Μαρία-Τζάκυ Κάλλας …. στο Ντιβάνι– Μουσικό Αναλόγιο

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής

Β. & M. Θεοχαράκη

Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1

Μαρία-Τζάκυ Κάλλας …. στο Ντιβάνι

«Μέσα από τα μάτια της αδελφής της»

Ιδέα-συγγραφή κειμένου-αφήγηση

ΜΑΓΔΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ξεκινάει το ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ με το Μουσικό Αναλόγιο –Μαρία Τζάκυ Κάλλας στο Ντιβάνι- «Μέσα από τα μάτια της αδελφής της» σε συνεργασία με ένα διεθνές επιτελείο μουσικών, την Soprano: Βασιλική Καραγιάννη, το Βαρύτονο: Χάρη Αδριανό και τον Πιανίστα: Δημήτρη Γιάκα.

Μια ιδέα της Μάγδας Μαυρογιάννη η οποία έγραψε και αφηγείται το κείμενο … μεταμορφώνεται σε Τζάκυ με πολύ πειστικό τρόπο, μιας και την γνώρισε προσωπικά και της μίλησε  ανοιχτά για την δύσκολη σχέση που είχε με την διάσημη αδελφή της ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη κατοικεί στο σπίτι της Τζάκυ Καλογεροπούλου το οποίο αγόρασε από την ίδια στις 3 Δεκεμβρίου 1989. Το συντηρεί όπως ακριβώς ήταν μέχρι σήμερα και το απολαμβάνει δίνοντας Salon Concert.

Η Μαρία Κάλλας έλεγε: η αδελφή μου ήταν λεπτή και όμορφη. Η μητέρα πάντα την προτιμούσε. Εγώ ήμουν το ασχημόπαπο …. η αδελφή μου πρωταγωνιστούσε στην οικογένεια … Όταν μεγαλώσαμε όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Εγώ έγινα Ντίβα και εκείνη το απόλυτο τίποτε.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη διηγείται με γλαφυρό τρόπο την ιδιαίτερη αυτή σχέση … το λυρικό τραγούδι ενισχύει την ατμόσφαιρα με τις γνωστές άριες που τραγούδησε η μεγάλη Ντίβα και στο τέλος ο Φώτης Παπαθανασίου (καλλιτεχνικός διευθυντής του ιδρύματος) αναλύει στο Ντιβάνι την ψυχολογία των δυο αδελφών ΜΑΡΙΑΣ και ΤΖΑΚΥ.

INFO:

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

Ημερομηνία: Πέμπτη 16 Μαρτίου

Ώρα έναρξης: 20:30

Εισιτήρια: 20 ευρώ, 15 ευρώ, 10 ευρώ

Διάρκεια : 1 ώρα και 15 λεπτά

Προπώληση/Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.thf.gr και

στο ταμείο του Ιδρύματος | στο 2103611206

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης,

Email: kokolakispr@yahoo.gr,kokolakispr@gmail.com

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

          ΣΤΟ 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                                                   ΜΕ 6 ΤΑΙΝΙΕΣ     Η Weirdwave  συμμετέχει με έξι ταινίες καταξιωμένων αλλά και νέων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών,

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –