«10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ» ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΟΥ Θ. ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ

 

                                      DISFF IN ATHENS

                                ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

                                             και μαζί

                      «10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ»

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ

 

                                     ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΙΡΙΔΑ

                      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΪΟΥ

                                ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

 

Το Φεστιβάλ Δράμας πάει Ίριδα και οι σπουδαστικές ταινίες έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας!

Την Παρασκευή 5 Μαΐου ο ιστορικός κινηματογράφος, γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας, όπου πραγματοποιεί τις προβολές του ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα DISFF in Athens με τις σπουδαστικές ταινίες που  διαγωνίστηκαν πέρυσι στο Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα στη Δράμα.

Το Σάββατο 6 Μαΐου θα παρουσιαστούν οι  βραβευμένες σπουδαστικές ταινίες του 45ου  DISFF (18.30) καθώς και αφιέρωμα στις ταινίες μικρού μήκους του Θανάση Νεοφώτιστου με τον τίτλο “10 χρόνια από όνειρα σε ταινίες” (21.00).

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει Q&A  με τους σκηνοθέτες.

 

 

Ώρες προβολών:  18:30  και 21:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας Παναγιώτης Ιωσηφέλης, «θεματικά οι ταινίες αυτές καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα: ιστορίες σχέσεων, ταυτότητας, συμπερίληψης και απομόνωσης, κοινωνικής κριτικής και αυτοκριτκής, διαχείρισης τραύματος, προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης . Παρά τα σχετικά ετερόκλητα χαρακτηριστικά τους, πιστεύουμε ότι στο σύνολό τους δημιουργούν ένα ολόγραμμα  – μια μαγική εικόνα που αν κάποιος επιχειρήσει να τη δει συνολικά μπορεί να αντιληφθεί το πρόσωπο της νέας κινηματογραφίας στη χώρα».

Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου θα το βρείτε εδώ:

https://iridavisions.gr/events/category/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE/

Προκράτηση θέσεων:

https://www.eventbrite.co.uk/e/-1830-tickets-625685721837

ή  μέσω του www.iridavisions.gr

Η προκράτηση θέσεων για κάθε event ξεκινάει 2 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής στις 11 το πρωί. Όσα άτομα έχουν κάνει προκράτηση θέσης θα πρέπει να βρίσκονται έως και 15 λεπτά πριν την αναφερόμενη ώρα έναρξης στην είσοδο της Ίριδας (Ακαδημίας 55) για να παραλάβουν το μηδενικό τους εισιτήριο. Στη συνέχεια η προκράτηση παύει να ισχύει και η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας, εφόσον έχουν απομείνει κενές θέσεις. Μηδενικά εισιτήρια εκτός κράτησης θα διατίθενται και στην είσοδο της Ακαδημίας μισή ώρα πριν την αναφερόμενη ώρα έναρξης.

DISFF Official Student’s Trailer:

Stelios Kerasidis | AGONY (DISFF Official Student’s Trailer)

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟ –«10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΤΑΙΝΕΣ»

Ο Θανάσης Νεοφώτιστος είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και αρχιτέκτονας, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA), απόφοιτος του θεσμού των Berlinale Talents και επικεφαλής του Διαγωνιστικού Σπουδαστικού προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν κάνει πρεμιέρα και έχουν κερδίσει βραβεία, μεταξύ άλλων, στα φεστιβάλ Βενετίας, Σάντανς, Λοκάρνο, Τορόντο και Κλερμόν-Φεράν. Στην παρούσα φάση, βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του «Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια» την οποία οραματίζεται ως ένα σκοτεινό παραμύθι ενηλικίωσης.

Στην Ίριδα, το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 9 μ.μ. θα προβληθούν και οι επτά ταινίες του:

*Ο ήλιος κι ο βοριάς (πειραματική, 10’, 2013)

Μια γυναίκα περπατάει στον αγρό, μαζεύοντας λουλούδια και ανεμόμυλους, ανυποψίαστη γι’ αυτό που θα της συμβεί όταν ο Ήλιος κι ο Βοριάς ερίσουν για το ποιος είναι δυνατότερος! Ο καθένας χρησιμοποιεί τα πιο δυνατά του όπλα. Ποιος θα βγει νικητής;

Παίζουν: Αίολος Χαραλάμπους, Ορφέας Χαραλάμπους, Μαρία Οικονόμου

 

*Προσευχή (μυθοπλασία, 20΄, 2014)

Στο Γυμνάσιο του Δημήτρη, ο Βασίλης με την παρέα του, μια ομάδα νταήδων, του προκαλούν τρόμο. Όταν μαθαίνει ότι πρέπει να πει την προσευχή, ο Βασίλης καταλαμβάνει όλη του τη σκέψη. Τι θα γίνει όμως όταν θα φτάσει η μέρα να σταθεί μπροστά στο σχολείο και κυρίως μπροστά σ’ αυτόν?

Παίζουν: Χρήστος Καραβέβας, Στέλιος Καραμπίνας-

 

*Πωγωνίσκος (ντοκιμαντέρ, 11΄, 2015)

Ένα ταξίδι στον “Πωγωνίσκο”, σύνορα Ηπείρου. Ιστορίες για τον πόλεμο και για νεράιδες, χωρίς στόχο και χωρίς τέλος. Ο παππούς σε ρόλο αφηγητή, όσο η γιαγιά μας φρόντιζε. Η συνάντηση τους με τις ρίζες τους, έκανε τη δική μας συνάντηση μοναδική.

Με τους Τέλη Οικονόμου, Ευαγγελία Οικονόμου

 

*Λεωφόρος Πατησίων (μυθοπλασία, 12΄, 2018)

Η μαμά του Γιάννη καθώς κατευθύνεται σε μια οντισιόν, για το ρόλο της Σαιξπηρικής Βιόλας, ανακαλύπτει ότι ο γιος της έχει μείνει μόνος του στο σπίτι. Περπατώντας στη Λεωφόρο Πατησίων, μιας από τις πιο αντιφατικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, θα παλέψει να ισορροπήσει όλους τους ρόλους της ζωής της μέσα από το κινητό της.

Με τη Μαρίνα Συμέου

 

*Route-3  (μυθοπλασία, 13΄, 2019)

«Ως κάποιος που έχει αισθανθεί αρκετά συχνά το δυσάρεστο συναίσθημα του να φοβάται να εκφράσει την ερωτική του έλξη για κάποιον σε δημόσιο χώρο, ταυτίζομαι με τον Αμάρ, αυτόν τον έφηβο που ανακαλύπτει την απαγορευμένη ερωτική έλξη του για μια όμορφη μουσουλμάνα κοπέλα. Καταλαβαίνω πώς αισθάνεται παγιδευμένος και υπό κρίση από τους ξένους σε αυτό το συντηρητικό, πλην γεμάτο σεξουαλική ενέργεια, τραμ που κάνει την ιστορική Διαδρομή-3 στο κέντρο της γοητευτικής πόλης του Σαράγιεβο».

Παίζουν: Enes Kozličić, Lazar Dragojević, Simonida Mandić

 

*Σπινθηροβόλα Κεράκια  (μυθοπλασία, 10΄, 2019)

Ο Σωτήρης, με την Celine Dion στο repeat, ετοιμάζεται και περιμένει τον φίλο του, στα τέσσερα, για να γιορτάσουν την τρίτη επέτειο τους.

Με τον Γιώργο Σαμαρά

 

*Air Hostess-737 (μυθοπλασία 16’, 2022)

Σε ένα Boeing-737 μια 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα, προσπαθεί σκληρά να κρύψει την εμφανή δυσφορία της. Όλοι φαίνονται να ανησυχούν πραγματικά για αυτήν, ενώ εκείνη συνεχίζει να παραπονιέται για τα νέα της σιδεράκια. Κατηγορεί τη μητέρα της που δεν είχε φροντίσει για τα δόντια της όταν έπρεπε. Ωστόσο, οι συνάδελφοί της γνωρίζουν ότι αυτό το αεροπλάνο μεταφέρει τη σορό της μητέρας της στη γενέτειρά της. Όταν οι αναταράξεις γίνονται απειλητικές, η Βανίνα βιώνει μια επείγουσα ανάγκη να δει τη μητέρα της στην, απ’ ό,τι αποδεικνύεται, τελευταία ευκαιρία που της δίνεται για συμφιλίωση.

Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνα Κουτσονάσιου, Χάρις Αλεξίου

 

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ 45ου DISFF

Το Σάββατο 6/5 στις 18.30, στην Ίριδα θα προβληθούν οι έξι ταινίες των σπουδαστών που διακρίθηκαν στο περσυνό Φεστιβάλ Δράμας:

 

*Τρίχες (animation, 11’, 2022) της Ιωάννας Διγενάκη, ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ.

