το οικείο σκοτάδι…electrified

 

Παρουσίαση του νέου ποιητικού βιβλίου του Γιάννη Ευθυμιάδη από τους θεατές.

Ο μουσικός και τραγουδοποιός Κώστας Παρίσης θα δημιουργήσει την ατμόσφαιρα με τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας του.

BIOS exploring urban culture

 

Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ.

Δεν θα είναι μια ακόμα παρουσίαση ποιητικής συλλογής…

Η βραδιά θα κλείσει με karaoke ανάγνωση ποιημάτων από το κοινό.

Επιλέξτε το ποίημα που ξεχωρίσατε από το το βιβλίο και…διαβάστε το ζωντανά!

 

το οικείο σκοτάδι…electrified

 

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ

Αλλάζει ο κόσμος και πρέπει ν’ αλλάζει
ο τρόπος μας που γράφουμε ποιήματα

οπότε

λέω να στρέψουμε το βλέμμα μας σε κάποιον έστω λίγο κι αφιλόξενο ουρανό, αρκεί

να κρατιόμαστε σφιχτά – το σκοτάδι όλο θα πυκνώνει μέσα κι έξω απ’ τις λέξεις, αγάπη μου.

Ο Γιάννης Ευθυμιάδης παρουσιάζει το νέο του ποιητικό βιβλίο «το οικείο σκοτάδι» την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. στο BIOS exploring urban culture [Πειραιώς 84].

 

Το βιβλίο περιλαμβάνει ποιήματα χαμηλόφωνα, εξομολογητικά, ποιήματα που ισορροπούν ανάμεσα στο προσωπικό και στο συλλογικό βίωμα, ποιήματα λυρικά, στοχαστικά, ερωτικά.

 

Ο Γιάννης Ευθυμιάδης θα διαβάσει ποιήματα από το πρόσφατο, ένατο κατά σειρά, ποιητικό του βιβλίο «το οικείο σκοτάδι» (Νεφέλη 2022) με τις μουσικές της ηλεκτρικής κιθάρας του μουσικού και τραγουδοποιού Κώστα Παρίσση.

Η βραδιά θα κλείσει με karaoke ανάγνωση ποιημάτων από το κοινό.

Επιλέξτε το ποίημα που ξεχωρίσατε από το το βιβλίο και…διαβάστε το ζωντανά!

 

Ο Γιάννης Ευθυμιάδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1969. Σπούδασε κλασική φιλολογία, με μεταπτυχιακές σπουδές στο αρχαίο ελληνικό δράμα, και χαρακτική στην Α.Σ.Κ.Τ..

Έχει εκδώσει οκτώ βιβλία ποίησης (Στίγμα, ιδιωτική έκδοση 2004, Καινός διαιρέτης, Νεφέλη 2007, Γράμματα στον Πρίγκιπα, Μικρή Άρκτος 2010, 27 ή ο άνθρωπος που πέφτει, Μικρή Άρκτος 2012, Πάνω στο σώμα σου, Μικρή Άρκτος 2014, Πατρείδα, ΙΚΑΡΟΣ 2018, Αλκίνοος, Νεφέλη 2021, Το οικείο σκοτάδι, Νεφέλη 2022), ένα θεατρικό έργο (Αχιλλέας στον Άδη, Νεφέλη 2022) και ένα λογοτεχνικό δοκίμιο (12 κείμενα συνομιλίας με Το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη, Καλλιγράφος 2014).

Έχει μεταφράσει άγγλους και αμερικανούς ποιητές. Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ενώ έχουν μελοποιηθεί και δισκογραφηθεί οι κύκλοι ποιημάτων «Το κρύσταλλο του κόσμου» (Μετρονόμος 2016) και «Αλκίνοος» (Μετρονόμος 2021).

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός, έχει εκδώσει φιλολογικά βιβλία για τη Μέση Εκπαίδευση και είναι συνεργάτης σε λογοτεχνικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, περιοδικά.

Έχει παρουσιάσει χαρακτικά έργα σε τρεις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε εννέα ομαδικές.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων