A tribute to SOCRATES DRANK THE CONIUM

TASTE OF CONIUM

A tribute to SOCRATES DRANK THE CONIUM

Η «οικογένεια» των Socrates, στο «σπίτι» των Socrates

Μία all star «Σωκρατική» πανδαισία στο Κύτταρο την Παρασκευή 24 Μαρτίου

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο θρυλικό ροκ συγκρότημα Socrates Drank The Conium με τις καλύτερες στιγμές από όλη τη δισκογραφία τους, νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς και αναφορά στις μεγάλες τους επιρροές (Hendrix, Zappa κ.α) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στο KYTTARO Live Club.

Τον Σεπτέμβριο 2022, μετά το μεγάλο αφιέρωμα στον Γιάννη Σπάθα στο Ηρώδειο, υπήρξε μία επιτακτική ανάγκη η μουσική των Socrates να γυρίσει «σπίτι». Γνώμονας των καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι ότι η παρακαταθήκη της μεγαλύτερης ροκ μπάντας που γέννησε αυτή η χώρα πρέπει να διατηρηθεί και να μεταδοθεί με σεβασμό, αλλά και ροκ ενθουσιασμό στις επόμενες γενιές από τους κατάλληλους καλλιτέχνες και στις κατάλληλες συνθήκες.

Έτσι, στις 24 του Μάρτη, στο πλήρωμα του χρόνου, θα ανέβει στη σκηνή η καλλιτεχνική ομάδα που κατέπληξε το κοινό στο Ηρώδειο: Ο γιος του Γιάννη Σπάθα, Νίκος Σπάθας (κιθάρα), παρέα με τον Μιχάλη Απαρτόγλου (μπάσο/φωνητικά), οι οποίοι αποτελούν, ήδη, δυο σημαντικά μέλη της σύγχρονης ελληνικής rock σκηνής και οι οποίοι συμπράττουν με τον Μιχάλη Καπηλίδη, για τον οποίο θα χρειαζόμασταν ένα ξεχωριστό δελτίο τύπου μόνο για να αναφέρουμε την πορεία του (Ν. Παπάζογλου, Αλκ. Ιωαννίδης, Σ. Μάλαμας, ντράμερ στους θρυλικούς Closer κ.α), τον Αστέριο Παπασταματάκη, οργανίστα των Socrates 2002-2010,

τη Μαρκέλλα Παναγιώτου, τη σαρωτική ερμηνεύτρια των Socrates (2002-2010), καθώς και τον βιρτουόζο Μπάμπη Τυρόπουλο (κιθάρα), που κάθε του εμφάνιση είναι μοναδική.

Μαζί τους, επί σκηνής, θα βρεθούν, επίσης: ο Άκης Τουρκογιώργης, από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαρίστες, μουσικός σύντροφος του Γιάννη Σπάθα με πλήθος αξέχαστων συναυλιακών στιγμών στο Κύτταρο, ο Τάσος Σκούρας, ο καθηλωτικός κιθαρίστας και ερμηνευτής, o ένας και μοναδικός Τζόνι Βαβούρας, όπως και σημαντικοί εκπρόσωποι της σκηνής του σήμερα και «πνευματικά παιδιά» των ανεπανάληπτων Socrates: o Tom Yosi (κιθάρα/φωνή) από τους Fundracar και ο Γιώργος Χριστοδούλου από τους Χατζηφραγκέτα.

Ετοιμαστείτε, μεταξύ άλλων, για: «Starvation», «Mountains», «The Killer», «Stray Dogs», «Queen of the Universe», «See See Rider», «Distruction», «Lady», «Time of Pain».

Ετοιμαστείτε για μία μεγάλη γιορτή!

Παίζουν οι:

Νίκος Σπάθαςκιθάρα (Jacks Full)

Μιχάλης Απαρτόγλου – μπάσο, φωνητικά (Jacks Full)

Μιχάλης Καπηλίδηςτύμπανα (Dat Funk – Αλκίνοος Ιωαννίδης)

Αστέριος Παπασταματάκης – πλήκτρα (Socrates – Dat Funk)

Μαρκέλλα Παναγιώτουφωνητικά (Socrates)

Μπάμπης Τυρόπουλος κιθάρα

Special Guests:

Τάσος Σκούρας

(Socrates – Β.Παπακωνσταντίνου Π.Μουζουράκης, Solo artist)

Άκης Tουρκογιώργης (Blue Airways, Socrates)

Τζόνι Βαβούρας (Johnny Vavouras and the Cadillacs)

Tom Yosi (Fundracar – Solo artist)

Γιώργος Χριστοδούλου (Χατζηφραγκέτα)

(και άλλοι…)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνία: Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Χώρος διεξαγωγής: ΚΥΤΤΑΡΟ Live Club,

Ηπείρου 48 & Αχαρνών, https://www.kyttarolive.gr/, Τ. 2108224134

Ώρα έναρξης: Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30

Εισιτήριο: 10 (Προπώληση) – 12(Ταμείο)

Προπώληση:

https://www.viva.gr/tickets/music/taste-of-conium-a-socrates-drank-the-conium-tribute/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα