«Τσάι γιασεμιού Η Αρλέτα μας εμπνέει» ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΦΕΘΕΑΤΡΟ

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΦΕΘΕΑΤΡΟ

«Τσάι γιασεμιού

Η Αρλέτα μας εμπνέει»

 

Σουλτάνα Μπινοπούλου         φωνή

Βασίλης Ρακόπουλος             κιθάρα

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος    τρομπέτα

Πέτρος Κούρτης                    κρουστά

 

——————-

Σάββατο 8 Απριλίου 2023, 9.00 μ.μ.

 

“ …Μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη και εκτίμηση για την Αρλέτα… αποφασίσαμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στην αγαπημένη μας φίλη, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τη δική μας εσωτερική ανάγκη αισθητικής συνύπαρξης και επικοινωνίας σε ένα ποιοτικό πλαίσιο. Επιδιώκουμε μια γνήσια επικοινωνία με τον κόσμο και πιστεύουμε ότι η διάδοση ενός καλλιτεχνικού έργου είναι πιο ουσιαστική και αποτελεσματική όταν γίνεται με όρους σύγχρονου μουσικού κώδικα επικοινωνίας, παρά με την ακριβή αναπαραγωγή παλιών ηχογραφήσεων. Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ο τρόπος παρουσίασης των κομματιών που οφείλει να τα ανανεώνει και να σέβεται την αισθητική τους. Θέλουμε να μεταφέρουμε στους ακροατές ένα γλυκό εσωτερικό χαμόγελο μετά από μια όμορφη βραδιά γεμάτη συναισθήματα και συγκινήσεις.

Κάτι σαν το χαμόγελο της Αρλέτας”

 

 

Ο Βασίλης  Ρακόπουλος, στενός φίλος και συνεργάτης της Αρλέτας για πολλές δεκαετίες, και η Σουλτάνα Μπινοπούλου μαζί με τους εκπληκτικούς μουσικούς Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και Πέτρο Κούρτη, ξαναζωντανεύουν στο Αθηναϊκό Καφεθέατρο αγαπημένα τραγούδια της Αρλέτας, μέσα από μια ευαίσθητη και σύγχρονη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση.

 

 

Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Γιάννη Σπανού, καθώς και αγαπημένα της παραδοσιακά τραγούδια. Επίσης θα ακουστούν για πρώτη φορά ανέκδοτα τραγούδια σε στίχους της Αρλέτας και μουσική του Βασίλη Ρακόπουλου, που δεν πρόλαβαν να ηχογραφηθούν.

 

Η κιθάρα του Βασίλη Ρακόπουλου, ο αιθέριος ήχος της τρομπέτας του Αντρέα Πολυζωγόπουλου και τα κρουστά του χαρισματικού Πέτρου Κούρτη, δημιουργούν στιγμές ιδιαίτερης αισθαντικότητας καθώς πλαισιώνουν διακριτικά, την πάντα σταθερή στις αρχές του ποιοτικού τραγουδιού, ερμηνεία της Νάνας Μπινοπούλου

 

Τη συναυλία θα πλαισιώνει προβολή διαφανειών με χαρακτηριστικά εικαστικά έργα της Αρλέτας από το βιβλίο «από που πάνε για την Άνοιξη» και από ανέκδοτα πρόχειρα σκίτσα της, που κατά κάποιο τρόπο συμπληρώνουν το καλλιτεχνικό της αποτύπωμα, συνδέοντας τα τραγούδια με την καταπληκτική αλλά σχεδόν άγνωστη εικαστική δημιουργική της πλευρά.

 

Για την ιστορία, το τσάι γιασεμιού γεννήθηκε στην πρώτη καραντίνα και παρουσιάστηκε διαδικτυακά την Άνοιξη του 2020 στη σκηνή του Halfnote, στην οποία έκτοτε έχει φιλοξενηθεί αρκετές φορές με μεγάλη επιτυχία. Παρουσιάστηκε σαν κεντρική θερινή συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ των Κυκλάδων και σε φεστιβάλ στο Ισραήλ.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Τίτλος μουσικής παράστασης

«Τσάι γιασεμιού – Η Αρλέτα μας εμπνέει»

 

Συμμετέχουν

Σουλτάνα Μπινοπούλου – φωνή

Βασίλης Ρακόπουλος – κιθάρα

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα

Πέτρος Κούρτης – κρουστά

 

——————-

 

Αθηναϊκό Καφεθέατρο

Κοδριγκτώνος 2, Πεδίο του Άρεως, Αθήνα

 

Αγορά εισιτηρίων: viva.gr και στο 211.1000.365

Για ομαδικές κρατήσεις: Κώστας Μπάλτας 211.102.6277

 

Εισιτήριο θεάματος: 15€, 13€ (δεν περιλαμβάνει ποτό) |

Ελάχιστη κατανάλωση 6€

 

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια: 2 ώρες

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –