Ο “Εξωγήινος” από τον Θοδωρή Τσάτσο

Ο Εξωγήινος” από τον Θοδωρή Τσάτσο

Στίχοι: Θοδωρής Τσάτσος

Μουσική: Δημήτρης Ιλεμόσογλου, Κώστας Γάκης,


Μιχάλης Νήτας, Θοδωρής Τσάτσος

Ο ερμηνευτής και στιχουργός Θοδωρής Τσάτσος, δύο χρόνια μετά από το πρώτο του album «Το πιο δικό μου ψέμα» παρουσιάζει, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ιλεμόσογλου, το δεύτερο προσωπικό του album με τίτλο «Εξωγήινος».

Η ιδέα της δημιουργίας αυτού του δίσκου, γεννήθηκε σε μια φθινοπωρινή βόλτα. Ο Θοδωρής Τσάτσος μαζί με τον πολύτιμο φίλο Δημήτρη Ιλεμόσογλου, θέλησαν να επισκεφθούν ξανά κάποια παλιότερα τραγούδια που υπήρχαν, να φτιάξουν καινούργια και να δούνε πού θα τους βγάλει αυτή η διαδικασία. Όσο προχωρούσανε, έβλεπαν πως δενόντουσαν όλο και περισσότερο με το υλικό που είχαν στα χέρια τους. Τόσο η θεματολογία των τραγουδιών, όσο και η μουσική κατεύθυνση του δίσκου, κινείται σε ένα ευρύ φάσμα. Αυτό  οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στις ενορχηστρώσεις του Δημήτρη Ιλεμόσογλου, στη φροντίδα και τις πολύτιμες ιδέες του Δημήτρη Τσεκούρα και βέβαια σε όλους τους υπέροχους μουσικούς που έπαιξαν.

Η αγωνία του Θοδωρή για την αβεβαιότητα που βίωνε μέσα στην πανδημία, σκέψεις του γύρω από την διαφορετικότητα, η νοσταλγία για ανθρώπους και καταστάσεις που πέρασαν, βρήκαν χώρο μέσα στους στίχους αυτής της δουλειάς.

Ο «Εξωγήινος» αποτελείται από 8 τραγούδια σε στίχους του Θοδωρή Τσάτσου και μουσικές των Δημήτρη Ιλεμόσογλου, Κώστα Γάκη, Μιχάλη Νήτα και Θοδωρή Τσάτσου. Συμμετέχουν οι ερμηνευτές Κέλλυ Βουδούρη (Ο λυγμός του θηρίου, Πάμε μια βόλτα) και Θάνος Παπαγεωργίου (Χιόνια του Ιούλη).

Έπαιξαν οι μουσικοί Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο, άταστο ηλεκτρικό μπάσο, loops & effects, φωνητικά), Φώτης Σιώτας (βιολί), Γιάννης Ριζόπουλος (κρουστά), Στέλιος Προεστάκης (πιάνο, πλήκτρα), Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Δημήτρης Ιλεμόσογλου (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, μαντολίνο, κλασική κιθάρα και μπαγλαμά) και Κέλλυ Βουδούρη (φωνητικά). Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Δημήτρη Τσεκούρα (Riot Studio) και το mastering από τον Δημήτρη Σίντο. Οι φωτογραφίες είναι της Γιώτας Εφραιμίδου ενώ η γραφιστική επιμέλεια του εξωφύλλου έγινε από την Ελένη Άννινου.

 

Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Τσάτσο

Ο Θοδωρής Τσάτσος σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στην “Black Light”, μια κοινωνική επιχείρηση που απασχολεί κυρίως τυφλούς εργαζόμενους. Οργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε καταστήματα λιανικής πώλησης, ώστε να εξυπηρετούν σωστά πελάτες με οπτική αναπηρία. Επίσης γίνονται βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία και εταιρίες, ώστε να εξοικειωθούν μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού με την τυφλότητα και γενικά τις αναπηρίες.

Παράλληλα εργάζεται ως ψυχολόγος και είναι συνιδρυτής του εθελοντικού οργανισμού «Διαβάζω για τους άλλους», ο οποίος προωθεί την ισότιμη πρόσβαση ατόμων με απώλεια όρασης στη γνώση και τη λογοτεχνία.

Παρέα με τη Χρυσέλλα Λαγαρία επιμελούνται τη στήλη «Ζούμε, ρε!» των LiFO podcasts με συναρπαστικές ιστορίες από ΑμεΑ για άτομα με ή χωρίς αναπηρία.

Έχει γράψει τη συλλογή διηγημάτων, «Εκτός οπτικού πεδίου» (εκδ. Εύμαρος).

Ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι στα εφηβικά του χρόνια. Έκανε μαθήματα τραγουδιού για οκτώ χρόνια με τη δασκάλα φωνητικής Ασημίνα Μόρφη. Από την ηλικία των δεκαοκτώ άρχισε να συμμετέχει ως τραγουδιστής σε συγκροτήματα που έπαιζαν κομμάτια ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου. Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο του album με τίτλο «Το πιο δικό μου ψέμα» σε δικούς του στίχους και μουσικές των Γρηγόρη Πολύζου, Δημήτρη Ιλεμόσογλου, Κώστα Γάκη, Σπύρου Παρασκευάκου και Γιώργου Κυριάκου. Πρόσφατα, μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη πραγματοποίησαν συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο με τίτλο των παραστάσεων «Μαζί στο φως». Μουσικές παραστάσεις στο απόλυτο σκοτάδι για να βιώσουμε και ίσως κατανοήσουμε πώς είναι να ζεις με τυφλότητα.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και