Μια βροχερή μέρα σε βρίσκει σε ένα κομμωτήριο. Tώρα θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα κόψεις τα μαλλιά σου ή όχι.

 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Κινηματογράφου

 

*Ό,τι απομένει (ντοκιμαντέρ, 8’, 2022) της Σεμέλης Σαφού, ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ

Ένα αυτοαναφορικό ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται τον χωρισμό, μέσα από την εμπειρία της σκηνοθέτιδας ως παιδί χωρισμένων γονιών. Καθώς τους παρακολουθούμε να εργάζονται, η σκηνοθέτις μας αφηγείται την ιστορία γνωριμίας τους και τον χωρισμό τους σαν μια φυσική εξέλιξη της ζωής, παρά το τραύμα που μοιραία την συνοδεύει.

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: UCLondon Anthropology & Open City DOCS School / MA Ethnographic & Documentary Film.

 

*Σάμμερ (μυθοπλασία, 26’, 2021) του Στέλιου ΧριστοφόρουΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

Το καλοκαίρι τελειώνει και μαζί με αυτό, κάθε ψευδαίσθηση πραγματικότητας. Τι γίνεται, όμως, αν θέλεις να κρατηθείς πάση θυσία από αυτή την ψευδαίσθηση;

Παίζουν: Ειρήνη Λαφαζάνη, Λίζα Χουχούα, Σωτήρης Μανίκας, Μιχάλης Ψαλίδας, Ταμίλλα Κουλίεβα

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο του Σάσεξ

 

*Love you more than Peanut Butter (μυθοπλασία, 8’, 2022) της Αριάδνης-Αγγελικής Θυφρονίτου-ΛήτουΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΝΤΑΖ ΣΤΗΝ ΔΑΝΑΗ ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΝΤΡΙΑ

Σε ένα skate park, ο clingy, έφηβος Χάρης προσπαθεί απελπισμένα να πείσει τον κολλητό του να μιλήσει στο crush του, τον πιο hot skater του πάρκου. Όμως ξεπερνάει τα όρια και θέτει τη φιλία τους σε κίνδυνο.

Παίζουν: Σταύρος Τσουμάνης, Αλέκος Γιαγκούσης, Στάθης Χαλκιάς

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα – Film School: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Κινηματογράφου

 

 *Τσουλάκια (μυθοπλασία, 29’, 2022) της Δέσποινας Μαυρίδου -ΒΡΑΒΕΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ», ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ & ΕΛΕΝΗ ΣΑΝΜΠΡΗ, ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ  ΣΤΙΣ ΕΛΙΝΑ ΤΣΙΟΡΜΠΑΤΖΗ & ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

 

Μια ιστορία ενηλικίωσης για τις ζωές δύο διαμετρικά αντίθετων αδελφών και τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν στη διάρκεια μιας νύχτας. Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να βρουν χρήματα, έρχονται αντιμέτωπες με ένα τραυματικό παρελθόν, μια ενοχλητική πραγματικότητα και κυρίως τη δυσκολία που έχει να συντηρήσεις με νύχια και με δόντια μια οικογένεια.

Παίζουν:΅Ελίνα Τσιορμπατζή, Ελένη Γεωργάκη, Άγγελος Κουρέπης, Νικόλας Νικητάκης

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Κινηματογράφου

 

*Φωτοευαισθησία (μυθοπλασία, 15’, 2022) της Μελίνας ΛουκανίδουΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑ, ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΗΧΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΙΣΔΙΚΗ

Υπήρχε φως και ήταν βίαιο.

Οι σκιές δεν γιατρέψαν.

Το αγόρι είχε κοιμηθεί.

Το κορίτσι ανακαλούσε και η άμμος ήταν παντού.

Παίζουν: Λία Μπάστα, Νικόλας Seymour Σταθόπουλος

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα – Film School: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Κινηματογράφου

 

 

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 45ου DISFF

 

Την  Παρασκευή  5/5 στις 18.30 και στις 21.00 στην ‘Ιριδα θα προβληθούν οι 14 σπουδαστικές ταινίες που διαγωνίστηκαν στο περσυνό Φεστιβάλ Δράμας.

