Η ROLEX ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 22-25 ΜΑΪΟΥ

Η ROLEX ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 22-25 ΜΑΪΟΥ

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Η Rolex ανακοίνωσε σήμερα μια προφεστιβαλική διοργάνωση που θα διεξαχθεί στις 22-25 Μαΐου και η οποία θα οδηγήσει, με τη σειρά της, στο φεστιβάλ Rolex Arts Festival που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26-28 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 20 χρόνια του προγράμματος Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative

Το προφεστιβάλ περιλαμβάνει δημόσιες ομιλίες, εργαστήρια, masterclasses και μουσικές παραστάσεις που απευθύνονται στους κατοίκους της Αθήνας. Οι εκδηλώσεις στοχεύουν να εμπλέξουν ενεργά τους/τις εγχώριους/ες καλλιτέχνες/ιδες, τους επαγγελματίες των τεχνών, τους/τις φοιτητές/τριες και σπουδαστές/τριες καθώς και το φιλότεχνο κοινό. Σε αυτήν τη συντονισμένη προσπάθεια αλληλεπίδρασης με την αθηναϊκή καλλιτεχνική κοινότητα συμμετέχουν καλλιτεχνικοί μέντορες και υπότροφοι της Rolex (πρώην προστατευόμενοι), μεταξύ των οποίων η Anne Lacaton, ο Robert Lepage, η Phyllida Lloyd, ο Walter Murch, ο Miroslav Penkov, ο Alexei Ratmansky και ο Colm Tóibín. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 16 δωρεάν δημόσιες και επαγγελματικές εκδηλώσεις. 

Η πρωτοβουλία Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative κατέχει μια ξεχωριστή και διακριτή θέση στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Rolex Αέναες Τέχνες. Το ιδιαίτερο και μοναδικό όραμα που προάγει πάνω στην έννοια του mentoring, γενναιόδωρο και παγκόσμιας εμβέλειας, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των εξαιρετικών καλλιτεχνικών επιτευγμάτων και εν γένει στο μέλλον των τεχνών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα mentoring έχει αναγνωριστεί ευρέως για τη δυνατότητα που παρέχει σε νέους/ες καλλιτέχνες/ιδες να αλληλεπιδρούν δημιουργικά και κατ’ ιδίαν με κορυφαίους εκπροσώπους του πεδίου που δραστηριοποιούνται. Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει βοηθήσει εξαιρετικά νέα ταλέντα να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους σε όλο τους το εύρος, έχει ενθαρρύνει τον διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς και καλλιτεχνικά πεδία, και έχει συγκροτήσει μια παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα που αγκαλιάζει πολλές διαφορετικές γενιές.

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 20 χρόνια του προγράμματος mentoring και της μακροχρόνιας αφοσίωσής του στις τέχνες, η Rolex συγκεντρώνει δεκάδες διεθνώς αναγνωρισμένους/ες καλλιτέχνες/ιδες στο Rolex Arts Festival, ελπίζοντας να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μια πρωτεύουσα όπως η Αθήνα, που βρίσκεται στην καρδιά του παγκόσμιου πολιτισμού.

«Το πρόγραμμα mentoring της Rolex είναι ταυτισμένο με τη βαθιά αφοσίωση στην καλλιτεχνική αριστεία, τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προσπάθεια να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και την πρωτοβουλία», δήλωσε η Rebecca Irvin, επικεφαλής του προγράμματος mentoring. «Όλα τα παραπάνω μάς ώθησαν να πραγματοποιήσουμε μια διοργάνωση που θα προηγείται χρονικά του Rolex Arts Festival και η οποία θα αποτίνει φόρο τιμής στην ξεχωριστή θέση που κατέχει η Αθήνα στον χώρο των τεχνών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι Έλληνες/ίδες καλλιτέχνες/ιδες και οι εκπληκτικοί ομότεχνοί τους από ολόκληρη την υφήλιο θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να καλλιεργήσουν καινούργιες κατά τη διάρκεια του προφεστιβαλικού προγράμματος. Την ίδια στιγμή, οι νέοι, ιδίως, θα έρθουν σε επαφή με δημιουργικές προσωπικότητες, που θα δώσουν ώθηση στη φαντασία τους.

Το προφεστιβαλικό πρόγραμμα αποτελεί μια χειρονομία σεβασμού, αναγνώρισης και συναδελφικότητας προς την ελληνική καλλιτεχνική κοινότητα, που διακρίνεται για τη ζωντάνια και την ποικιλομορφία της. Τέσσερις ημέρες αλληλεπίδρασης με ομιλίες και εργαστήρια, masterclasses και παραστάσεις, που στοχεύουν να αναδείξουν το μήνυμα της ανταλλαγής που βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματος mentoring, αλλά και να προσκαλέσουν ολόκληρη την πόλη να συμμετάσχει στο εορταστικό πνεύμα του Rolex Arts Festival», πρόσθεσε η Irvin.

Τη γενική επιμέλεια για το Rolex Arts Festival και το προφεστιβαλικό πρόγραμμα φέρει η ανεξάρτητη καλλιτεχνική σύμβουλος και programmer Emma Gladstone (η οποία έχει τον τιμητικό τίτλο «Αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας»), πρώην Καλλιτεχνική Programmer στο Sadlers Wells του Λονδίνου και πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Dance Umbrella. Μια διακεκριμένη οκταμελής συμβουλευτική επιτροπή από την Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση της Candice Wood, Εκτελεστικής Διευθύντριας και Συνιδρύτριας της Georg Solti Accademia, έχει συμβάλει επικουρικά στην επιμέλεια της διοργάνωσης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το προφεστιβαλικό πρόγραμμα, που απευθύνεται πρωτίστως στο ελληνικό κοινό, σε φοιτητές/τριες, σπουδαστές/τριες, νέους επαγγελματίες και λάτρεις των τεχνών, περιλαμβάνει τα εξής:

  • Οκτώ δημόσιες ομιλίες στα πεδία του χορού, της λογοτεχνίας, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της αρχιτεκτονικής και των εικαστικών τεχνών.

  • Δύο εργαστήρια, ένα για την αρχιτεκτονική και ένα για το θέατρο, που θα πραγματοποιηθούν με ομάδες Ελλήνων/ίδων επαγγελματιών και κατοίκων της Αθήνας.

  • Τρία masterclasses για χορευτές/τριες της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και για Μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece.

  • Μια συναυλία για σπουδαστές/τριες του El Sistema Greece στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό.

Δημόσιες ομιλίες

Όλες οι δημόσιες ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά και στα ελληνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία.

  • «Επανεφευρίσκοντας τον Petipa σήμερα»: Ο χορογράφος Alexei Ratmansky, Μέντορας της Rolex με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ο Γιώργος Ματσκάρης, Διευθυντής Σπουδών της Ανωτάτης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συζητούν για την έρευνα που έχει πραγματοποιήσει ο Ratmansky προς μια κατεύθυνση επαναπροσέγγισης του κλασικού μπαλέτου του Marius Petita. Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύνοδο εργασίας (working session), με τη συμμετοχή σπουδαστών/τριών της Ανωτάτης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα. Τρίτη 23 Μαΐου, 4:30-6:30μμ, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είσοδος ελεύθερη.

  • «Μυθοπλασία και τοποθεσία σε ένα παγκόσμιο συγκείμενο»: Ο βουλγαρικής καταγωγής συγγραφέας Miroslav Penkov, υπότροφος της Rolex με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, συζητά για τις προκλήσεις που παρουσιάζει η δια-συνοριακή και δια-γλωσσική συγγραφή, μαζί με τον μεταφραστή του στα ελληνικά, Άκη Παπαντώνη. Ο εκδότης Κώστας Σπαθαράκης συντονίζει τη συζητήση. Τετάρτη, 24 Μαΐου, 7μμ, στον Πύργο Βιβλίων, Εθνική Βιβλιοθήκη, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είσοδος ελεύθερη.

  • «Η τριλογία του Σαίξπηρ κατά Donmar»: Η Βρετανίδα θεατρική και κινηματογραφική σκηνοθέτρια Phyllida Lloyd, Μέντορας της Rolex, παρουσιάζει κινηματογραφικό αρχειακό υλικό από τρεις παραστάσεις του θεάτρου Donmar Warehouse, συγκεκριμένα από τις παραστάσεις Ιούλιος Καίσαρας, Ερρίκος ο Ε΄ και Η Τρικυμία, που διαδραματίζονται σε μια σύγχρονη γυναικεία φυλακή. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, σκηνοθέτρια θεάτρου και όπερας και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, προλογίζει τη συζήτηση. Τετάρτη, 24 Μαΐου, 8μμ, Πειραιώς 260, Χώρος Ε, Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Είσοδος ελεύθερη.

  • «Η τέχνη του μοντάζ»: Ο Αμερικανός μοντέρ του κινηματογράφου Walter Murch, Μέντορας της Rolex, και ο Έλληνας ομότεχνός του Γιώργος Μαυροψαρίδης θα ρίξουν φως σε αποσπάσματα ταινιών τους, ο ένας για τον άλλον. Τη συζήτηση συντονίζει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τετάρτη 24 Μαΐου, 7μμ, Κινηματογράφος Άστορ. Είσοδος ελεύθερη.

  • «Ο οίκος των ονομάτων»: Ο Ιρλανδός συγγραφέας Colm Tóibín, Μέντορας της Rolex, και ο Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής Διονύσης Καψάλης συζητούν για την αρχαιοελληνική λογοτεχνική παράδοση και τη συνεχιζόμενη επίδρασή της στους σύγχρονους συγγραφείς. Πέμπτη 25 Μαΐου, 7μμ, στον Πύργο Βιβλίων, Εθνική Βιβλιοθήκη, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είσοδος ελεύθερη.

  • «Το έργο του Robert Lepage»: Ο πολυσχιδής Καναδός δημιουργός Robert Lepage, Μέντορας της Rolex, συζητά για τα σαράντα χρόνια δραστηριότητάς του στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την όπερα και τις πολυμεσικές παραστάσεις. Συντονίζει η Κάτια Αρφαρά, πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεάτρου και Χορού της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα. Πέμπτη 25 Μαΐου, 7μμ, Εθνικό Θέατρο. Είσοδος ελεύθερη.

  • «Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη τέχνη σε διαφιλονικούμενες περιοχές: Δεοντολογία, ευθύνες και ζητήματα αναπαράστασης»: Ο Νοτιοαφρικανός εικαστικός William Kentridge, Μέντορας της Rolex, και o Sammy Baloji, καλλιτεχνικός υπότροφος της Rolex από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό συμμετέχουν σε μια συζήτηση που συντονίζει η Κατερίνα Γρέγου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ). Μετά τη συζήτηση, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί μια έκθεση που περιλαμβάνει πρόσφατα και νέα έργα από οκτώ υπότροφους των εικαστικών τεχνών του προγράμματος mentoring. Πέμπτη 25 Μαΐου, 7μμ, στο ΕΜΣΤ. Είσοδος: €8 (περιλαμβάνει πρόσβαση στην έκθεση των υπότροφων Rolex και σε όλες τις άλλες επισκέψιμες εκθέσεις του ΕΜΣΤ).

