Ατομική έκθεση του Γιώργου Μπούνια στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts

Ατομική έκθεση για τον εικαστικό Γιώργο Μπούνια στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Κολωνάκι.

 

Tην Δευτέρα 22 Μαίου πλήθος κόσμου, φίλοι της τέχνης και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου, έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του εικαστικού Γιώργου Μπούνια, στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Κολωνάκι.

 

Ο Γιώργος Μπούνιας, εμπνευσμένος από γνωστά έργα μεγάλων ζωγράφων, ασχολήθηκε με τη σπουδή πάνω σε αυτά, μετεξελίσσοντάς τα με τις τεχνικές του κολάζ, του στόκου και των ακρυλικών χρωμάτων, τοποθετώντας στα έργα αυτά στοιχεία του σύγχρονου καταναλωτισμού, της μόδας κ.α. Με αυτό τον τρόπο κλασσικά έργα μεγάλων ζωγράφων επαναπροσδιορίζονται μέσα από την ματιά του καλλιτέχνη τοποθετώντας τα στην σύγχρονη εποχή. Η έκθεση που παρουσιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts συμμετέχει ψηφιοποιημένη στα εκθεσιακά κέντρα της Κωνσταντινούπολης και του Λονδίνου.

Λίγα λόγια για τον εικαστικό Γιώργο Μπούνια.

Γεννημένος στην Ελλάδα, σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης και αρχαιοτήτων στην Ιταλία. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Βατικανό και στο μουσείο Uffizi της Φλωρεντίας ενώ παράλληλα εξελίσσει την ζωγραφική του και την εικαστική του ιδιότητα. Δούλεψε πάνω στην εικαστική και σκηνική επιμέλεια δύο θεατρικών έργων στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Έχει ασχοληθεί με διάφορες μορφές τέχνης, όπως το κολάζ με χαρτόνια και εφημερίδες, την ζωγραφική με ακρυλικά χρώματα και στόκους και την ζωγραφική πάνω σε κρανία κερατοφόρων βοοειδών. Έχει ψηφιοποιηθεί έργο του στην Κρήτη για την ανάδειξη του τόπου μετά από κάλεσμα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης. Έχει εκθέσει στο μουσείο Μαραθώνα, στο μουσείο Τσιτσάνης στα Τρίκαλα, για το μικρό Παρίσι των Αθηνών ενώ πραγματοποίησε και την ατομική του έκθεση στο ξενοδοχείο Μπάγκειον το 2020 κ.α.

 

Λεζάντες

 

3.830172. Γιάννης Αθητάκης, Θανάσης Χριστόπουλος
4.830175. Δέσποινα Μοιραράκη, Γιώργος Μπούνιας, Γιώργος Μοιραράκης
5.830179. Τζώρτζια Βασιλειάδη, Μέμος Μπεγνής
6.830192. Γιώργος Κωνσταντέλλης, Όλγα Καραβερβέρη

13.830190. Αλέξης Καρατζάς, Έλενα Βρεττού

 

 

15.830198. Βασίλης Νάτσιος, Γιώργος Μπούνιας 

 

16.830194. Τζένη Οικονόμου, Ναταλία Ρίζου

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Γιώργος Περρής στον Κήπου του Μεγάρου

Ο πιο όμορφος μουσικός κήπος της Αθήνας γίνεται αφετηρία για την καλοκαιρινή περιοδεία του Γιώργου Περρή, του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα τραγουδιστή, ο οποίος θα προσφέρει τη