Βασίλης Κανελλόπουλος Μουσικός – Ηθοποιός

 

Ο Βασίλης Κανελλόπουλος μας συστήνεται . Μουσικός – Ηθοποιός ! Ήρθε από τη Θεσσαλονίκη και πρωταγωνιστεί μαζί με την Αλεξάνδρα Τσιάγκα , στη θεατρική παράσταση Live Steraming του Λέοντα Ναρ σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη.

 

Σας καλώς ορίζουμε στο Fulltime.gr

 

Με αφορμή την παράσταση Live Streaming, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε την συζήτηση , κατά αρχάς ένα σχόλιο για τον τίτλο…

Ο τίτλος της παράστασης μας δεν είναι αυτό που νομίζετε. Ενώ με το που το βλέπεις, λες από μέσα σου, οκ ασχολείται με διαδίκτυο, με τάσεις της εποχής και όλα τα συναφή, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο μακάβρια. Ζούμε την εποχή του Live Streaming, ζούμε την εποχή, όχι απλά της πληροφορίας, όπως συνηθίζουμε να λέμε, αλλά της άμεσης πληροφόρησης. Επιτρέψτε μου να πω περισσότερο για άσχημες και κακές πληροφορίες. Με κάτι τέτοιο έχει να κάνει ο τίτλος του έργου. Τα υπόλοιπα επί σκηνής.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής;

Να πεις ότι είναι ένα ή δύο! Δύσκολο πολύ το ερώτημα που μου βάζετε. Ένα σκασμό προβλήματα ζούμε στις μέρες μας, σημαντικά και μεγάλα τα περισσότερα από αυτά. Εάν είναι κάτι όμως που θα μπορούσα να ξεχωρίσω ίσως είναι η έξαρση της βίας. Δε ξέρω γιατί τόσο πολύ, να πάρει ο διάολος, αλλά παντού γύρω μας συναντάς έναν χαμό. Από τον Άλκη στην πατρίδα μου τη Θεσσαλονίκη, μέχρι τις συμμορίες 15χρονων και από τις γυναικοκτονίες μέχρι ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και εκτελέσεις στη μέση του δρόμου. Όχι κάπου μακριά. Εδώ δίπλα μας. Δε ξέρω που θα φτάσει αλλά κάπου πρέπει να σταματήσει. Άμεσα.

 

Στο έργο σας, ένα από τα θέμα που θίγεται έντονα είναι η απαξίωση των αξιών, και είναι αλήθεια , εσείς που πιστεύετε ότι οφείλεται;

Νομίζω ξεκάθαρα ότι φταίει η προηγούμενη γενιά από τη δικιά μας. Η γενιά του πολυτεχνείου και του ισχυρού ΠΑΣΟΚ. Χα! Αυτή η γενιά είναι που κατέστρεψε όλο το φάσμα των αξιών νομίζω. Και αυτό γιατί τις επικαλέστηκε σε τεράστιο βαθμό, μόνο στα λόγια όμως, και δεν υπάκουσε ή σεβάστηκε καμία από αυτές σε κανένα βαθμό και για κανένα λόγο. Ίσως γίνομαι λίγο σκληρός και άδικος αλλά είμαι η επόμενη γενιά που πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα χωρίς να φταίει. Ας έχω και εγώ κάτι να μου προσάψουν οι επόμενες γενιές.

Ως πατέρας δύο παιδιών ποιος είναι ο μεγάλος φόβος σας;

Ο φόβος του θανάτου ασφαλώς. Αλλά όχι τόσο του δικού μου, που έτσι και αλλιώς πάνω μου τα κάνω, αλλά περισσότερο των παιδιών μου. Φτάσαμε εν έτη 2023, να φοβόμαστε για την υγεία και τη ζωή των παιδιών μας, δυστυχώς. Αυτός, τολμώ να φωνάξω, είναι ο φόβος μου, μη χάσω τα παιδιά μου. Ότι έχει να κάνει με τον φόβο στη ζωή μου είναι συνδεδεμένο με την ζωή και την ευημερία των παιδιών μου. Νομίζω κάθε γονιός.

 

Τι σημαίνει για εσάς το θέατρο;

ΤΡΕΛΑ. Αυτό. Και τι τρέλα είναι αυτή Θεέ μου. Είναι το πιο υγιές ναρκωτικό για εμένα, σας το δηλώνω. Πόσες φορές έχω πέσει έξω, με συνεργασίες, με συμφωνίες, με προβλήματα με χίλια δυό, που έχουν να κάνουν με το θέατρο, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω. Είναι τα πάντα ρε παιδάκι μου, πως να σας το εξηγήσω, δε ξέρω.

 

Είστε όμως και μουσικός. Τι σημαίνει για εσάς μουσική;

Η μουσική με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο και αν οι φίλοι μου με θεωρούν κάθαρμα, φανταστείτε πως ήμουν πριν. Χαχα! Πλάκα κάνω ασφαλώς. Παρόλα αυτά όντως με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο. Μου δίδαξε υπομονή και επιμονή. Μου δίδαξε ότι ο πιο γρήγορος τρόπος να πας κάπου, είναι να πας αργά. Μου έμαθε να ξεχωρίζω το ένστικτο μου, άσχετα αν το ακούω πάντα. Μου έμαθε ότι σε αυτή τη χώρα δεν μπορείς να επιβιώσεις σαν καλλιτέχνης και μόνο, κάτι που άργησα να καταλάβω. Χα! Δεν τα λες και λίγα…

 

Με το θέμα του ΠΔ , που αναστάτωσε τόσο πολύ το κλάδο σας, τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να δοθεί μια οριστική λύση;

Χμ. Δύσκολη κουβέντα. Έχουν ασχοληθεί ειδικοί επί των ειδικών και δεν έβγαλαν άκρη σε αυτή την χώρα που ζούμε. Εγώ θα σας πω; Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το ΠΔ που ψηφίστηκε δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και πρέπει σίγουρα να καταργηθεί. Από εκεί πέρα, συμβαίνει κάτι απίστευτο σε αυτή τη  χώρα. Δεν επιτρέπει να ιδιωτικά πανεπιστήμια και πολύ δικαίως κατά τη γνώμη μου αλλά από την άλλη δεν ανοίγει σχολές και ειδικότητες που έχουν ζήτηση. Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχει μόλις ένα ίδρυμα που δίνει ειδικότητα ηθοποιού και αυτό σε έναν τραγικό αριθμό του 5-6/έτος! Αντί αυτού έχουμε 7-8 τμήματα που βγάζουν θεατρολόγους!! Ότι να ‘ναι δηλαδή.

 

Τι άλλο ετοιμάζετε;

Πέραν της συμμετοχής μου που θα έχω σε μία τηλεοπτική σειρά και που ομολογουμένως θα μου τρώει πολύ χρόνο, έχω ξεκινήσει να στήνω έναν κωμικό μονόλογο που θα ήθελα να ανεβάσω. Ίσως προλάβετε σε λίγες μέρες να έχετε μία πρώτη γεύση για λίγες παραστάσεις.

 

Θα θέλαμε να σε γνωρίσουμε λίγο καλύτερα , θα αρχίσουμε μια φράση και θα συμπληρώσεις την ιστορία

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα…στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

 

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν…περίεργα. Όσο και αν δεν μου φαίνεται ήμουν πολύ συνεσταλμένο και μαζεμένο σαν παιδί με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί όλη αυτή η ανάγκη για εξωστρέφεια και κοινωνικοποίηση και να βγει τώρα. Χαχα.

 

Άνθρωποι που με στιγμάτισαν…οι δάσκαλοι μου

 

Σπούδασα  μουσική, γιατί κατάλαβα…ότι με γοητεύει όλος αυτός ο περίεργος κόσμος της παρτιτούρας, του πενταγράμμου, των συγχορδιών και της αρμονίας.

 

Το θέατρο ήρθε όταν…μια κοπέλα που μου άρεσε, μου είπε να πάω στη θεατρική ομάδα που πήγαινε και αυτή.

 

Ονειρεύομαι (γενικά για την ζωή) ομορφότερες και καθαρότερες πόλεις. Ομορφότερη ζωή. Περισσότερα χαμόγελα και γέλια δυνατά, μέχρι δακρύων δηλαδή. Ασφαλώς με μηδενικό φόβο και με πλημμύρες αγάπης.

 

Κλείνοντας θα θέλαμε μια ατάκα από το έργο που σας έμεινε

«…είναι δυνατόν να βλέπεις κάποιον να υποφέρει και να μην κάνεις τίποτα;»

 

Για το Full-time.gr

Με εκτίμηση  Κατερίνα Γρυλλάκη

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ | Roof Garden| KAKTOS

  ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ Roof Garden Ένα εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ kaktos.gr   Μέσα από μικρές, καθημερινές ιστορίες (δοσμένες άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με σοβαρότερο

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ LIVE | ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ LIVE ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ   Η Πέγκυ Ζήνα στο Θέατρο Άλσος την Τρίτη 18 Ιουνίου για μια βραδιά γεμάτη τραγούδια!   Εξαιρετική