 

Στις 18.30:

 

*H Δράμα στην Εποχή της Πανδημίας (ντοκιμαντέρ, 5’, 2020) του Γιώργου Κωνσταντίνου

Ένα μικρό ντοκιμαντέρ, που επιδιώκει να δείξει τη μοναξιά, σε μια μικρή πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας στην διάρκεια της καραντίνας, παρουσιάζοντας τις συνέπειες που έφερε ο COVID – 19, καθώς η πόλη είναι άδεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. (Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ)

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: University of Thessaly, Department of Culture, Creative Media and Industries.

 

*Η Αρχή (μυθοπλασία, 16’, 2022) του Γιώργου Νικολόπουλου

Μια παρέα μαζεύεται στο σπίτι το Σάββατο 6/12/08 βράδυ για να βγουν. Όλα κυλούν ήρεμα μέχρι που ένα τηλέφωνο ανατρέπει το Σαββατόβραδό τους.

Παίζουν: Βαγγέλης Αμπατζής,  Ασημίνα Αναστασοπούλου, Γιάννης Εγγλέζος Μάνος Κοντός, Νάνσυ Σιδέρη

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα : Film School.gr, Μαθήματα Κινηματογράφου

 

*Salted Lake (ντοκιμαντέρ, 14’, 2022) του Αλέξανδρου Σολτς

Ένα σύντομο ταξίδι εξερεύνησης της σχέσης μεταξύ γυμνισμού και σεξουαλικότητας στην παραλία λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: SAEAthens-Creative Media Education BA/BSc (Hons) Film Production

 

*Σταυροδρόμι (μυθοπλασία, 13’, 2022) του Τζον Κονίνι

Ένας νεαρός που βιώνει τη μοναξιά συναντάει μια εργαζόμενη κοπέλα. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται, οπότε και οι μοίρες τους.

Παίζουν: Nίκος Κοσώνας, Κορνέλια Κυριακή

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Τμήμα Σκηνοθεσίας και Παραγωγής Ταινιών

 

*Μία ευχή πέρα από τον θάνατο (animation, 5’, 2022) της Άννας-Μαρίας Λεβέντη

Σε μία συνέντευξη με έναν ταπεινό ταχυδρόμο, ένας μυστήριος θάνατος γίνεται το επίκεντρο της ζωής του καθώς ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε το πτώμα. Οι μέρες που περνάει παραδίδοντας γράμματα στους Λόφους της Ερήμου πλέον μοιάζουν άδειες χωρίς την παρουσία της Γυναίκας της Ερήμου, της οποίας ο θάνατος μπορεί τελικά να είναι πιό βίαιος απ’ό,τι αρχικά φαίνεται.

Με τον Άστον Φράνκ

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα : Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου

 

*Αστόρια (μυθοπλασία, 20’, 2021) του Γαβριήλ Αθανασίου

Τρία χρόνια μετά από ένα τραυματικό γεγονός που της άλλαξε τη ζωή, η Κέλλη, ένα νεαρό κορίτσι, επιστρέφει στη γενέτειρά της, την Καστοριά, και στους φίλους της που είχε αφήσει πίσω. Την ίδια στιγμή, η υπόθεση για το άλυτο αυτοκινητιστικό δυστύχημα που ταρακούνησε την πόλη ανοίγει ξανά.

Παίζουν: Μαγδαλινή Σκούπρα, Βασιλίνα Κατερίνη, Χρήστος Γκρόζος, Νικηφόρος Αθανασόγλου.

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Κινηματογράφου

 

*Ο Καμβάς (μυθοπλασία, 10’, 2022) του Κωνσταντίνου Σπανουδάκη

Ένας μοναχικός άντρας μετακομίζει σε ένα νέο διαμέρισμα, όπου βρίσκει τα πράγματα της γυναίκας που ζούσε εκεί πριν και την ερωτεύεται μέσω αυτών.

Παίζουν:  Ανδρέας Σπανάκης, Λουλούδα Βαρώνου

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: New York Collegue, 2ο Έτος Σπουδών, Πτυχίο στις Κινηματογραφικές Σπουδές, UNIVERSITY OF GREENWICH, Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

*Revollusion (μυθοπλασία, 9’, 2022) του Χρήστου Μπόσμου

Η ιδιοκτήτρια ενός μικρού καταστήματος ρούχων μεταφέρει οργισμένη δύο κούκλες που χρησιμοποιήθηκαν για τη στήριξη των ρούχων από τη βιτρίνα του καταστήματος στην αποθήκη. Όμως οι δύο κούκλες ζωντανεύουν ζητώντας την ελευθερία τους.

