Βάλια Τσιργιώτη

Βάλια Τσιργιώτη | 

 

 

  1. Μιλήστε μας για το νέο σας δίσκο με τον Σταυριανό. 

«Βρέχει απόψε» είναι ο τίτλος του νέου μου δίσκου σε μουσική του Γιώργου Σταυριανού, σε στίχους του ίδιου του συνθέτη αλλά και των Μαργαρίτα Ράμπια, Γιώργου Πολυμενάκου και Νίκου Καλλίνη. Είναι ένας μουσικός κύκλος με οχτώ τραγούδια. Πέντε από αυτά είναι καινούρια και τα τρία είναι επανεκτελέσεις. Κυκλοφόρησε από την FM RECORDS στις 16 Φεβρουαρίου σε όλες τις μουσικές ψηφιακές πλατφόρμες. Ευχαριστώ πολύ την εταιρία μου FM RECORDS για όλη τη βοήθεια. Το album αυτό είναι ένας κύκλος της καρδιάς που έρχεται να πραγματοποιήσει έναν μεγάλο μου πόθο να ερμηνεύσω τραγούδια του Γιώργου Σταυριανού που θαυμάζω από μικρή και αγάπησα τις μελωδίες του παράφορα.

 

  1. Ποιες είναι οι καλλιτεχνικές σας επιρροές;

Επηρεάστηκα πρώτα από τη μητέρα μου που τραγουδούσε μόνη της στο σπίτι με την υπέροχη φωνή της τα τραγούδια του Αττίκ και την άκουγα από παιδάκι. Έπειτα, από τον Αντώνη Ρεπάνη που τον συνόδευα για πέντε χρόνια στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Λοΐζου, του Σταύρου Ξαρχάκου και όλων των μεγάλων συνθετών μας που έχουμε προίκα. Επίσης, από τους εξαιρετικούς δασκάλους που είχα στη μουσική που έτρεφαν μεγάλη φλόγα μέσα τους για τη μουσική. Η Πηνελόπη Φωτοπούλου Πετριόλη με την τοποθέτηση και την καθοδήγησή της, ο Βασίλειος Κατσιφής στη Βυζαντινή μουσική όπως και ο Πέτρος Καλύβας στα παραδοσιακά.

 

  1. Ποιος είναι ο τίτλος (έργου ή τραγουδιού) που θα θέλατε να αφιερώσετε σήμερα; 

Θα ήθελα να αφιερώσω σε όλους το τραγούδι «Δρόμοι που αγάπησα» που είναι μια από τις επανεκτελέσεις που μου εμπιστεύτηκε ο Γιώργος Σταυριανός. Είναι ένα τραγούδι που ερωτεύτηκα ως έφηβη και με έκανε να παρατηρήσω την ομορφιά του συνθέτη, τους στίχους και την ερμηνεία της Ελένης Βιτάλης.  Μ’ έκανε να ονειρευτώ ότι το τραγουδάω σε μία σκήνη.

 

  1. Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Έρχονται πολλές και σημαντικές συνεργασίες στη συνέχεια, με συνθέτες και μουσικούς σε καινούργιους κύκλους. Μια από αυτές είναι και η δισκογραφική συνεργασία με τον Θανάση Κλεώπα σε στίχους της Στέβης Μπουζιάνη, με βάση την αρχαία λύρα. Επίσης, πολλές συναυλίες πάνω στο ρεπερτόριό μας αλλά και εμφανίσεις, που ήδη έχουν ξεκινήσει, με τον Θανάση Νικόπουλο, τον Κώστα Θωμαίδη και τους σολίστες Νίκο Τατασόπουλο στο μπουζούκι, Κυριάκο Γκουβέντα στο βιολί και τον Νίκο Τουλιάτο στα κρουστά. Είναι μια μουσική παράσταση με τραγούδια του έρωτα και της θάλασσας που θα ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα