«Η Ψυχοθεραπεία στην έβδομη τέχνη» Another Woman (Μια άλλη γυναίκα)

Σινεμά Ψ 2023

«Η Ψυχοθεραπεία στην έβδομη τέχνη»

Another Woman (Μια άλλη γυναίκα)

Κυριακή 5 Μαρτίου και ώρα 18:00

Κινηματογράφος Τριανόν

Μια διανοούμενη γυναίκα, καθηγήτρια φιλοσοφικής και συγγραφέας, ενώ βρίσκεται στην κρίσιμη καμπή των πενήντα, παρακολουθεί άθελά της την ψυχαναλυτική συνεδρία μιας πολύ νεότερης γυναίκας, μέσω μιας τυχαίας ρωγμής ανάμεσα στο γραφείο της και στο διπλανό διαμέρισμα ενός ψυχαναλυτή.

Η επιρροή της ψυχαναλυτικής συνεδρίας και της φωνής της “άλλης γυναίκας ” δημιουργούν σταδιακά “ρωγμές” στον βουβό και περίκλειστο κόσμο της κεντρικής ηρωίδας και την παρακινούν να αφυπνίσει την εσωτερική δική της φωνή.

Πρόκειται για το πορτραίτο μιας γυναίκας (σκιαγραφημένο εξαιρετικά από τον Woody Allen) η οποία φαίνεται να αντλεί ευχαρίστηση και αυτοεκτίμηση, σχεδόν αποκλειστικά από την διανοητική της δραστηριότητα και την ανάληψη δημοσίων ρόλων, ενώ υποτιμά τις δικές της συναισθηματικές ανάγκες.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσουν η Γεωργία Γεωργοπούλου, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια MSc, και η Αργυρώ Κυριαζή, Ψυχίατρος –Ψυχοθεραπεύτρια.

Another Woman (Μια άλλη γυναίκα) 1988, 81’

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Woody Allen

Πρωταγωνιστούν: Gena Rowlands, Mia Farrow, Ian Holm

Εισιτήριο 7 ευρώ

 

Links
https://psych.gr/
https://www.viva.gr/tickets/cinema/another-woman/ https://www.viva.gr/tickets/cinema/sinema-ps/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Από Κοινού Θέατρο Σάββατο 8/4/2023: ΑΚΡΟΑΣΗ

Από Κοινού Θέατρο Σάββατο 8/4/2023: ΑΚΡΟΑΣΗ για νέες ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25 ετών Το Από Κοινού Θέατρο αναζητώντας νέα ηθοποιό για την καλοκαιρινή θεατρική περίοδο,