογραφία Άλαν Στιούαρτ
Μοντάζ Τζέιμς Χέρμπερτ
Μουσική Κρις Μπενστέντ
Διάρκεια 114’
Είδος Κατασκοπευτική Περιπέτεια, Κωμωδία

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και