Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου τιμά τον Ηλία Ανδριόπουλο

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου τιμά τον Ηλία Ανδριόπουλο

Πέμπτη 23 Μαρτίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

Παρασκευή 24 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Ώρα έναρξης 20:30

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου τιμά τον Ηλία Ανδριόπουλο, με δύο πολύ ξεχωριστές συναυλίες: Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού και η δεύτερη την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Την μουσική διεύθυνση θα έχει ο Μίλτος Λογιάδης.

Στις συναυλίες θα παρουσιαστούν δύο σπουδαία έργα του συνθέτη, που ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια του τραγουδιού και ανοίγονται στην έντεχνη περιοχή της συμφωνικής ορχήστρας.

Είναι το έργο «Ωδαί» του Ανδρέα Κάλβου, που θα ερμηνεύσει ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και οι ποιητικές συλλογές «Προσανατολισμοί» του Οδυσσέα Ελύτη, που θα ερμηνεύσει η Θεοδώρα Μπάκα.

Οι «Προσανατολισμοί» θα ακουστούν για πρώτη φορά στην ολοκληρωμένη νέα τους ενορχηστρωτική γραφή, για μέτζο σοπράνο ορχήστρα και μικτή χορωδία.

Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία «Άρης Λεμεσού» υπό την διεύθυνση του Σόλωνα Κλαδά. Ο διακεκριμένος ηθοποιός της Κύπρου Κώστας Χαραλαμπίδης θα διαβάσει ποίηση Κάλβου και Ελύτη επί σκηνής.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με το τιμητικό αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο, εγκαινιάζει τον καινούργιο θεματικό της κύκλο «Μουσική και Ποίηση».

Συντελεστές

Ηλία Ανδριόπουλου
Προσανατολισμοί (ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης)
Ωδαί (ποίηση: Ανδρέας Κάλβος)

Τάσης Χριστογιαννόπουλος βαρύτονος
Θεοδώρα Μπάκα
μέτζο σοπράνο
Χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού
(μαέστρος: Σόλων Κλαδάς)
Κώστας Χαραλαμπίδης
αφηγητής

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

Πληροφορίες

Λεμεσός: Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 – Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30
Αγορά εισιτηρίων:
https://www.soldoutticketbox.com/music-and-poetry-cyso-march-2023/

Λευκωσία: Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 – Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30

Αγορά εισιτηρίων: https://cyso.interticket.com

Και στο Ταμείο Θεάτρου Παλλάς: κάθε Τετάρτη 16:00 – 19:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη

Τιμές εισιτηρίου: €10 για όλους

Δωρεάν είσοδος σε άτομα με αναπηρίες.

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – Καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2024/25

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανακοινώνει το πολυπρισματικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιόδου 2024/25, παρουσιάζοντας πλήθος παραγωγών όπερας, μουσικού θεάτρου, αναβιώσεις επιτυχημένων παραγωγών που

Tom Jones -Sani Festival 2024

Sani Festival 2024 Μία συναρπαστική εμφάνιση από τον Tom Jones , στην πρώτη του live εμφάνιση στην Ελλάδα για το κοινό του Sani Festival Με μία συγκλονιστική

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ   Ο ιστότοπος Ζητήματα Γραφής (zitimatagrafis.gr) ανακοινώνει τη διοργάνωση ενός οκτάμηνου «Εργαστηρίου διαλογικής γραφής» (Οκτώβριος 2024 – Μάιος 2025), το οποίο φιλοδοξεί

Αγαπητέ μ@λάκα | ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ

Αγαπητέ μ@λάκα   Το απόλυτο φαινόμενο της σύγχρονης αντισυμβατικής γαλλικής λογοτεχνίας, ανατρεπτική, προκλητική, παθιασμένη, τρυφερή και απολύτως μη πολιτικά ορθή, η σπουδαία Βιρζινί Ντεπάντ (Virginie