Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ -Τρίμηνο εργαστήρι δημιουργικής γραφής

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ
Τρίμηνο εργαστήρι δημιουργικής γραφής
με την Ειρήνη Δερμιτζάκη 
στην Καταπactή

 

Το άκρως επιτυχημένο σεμινάριο βιωματικής γραφής με εισηγήτρια την Ειρήνη Δερμιτζάκη  επαναλαμβάνεται στην Καταπactή από την Τετάρτη 8 Μαρτίου  και δίνει την ευκαιρία σε επίδοξους συγγραφείς να μάθουν πώς να δημιουργήσουν ολοκληρωμένους χαρακτήρες και σύνθετες πλοκές, να πειραματιστούν με διαφορετικά είδη γραφής και να δημιουργήσουν ιστορίες από προσωπικά τους βιώματα και αναμνήσεις.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που τους αρέσει να αφηγούνται ιστορίες και επιθυμούν να δοκιμάσουν το ταλέντο τους σε ένα υποστηρικτικό και δομημένο περιβάλλον με την κατάλληλη καθοδήγηση και τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια.
Το σεμινάριο χωρίζεται στις εξής ενότητες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ»
ΕΝΑΡΞΗ: Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Κάθε Τετάρτη 19:00 – 22:00
ΛΗΞΗ: Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: [email protected] Τ. 2169096448

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
Η Ειρήνη Δερμιτζάκη σπούδασε Υποκριτική στην Ελλάδα και Κινηματογράφο στο Λονδίνο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Teeside της Αγγλίας. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Birdphobia», Space London Theatre (2016), «Superhero», Chelsea London Theatre (2017), «Ελευθερία και Ένωσις», Θέατρο Κρήτης (2021) και «Σσς! Η Αθήνα κοιμάται», Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων (2022).
Τα θεατρικά της έργα «Ορνιθοφοβία» και «Αντζελέτα και Ετελβίνα», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Βρετανίας, έχουν ανέβει σε θέατρα του Λονδίνου. Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα, Αγγλία και Αυστραλία. Έχει γράψει σενάρια για μικρού μήκους ταινίες και έχει εργαστεί στην τηλεόραση ως σεναριογράφος. Έχει, επίσης, εκδόσει τη συλλογή διηγημάτων «Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα» και το μυθιστόρημα «Γεννημένος Λούζερ» από τις εκδόσεις Εύμαρος (Β’ έκδοση 2022). Το έργο της «Μεφίστο»παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή σε Ελλάδα και Αγγλία, αλλά και ατομικά ως Creative Writing Mentor. Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο στο στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου της Εφηβικής Σκηνής.
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:
Emailinfo@katapacti.gr
T.: 216 80 96 448
Κορομηλά 19 – Αθήνα (Ν. Κόσμος)
  • Ανακαλύπτοντας τον συγγραφικό εαυτό, καταγράφοντας αναμνήσεις, συναισθήματα, ημερολογιακή γραφή.
  • Πλάθοντας ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ήρωες, αντιήρωες, αρχέτυπα.
  • Τα βασικά κλειδιά της μικρής φόρμας, ρυθμός, πλοκή και ατμόσφαιρα στο διήγημα.
  • Γράφοντας διαφορετικά είδη λογοτεχνικής γραφής, ρεαλισμός, μαγικός ρεαλισμός, δυστοπία, λογοτεχνία του φανταστικού κ.ά..
  • Ανακαλύπτοντας τα θέματα που απασχολούν την ομάδα. Προσωπικό, κοινωνικό και πολιτικό στη δημιουργική γραφή.
  • Δημιουργικό μπλοκάρισμα και τεχνικές ξεκλειδώματος της δημιουργικότητας.
  • Επιλογή θέματος, συγγραφή διηγημάτων που θα διαμορφώσουν τη συλλογική έκδοση.
  • Η τέχνη της επιμέλειας, διορθώνοντας τον εαυτό μας
  • Δες το κείμενό σου να γίνεται βιβλίο

Η Καταπακτή, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Εύμαρος, θέλοντας να δώσει βήμα σε νέους συγγραφείς, έχει ως στόχο τη δημιουργία και έκδοση ενός βιβλίου με διηγήματα που θα γράψουν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Η συλλογή διηγημάτων «Χωρίς Ρεζέρβα» των συμμετεχόντων των περσινών εργαστηρίων κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία αλλά και on-line.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και