  • «Playstreets: Μεταμορφώνοντας αναξιοποίητες τοποθεσίες σε χώρους για παιδιά»: Η Γαλλίδα αρχιτεκτόνισσα Anne Lacaton, Μέντορας της Rolex, και η βραζιλιανοπαραγουανικής καταγωγής αρχιτεκτόνισσα Gloria Cabral, υπότροφος της Rolex, μαζί με Έλληνες/ίδες φοιτητές/τριες αρχιτεκτονικής που έχουν συμμετάσχει σε τετραήμερο προφεστιβαλικό εργαστήριο, θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν για τα έργα των τελευταίων. Την ομαδική συζήτηση συντονίζει ο Έλληνας αρχιτέκτονας Ηλίας Παπαγεωργίου, ιδρυτής του PILA. Πέμπτη 25 Μαΐου, 7μμ, στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Είσοδος ελεύθερη.

Εργαστήρια

  • Εργαστήριο αρχιτεκτονικής: Από τη Δευτέρα 22 Μαΐου έως την Πέμπτη 25 Μαΐου, δεκατέσσερις (14) φοιτητές/τριες από επτά ελληνικές σχολές αρχιτεκτονικής συμμετέχουν σε ένα τετραήμερο εργαστήριο που συντονίζει η βραζιλιανοπαραγουανικής καταγωγής αρχιτεκτόνισσα Gloria Cabral, υπότροφος της Rolex, και ο Έλληνας αρχιτέκτονας Ηλίας Παπαγεωργίου, ιδρυτής της PILA. Το πρόγραμμα εστιάζει στην έρευνα για τον σχεδιασμό παιδικών χαρών στο κέντρο της Αθήνας. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους/στις συμμετέχοντες/ουσες.

  • Θεατρικό εργαστήριο. «Οι ιστορίες των ανθρώπων»: Από την Τρίτη 23 Μαΐου έως την Πέμπτη 25 Μαΐου, επιλεγμένοι κάτοικοι της Αθήνας, μη επαγγελματίες του θεάτρου, συνεργάζονται με τον Πολωνό σκηνοθέτη Michal Borczuch, υπότροφο της Rolex, προκειμένου να παρουσιάσουν ιστορίες για ανθρώπους που απαθανατίζονται σε βίντεο στις γωνιές των δρόμων σε τέσσερις διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας. Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε ακροατές/τριες από το κοινό, τα απογεύματα, στην Πειραιώς 260, στον Χώρο Β, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Masterclasses

Τα masterclasses είναι ανοιχτά μόνο στους/στις συμμετέχοντες/ουσες.

  • Ο Alexei Ratmansky, Μέντορας της Rolex, συντονίζει ένα masterclass με επιλεγμένους/ες σπουδαστές/τριες της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Τετάρτη 24 Μαΐου.

  • Ο Αμερικανός David Aaron Carpenter, υπότροφος της Rolex, συντονίζει δύο masterclasses για μουσικούς βιόλας από το El Sistema Greece και άλλες μουσικές σχολές της Αθήνας. Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Μαΐου.

  • Ο Ισπανός μαέστρος Josep Caballé-Domenech, υπότροφος της Rolex, συντονίζει ένα masterclass και μια πρόβα για μουσικούς του El Sistema Greece, την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Μαΐου, προκειμένου να τους προετοιμάσει για τη συμμετοχή τους στο γκαλά Rolex Arts Festival Gala την Παρασκευή 26 Μαΐου. Δύο μουσικοί υπότροφοι, η Καναδή μεσόφωνος Susan Platts και ο Πορτογάλος συνθέτης Vasco Mendonça, θα είναι παρόντες στις πρόβες.

Συναυλία

  • Η Καναδή μεσόφωνος Susan Platts, υπότροφος της Rolex, δίνει μια ερμηνεία αποκλειστικά για τους/τις μαθητές/τριες του El Sistema Greece στη Δομή Φιλοξενίας του Σχιστού την Τρίτη 23 Μαΐου.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του φεστιβαλικού και του προφεστιβαλικού προγράμματος αποτελείται από την Ελευθερία Ντεκώ (διακαλλιτεχνική δημιουργό που ειδικεύεται στον σχεδιασμό φωτισμών για παραστάσεις, αρχιτεκτονική και τέχνη), την Κατερίνα Ευαγγελάτου (σκηνοθέτρια θεάτρου και όπερας και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου), τη Σοφία Εξάρχου (σεναριογράφο και σκηνοθέτρια της βραβευμένης ταινίας του 2016 Park), την Κατερίνα Γρέγου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης – ΕΜΣΤ), τον Αλέξανδρο-Δράκο Κτιστάκη (ντράμερ, συνθέτη και ενορχηστρωτή), τον Ευριπίδη Λασκαρίδη (χορογράφο/περφόρμερ, ιδρύτη της ομάδας Osmosis), τον Ηλία Παπαγεωργίου (αρχιτέκτονα, ιδρύτη και διευθυντή του PILA studio) και τον Κώστα Σπαθαράκη (εκδότη, μεταφραστή και ιδρυτή των Εκδόσεων Αντίποδες).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ROLEX MENTOR AND PROTÉGÉ ARTS INITIATIVE

Το πρόγραμμα mentoring της Rolex εγκαινιάστηκε το 2002, με στόχο να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση από τη μια γενιά καλλιτεχνών στην επόμενη. Βασίζεται στην αντίληψη ότι η τέχνη είναι ένα συνεχές, ένα φάσμα, ένα σύνολο από προγενέστερες εμπειρίες που έχουν μεταφερθεί από γενιά σε γενιά, με αποτέλεσμα όλοι/ες οι καλλιτέχνες/ιδες να αντλούν έμπνευση από όλους όσοι έχουν προηγηθεί. Το πρόγραμμα είναι συνεπές με την παράδοση που έχει η Rolex να ενθαρρύνει την ατομική αριστεία, αφού εξαιρετικά υποσχόμενοι/ες νεότεροι/ες καλλιτέχνες/ιδες – οι προστατευόμενοι – έχουν τη μοναδική και σπάνια ευκαιρία να περάσουν, κατ’ιδίαν, αρκετό χρόνο σε δημιουργικό διάλογο με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες/ιδες του τομέα τους – τους μεντόρες. Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους τομείς της αρχιτεκτονικής, του χορού, του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας, της μουσικής, του θεάτρου και των εικαστικών τεχνών. Υπάρχει επίσης μια μεταβλητή ή «ανοιχτή κατηγορία» καλλιτεχνικού mentoring, που μπορεί να αφορά σε άλλα πεδία ή έναν διακαλλιτεχνικό τομέα. Τα συγκεκριμένα είδη mentoring ενεργοποιούνται σε διαφορετικές περιόδους ανάλογα με το πεδίο.

Μερικοί/ες από τους/τις σπουδαιότερους/ες καλλιτέχνες/ιδες παγκοσμίως έχουν μέχρι στιγμής διαθέσει τον χρόνο τους και το εξαιρετικό ταλέντο τους στην υπηρεσία του προγράμματος. Πρόκειται για τους εξής: Sir David Adjaye, Margaret Atwood, John Baldessari, Tahar Ben Jelloun, Trisha Brown, Patrice Chéreau, Sir David Chipperfield, Mia Couto, Alfonso Cuarón, Sir Colin Davis, Anne Teresa De Keersmaeker, Olafur Eliasson, Brian Eno, Hans Magnus Enzensberger (προσφάτως εκλιπόντα), William Forsythe, Stephen Frears, Gilberto Gil, Philip Glass, Alejandro G. Inárritu, Sir Peter Hall, David Hockney, Rebecca Horn, Zakir Hussain, Joan Jonas, Sir Anish Kapoor, William Kentridge, Jirí Kylián, Robert Lepage, Lin Hwaimin, Phyllida Lloyd, Spike Lee, LinManuel Miranda, Toni Morrison, Walter Murch, Ohad Naharin, Mira Nair, Youssou NDour, Jessye Norman, Michael Ondaatje, Crystal Pite, Alexei Ratmansky, Kaija Saariaho, Martin Scorsese, Kazuyo Sejima, Peter Sellars, Álvaro Siza, Wole Soyinka, Julie Taymor, Saburo Teshigawara, Jennifer Tipton, Colm Tóibín, Kate Valk, Mario Vargas Llosa, Carrie Mae Weems, Robert Wilson, Zhang Yimou, Pinchas Zukerman και Peter Zumthor.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ROLEX

ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΦΗΜΗ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Η Rolex είναι μια ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη κατασκευάστρια εταιρεία ελβετικών ρολογιών, με κεντρικά γραφεία στη Γενεύη. Η εταιρεία είναι αναγνωρισμένη σε ολόκληρο τον κόσμο για την εξειδίκευσή της και την ποιότητα των προϊόντων της, που αποτελούν σύμβολα αριστείας, κομψότητας και κύρους. Οι μηχανισμοί των ρολογιών της Oyster Perpetual και Perpetual πιστοποιούνται από το Επίσημο Ελβετικό Ινστιτούτο Χρονομέτρων (COSC) και στη συνέχεια ελέγχονται σε εσωτερικά εργαστήρια για την ακρίβεια, την απόδοση και την αξιοπιστία τους. Η πιστοποίηση Superlative Chronometer, που συμβολίζεται από την πράσινη σφραγίδα, βεβαιώνει ότι κάθε ρολόι έχει υποβληθεί με επιτυχία σε δοκιμές που διεξάγονται από τη Rolex σε δικά της εργαστήρια και σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια. Τα ρολόγια πιστοποιούνται κατά διαστήματα από ανεξάρτητο, εξωτερικό οργανισμό. Η λέξη «Perpetual» είναι χαραγμένη στο καντράν κάθε ρολογιού Oyster. Ωστόσο, δεν πρόκειται απλώς για μια λέξη στο καντράν. Πρόκειται για μια φιλοσοφία που συμπυκνώνει το όραμα και τις αξίες της εταιρείας.

Ο Hans Wilsdorf, ιδρυτής της εταιρείας, εμφύσησε σ’ αυτήν την έννοια της αέναης αριστείας, μια έννοια που κατέληξε τελικά να γίνει η κινητήριος δύναμη της εταιρείας. Έτσι, η Rolex πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη του ρολογιού χειρός και πολλών ακόμη μεγάλων καινοτομιών της ωρολογοποιίας, όπως είναι το Oyster, το πρώτο αδιάβροχο ρολόι χειρός, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1926, καθώς και ο ρότορας Perpetual με αυτόματο κούρδισμα, που εφευρέθηκε το 1931. Στην πορεία της ιστορίας της, η Rolex έχει καταχωρίσει περισσότερα από 600 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Στα τέσσερα εργοστάσιά της στην Ελβετία, η εταιρεία σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει την πλειονότητα των εξαρτημάτων των ρολογιών της, από τη χύτευση των κραμάτων χρυσού ως την κατεργασία, την κατασκευή, τη συναρμολόγηση και το φινίρισμα του μηχανισμού, της κάσας, του καντράν και του μπρασελέ. Επιπλέον, η Rolex εμπλέκεται ενεργά στην υποστήριξη των τεχνών και του πολιτισμού, του αθλητισμού και της εξερεύνησης, καθώς και όλων όσων επινοούν λύσεις για την προστασία του πλανήτη.

FOR MORE INFORMATION

rolex.com

rolex.org

newsroom.rolex.com

#Rolex

#RolexMentorProtege

#Perpetual

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ KUBARA PROJECT

ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ KUBARA PROJECT Η Επιστροφή & KALOGERAKI BROS   Η πιο επιδραστική παράσταση των τελευταίων πολλών ετών στο Κύτταρο, το νέο Kubara Project της Μάρθας Φριντζήλα,