Παίζουν: Αγγελική Μπίνη, Ελένη Κουταλώνη, Νικίτα Ηλιοπούλου

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα – Film School: Σχολή Ορμή – Horme Pictures

 

Στις 21.00:

 

*Looking for Joy (animation, 8’, 2021) της Άννας Οικονόμου

‘Ενα κορίτσι να ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά.  Ένας εφιάλτης τη βρίσκει παγιδευμένη πάνω σε ένα ρολόι όπου οι σκηνές της καθημερινότητάς της ζωντανεύουν και της επιτίθενται. H γάτα της, η Joy, τη βοηθά να ξυπνήσει και να βρει τη διέξοδο που έψαχνε.

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα : Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας

 

 

*Σαν Βασιλιάς (ντοκιμαντέρ, 12’, 2022) της Ευαγγελίας Κουμαντσιώτη

 

Βρισκόμαστε καλοκαίρι στο Αιγάλεω. Παρατηρούμε μια παρέα αστέγων και τις κοινωνικές ανισότητες που αντιμετωπίζουν. Η Μαρία είναι άστεγη και ψάχνει να βρει τρόπους να ξεφύγει από την κατάσταση της. Ο Γιάννης αναπολεί το παρελθόν του ως καπετάνιος . Αφηγείται τις αναμνήσεις του από λιμάνι σε λιμάνι, σε μια περιπλάνηση του από κάδο σε κάδο.

 

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα : Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας

 

 

*Νύχτες Αυγούστου (μυθοπλασία, 10’, 2022) της Άλκηστης Μιχαλοπούλου

 

Ο Χρήστος κι ο Γιάννης, δύο έφηβα αγόρια, παραμένουν το καλοκαίρι τους στην άδεια Αυγουστιάτικη Αθήνα. Καθώς περνούν περισσότερο χρόνο μαζί, τα καταπιεσμένα συναισθήματά τους έρχονται στην επιφάνεια με φόντο την τοξικά αρρενωπή παρέα τους.

 

Παίζουν: Κριστιάν Κουλμπίντα, Χρήστος Στεφανής, Ρωμανός Δημήτρης Κάτσαρης, Στάθης Συμεωνίδης

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου, Τμήμα Σκηνοθεσίας

 

*Το Συμβόλαιο (μυθοπλασία, 19’, 2022) του Στέλιου Λέρη

Το Συμβόλαιο ως δώρο γενεθλίων θα αναγκάσει τον Στέφανο να αναθεωρήσει τις αρχέτυπες αξίες που δημιουργήθηκαν από την αίρεση της μητέρας του. Με την επιλογή υπογραφής του ή μη, θα ξεκινήσει το ταξίδι ενηλικίωσης του, που θα κριθεί από την αποδοχή ή την άρνηση της θρησκείας της οικογένειας του.

Παίζουν: Δήμος Γκάνας, Νεφέλη Βερυκίου, Γεωργία Παγούνη, Σταύρος Αποστολίδης

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Κινηματογράφου

 

 

*Ποδήλατο (μυθοπλασία, 14’, 2022) του Στάθη Καλούδη

Ο Πέτρος και ο Γιάννης συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στον Πειραιά, σε μια καθημερινότητα που φαίνεται να μην τους αρέσει. Μια ταινία πυροδοτεί έναν καυγά μεταξύ τους, κάνοντας τον Πέτρο να αποφασίσει να φύγει από την Αθήνα χωρίς τελικό προορισμό.

Παίζουν: Στέλιος Κανταρτζής, Γιάννης Κανάκης,  Άγγελος Καλούδης

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: SAEAthens-Creative Media Education BA/BSc (Hons) Film Production

 

*Dο nothing (ντοκιμαντέρ, 24’, 2022) της Μαρίας Φουράκη

Με φόντο τη συλλογή χόρτων από την Κρητική γη, αλλά και τις αγροτικές εργασίες που γίνονται από την Κική και την κοινότητά της, αμφισβητώντας τις πρακτικές της επιστημονικής γεωργίας, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ιστορία κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπερίληψης, αντίδοτο στην απειλή της μοναξιάς.

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα – Film School: Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, κατεύθυνση «Πολιτισμός και παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ»

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

www.iridavisions.gr

[email protected]  (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)

Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575

Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309

 

 

 

 

Drama International Short Film Festival

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο