Συμφωνία ΕΔΕΜ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. για τα πνευματικά δικαιώματα

Συμφωνία ΕΔΕΜ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. για τα πνευματικά δικαιώματα

Μια σημαντική συμφωνία  για τους πνευματικούς δημιουργούς μουσικών έργων υπογράφηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, μεταξύ της  Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. και της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής- ΕΔΕΜ.

Η συμφωνία αφορά την αδειοδότηση των μουσικών έργων που εκπροσωπεί η ΕΔΕΜ στις πολυάριθμες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές και λοιπές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΔΕΜ, παρευρέθηκαν από την Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. ο κ. Δημήτρης Πασσάς, Πρόεδρος Δ.Σ. και ο κ. Ιωάννης Καπλάνης, Γενικός Διευθυντής. Από την ΕΔΕΜ παρόντες ήταν ο κ. Χρήστος Νικολόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., η κα Λίνα Νικολακοπούλου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ο κ. Παρασκευάς Καρασούλος, Γραμματέας Δ.Σ., ο κ. Αθανάσιος Φουργιώτης, Ταμίας ΔΣ, η κα Λούκα Κατσέλη, Γενική Διευθύντρια, ο κ. Σπύρος Σορβατζιώτης, Νομικός Σύμβουλος και ο κ. Κώστας Μακρής, Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης.

Εκ μέρους των δημιουργών, η κα Λίνα Νικολακοπούλου εξέφρασε την ικανοποίηση των συναδέλφων της για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις γιατί αναγνωρίζει εμπράκτως το δικαίωμα των δημιουργών να αμείβονται για τη χρήση των έργων τους. Η Γενική Διευθύντρια της ΕΔΕΜ κα Λούκα Κατσέλη υπογράμμισε ότι η ελληνική μουσική αποτελεί ένα πολύτιμο κοινωνικό αναπτυξιακό κεφάλαιο και η ΕΔΕΜ συνεργάζεται με τεχνογνωσία και αξιοπιστία με τις επιχειρήσεις και τους φορείς προσφέροντάς τους τη δυνατότητα αξιοποίησης του πλούσιου ρεπερτορίου της.

Εκ μέρους της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Δημήτρης Πασσάς ανέφερε: «Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ως φορέας σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, συνάπτοντας την συγκεκριμένη σύμβαση με ένα οργανισμό συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων όπως η ΕΔΕΜ, συμπράττει στην δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου για την προστασία και ανάδειξη της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής και ταυτόχρονα για την αναγνώριση της προσφοράς των μουσικών δημιουργών».

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Καπλάνης επεσήμανε από την πλευρά του: «Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μέσω αυτής της συμφωνίας επικυρώνει έμπρακτα τη στήριξη του στην Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής – ΕΔΕΜ με σκοπό την από κοινού προάσπιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, οι οποίοι αποτελούν φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, και συνεπακόλουθα την ενίσχυση του άυλου πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, ενός σημαντικού μοχλού ανάπτυξης.»

Η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., ο μεγαλύτερος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας και ένα από τα παλαιότερα Φεστιβάλ της Ευρώπης, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τουρισμού στη χώρα μας συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς.

Η ΕΔΕΜ, μέρος ενός ευρύτερου οικοσυστήματος πολιτιστικών οργανισμών, προάγει την ανάπτυξη του ελληνικού μουσικού πολιτισμού, ενδυναμώνοντας τους δημιουργούς και εμπνέοντας τις μελλοντικές γενιές να συνεχίσουν να δημιουργούν.

Η συμφωνία για την αδειοδότηση των μουσικών έργων λειτουργεί προς όφελος και των δύο πλευρών και παράλληλα συνεισφέρει στη συνολικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα πνευματικά δικαιώματα. Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων εξέφρασαν επίσης τη χαρά και την αισιοδοξία τους για την ανταπόκριση του κοινού στις μουσικές και θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Κατερίνας Ευαγγελάτου, που όπως δείχνουν οι προβλέψεις αναμένεται να είναι πολύ αυξημένη και να λειτουργήσει τονωτικά στην πολιτιστική αλλά και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Τσαρλς Λόιντ στο Ηρώδειο

Τσαρλς Λόιντ: ο 86χρονος ζωντανός θρύλος της τζαζ έρχεται στο Ηρώδειο για μία και μοναδική συναυλία     Κάτω από την έναστρο αττικό ουρανό και

THE MYTHOLOGIST KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

THE MYTHOLOGIST KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΥΘΙΚΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ   ΕΚΔΟΣΕΙΣ KAKTOS  Ο φυλακισμένος Αστερίων στον σκοτεινό λαβύρινθο της Κρήτης. Τα «ρομπότ» του Ηφαίστου και η Σφίγγα που