Αθανάσιος Γάκης – Δραπέτης του κύκλου

 

Αθανάσιος Γάκης – Δραπέτης του κύκλου

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Φωτογραφία εξωφύλλου: Αθηνά Γαλανάκη

Με σύγχρονη και πρωτότυπη γραφή, ο Θανάσης Γάκης μας οδηγεί στον κόσμο των ηρώων του, μέσα από διαδοχικές εναλλαγές σκηνών και ρεαλιστικούς διαλόγους.

Ο αφηγητής «παντογνώστης» δεν υπάρχει εδώ, και οι ήρωες σηκώνουν το βάρος των λόγων και των έργων τους, όπως οι ίδιοι κρίνουν και επιθυμούν. Ο αναγνώστης – λες και κρατά διαρκώς μια κάμερα στραμμένη πάνω στον πρωταγωνιστή – ακολουθεί τις διαδρομές του μέσα στη Θεσσαλονίκη, στο Βελιγράδι αλλά και στη Γερμανία, την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Οι ανθρώπινες σχέσεις, ο έρωτας και η φιλοσοφία, αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία ο συγγραφέας δομεί μια ιστορία με πολλά επίπεδα.

Γίνεται, και με ποιον τρόπο, ο άνθρωπος, κυρίαρχος των επιλογών του; Μπορεί να σπάσει τη συμβατικότητα και να γίνει δραπέτης του κύκλου;

Ο Αθανάσιος Δημ. Γάκης γεννήθηκε στην Καλλιθέα Δράμας. Μεγάλωσε στη Μαυροθάλασσα Σερρών. Σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία στο Α.Π.Θ. Για αρκετά χρόνια έζησε στο εξωτερικό, στη Γερμανία. Τώρα, ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση. Γράφει ποίηση, διηγήματα, μυθιστορήματα. Έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και πολλά έργα του που διακρίθηκαν εντάχθηκαν σε συλλογικές εκδόσεις. Τα θέματά του αγκαλιάζουν την ιστορία, την ανθρώπινη ψυχή και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

ISBN 978-618-5712-22-8

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα