Η TEREZA μας ταξιδεύει με Πανσέληνο στο Σούνιο !

Η TEREZA μας ταξιδεύει με

Πανσέληνο στο Σούνιο !

 

Συναντήσαμε την γνωστή

Ελληνοαμερικανίδα Performer TEREZA, η φωνή της μας ταξιδεύει στο φεγγάρι μας δίνει ραντεβού σε κάθε πανσέληνο, και φέτος το καλοκαίρι !! Μίλησε μαζί μας για τα σχέδια της και τις συνεργασίες της αλλά και το νέο της τραγούδι «My Man» από το νέο της  EP TEREZA «Party Edition» !

Γεννηθήκατε και μεγαλώσατε στην Αμερική. Πώς θυμάστε τα παιδικά σας χρόνια στη Νέα Υόρκη;

TEREZA με τη μητέρα μου Καίτη Μπόνη

Από μικρή τραγουδούσα σε όλες τις παραστάσεις του σχολείου, μαθήματα μουσικής, χορού και μαθήματα φωνητικής. Αξέχαστα χρόνια, μεγάλωσα με μουσικές από όλον τον κόσμο, είναι το κέντρο του κόσμου και μουσικά η Νέα Υόρκη. Μεγάλωσα σε μια καλλιτεχνική γειτονιά στο Central Park West στο Upper West Side. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν ονειρεμένα, γεμάτα μουσική και ταξίδια σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής με τη μητέρα μου και σε περιοδείες της και σε πολλά φεστιβάλ.

Επίσης μεγάλος σταθμός στην καριέρα σας αποτελεί η επανεκτέλεση του τραγουδιού «Fly me to the moon», που μέχρι σήμερα ακούγεται σε όλον τον κόσμο με τη φωνή σας. Πώς έγινε η συμφωνία ώστε να ερμηνεύσετε το συγκεκριμένο τραγούδι;

Στη ζωή μου το όνειρό μου ήταν να κάνω έναν ξένο δίσκο και ευχαριστώ τον Easy Coutiel που το πίστεψε και κάναμε πολλά τραγούδια μαζί, όπως τα «Love me more», «No ordinary love», «Buzy woman». Υπέγραψα στο εξωτερικό με τη Sony και βγήκε σε 40 χώρες τότε cd με όλα τα τραγούδια. Αναφορικά με το «Fly me to the moon» πάντα λέω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που μας έδωσαν άδεια από τον εκδότη του συνθέτη Burt Howard στη Νέα Υόρκη. Και επίσημα μπορώ να πω ότι είναι μέσα στις 100 καλύτερες διασκευές που έχουν γίνει παγκοσμίως!

TEREZA “Party Edition”

 

Το νέο σας album «Party Edition» 

από τη Minos είναι έκπληξη με

Το τραγούδι «MY MAN» που υπογράφετε εσείς, ιδιαίτερο, 

και υπέροχη ερμηνεία, 

Spotifyhttps://open.spotify.com › trackMy Man – song and lyrics by TEREZA όπως επίσης και το «Πετειναρι» που είχε τραγουδήσει πρώτη η Ρένα Βλαχοπούλου!

https://youtu.be/QVoBbzN7Za4

 

Σκεφτήκαμε μαζί με την εταιρία μου, τη Minos EMI, ένα EP, βλέπετε, επέστρεψα από εκεί που ξεκίνησαν όλα στα 90s. Τα ακούτε στο Spotify iTunes deeH νέα μου δουλειά έχει τον τίτλο «Party Edition» και περιλαμβάνει το περίφημο καλοκαιρινό cover «Το Πετεινάρι» μαζί με τους Loca Latina, που παίζει σαξόφωνο ο Γιώργος ΚΑΤΣΑΡΟΣ αλλά και ένα τραγούδι που έγραψα με αγγλικό στίχο και μουσική, και η παραγωγή έγινε στη Νέα Υόρκη, το οποίο λέγεται «My man», και θυμίζει Νέα Υόρκη

 

Σήμερα, πώς σχολιάζετε τους νέους τραγουδιστές στη χώρα μας και τη μουσική βιομηχανία; Θεωρείτε ότι γίνεται καλύτερη ή χειρότερη;

Υπάρχουν και τα δύο. Ισως δεν είναι αναγνωρίσιμες οι φωνές, αυτό είναι ένα θέμα, γιατί ακούω πολλά τραγούδια χωρίς έμπνευση και δεν ακούω κάτι τόσο ξεχωριστό. Η δική μου γενιά ήταν μια ξεχωριστή γενιά, με φωνές που μας γνώριζαν αμέσως. Τώρα από τους καλλιτέχνες που μου αρέσουν και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσουν είναι η Μαρίνα Σάττι, που είναι εξαιρετικό ταλέντο, και μου αρέσουν και νέες φωνές, όπως της Κατερίνας Duska και της Νίνας Μαζάνη. Από άνδρες θεωρώ ξεχωριστό τον Πάνο Μουζουράκη.

Θελουμε  να μας πείτε πού μπορεί να σας δει ο κόσμος;

Σάββατο στις 6 Μαΐου θα κάνω μια εμφάνιση στο Polis στο Νέο Ηράκλειο. Μαρίνου Αντύπα 62. «Ταξίδι στο Χρόνο» με τον μαέστρο Γιώργο ΚΑΤΣΑΡΟ

Το καλοκαίρι ετοιμάζω πολλά! Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Cape Sounio GRECOTEL

 

Και συναυλίες με πανσέληνο Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου και Σεπτεμβρίου και στο Σουνιο και σε όλη την Ελλάδα μαζί με τους DejaVu, με τίτλο TEREZA «Fly me to the moon», είναι θεσμός πια!! Και βεβαίως με τον μαέστρο Γιώργο Κατσαρό, με τίτλο «Ταξίδι στον χρόνο».

 

 

Εχετε συνεργαστεί με τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού πενταγράμμου. Ποια συνεργασία σας ξεχωρίζετε και γιατί;

Αγαπώ τη Γλυκερία, είναι μια σπουδαία φωνή και έχω κάνει συναυλίες σε όλο τον κόσμο μαζί της, όπως και με τον Χρήστο Νικολόπουλο. Ο Τόλης Βοσκόπουλος πάντα στις πρόβες με παρατηρούσε στη Νεράιδα, ήταν τόσο καλός άνθρωπος, τόσο ευγενικός. Ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ είναι οικογένειά μου πια. Ο Κώστας Τουρνάς είναι αγαπημένος φίλος, έχω κάνει σε δίσκο και το

«Τι να μας κάνει η νύχτα»!  Ο Γιώργος Χατζηνάσιος είναι από  τους πιο αγαπημένους μου φίλους

και συνθέτες! Ο μοναδικός Μίμης Πλέσσας, που του έχω μεγάλη αγάπη και ήμασταν μαζί και στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά, δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον σπουδαίο Γιώργο Κατσαρό, δάσκαλος, που φέτος κλείνουμε πέντε χρόνια συνεργασίας κάνοντας μαζί μοναδικές διασκευές και πολλές συναυλίες! Επίσης οι Γιάννης Πάριος, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Μιχάλης Ρακιντζής, Λίτσα Διαμάντη, Βίκυ Μοσχολιού, Αντώνης Βαρδής, Σοφία Βόσσου, Δάκης, Μαντώ, Αλέξια, Ευρυδίκη είναι μερικοί καλλιτέχνες που έχουμε συνεργαστεί και αγαπώ πολύ.

                   

Κλείνοντας, πείτε μας δυο λόγια για την υποψηφιότητά σας ως δημοτικής συμβούλου στον Δήμο Σαρωνικού.

Ενας από τους πιο όμορφους δήμους της Ελλάδας είναι ο Δήμος Σαρωνικού και κατεβαίνω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Σοφρώνη. Ένας άνθρωπος με όραμα για ένα καλύτερο αύριο !!

«ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ» Στόχος μου, εφόσον εκλεγώ, είναι η εκπαίδευση σε ένα πολιτιστικό κέντρο με προγράμματα για όλους, και να γίνονται ομάδες μουσικές και θεατρικές. Επίσης να γίνει θεσμός ένα καλοκαιρινό παγκόσμιο μουσικό φεστιβάλ στο οποίο θα έρχονται καλλιτέχνες με συμμετοχή από όλον τον κόσμο, αλλά και τουρίστες,  στον όμορφο δήμο μας!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!

TEREZA @ Social Media

➡️ Instagram @terezartist

https://instagram.com/terezartist?igshid=YmMyMTA2M2Y=

➡️ TEREZA / FB

https://www.facebook.com/TEREZARTIST

➡️ TEREZA YOUTUBE CHANNEL

https://youtube.com/@terezaofficial6453

➡️TEREZA TikTok

 

➡️ www.tereza.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα