ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΝΟΥΝ

ΓΚΕΛΥ ΚΑΝΕΛΛΟΥ – ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΝΟΥΝ

Ψυχοθεραπευτικές ιστορίες ανθρώπων μέσα από το Κέντρο Πόνου & Παρηγορικής Αγωγής
του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Εκδόσεις : KAKTOS / kaktos.gr 

Το Κέντρο Πόνου & Παρηγορικής Αγωγής του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπως και κάθε κέντρο πόνου, γίνεται το σταυροδρόμι όπου συναντιούνται οι αρχέγονοι αντίπαλοι: η ζωή και ο θάνατος.
Σε κάθε αναμέτρηση ένας είναι ο νικητής. Ο δρόμος προς τη νίκη της ζωής ή το τέλος του θανάτου είναι μακρύς, αγωνιώδης και επώδυνος.
Μέσα από αυτό το βιβλίο θα ακολουθήσουμε τις πραγματικές διαδρομές ζωής ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με την απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια, με τον χρόνιο ψυχοσωματικό πόνο και άλλα ψυχολογικά ζητήματα. Θα προσεγγίσουμε το ψυχοθεραπευτικό τους ταξίδι μέσα από τη ματιά και τη συμπόρευση του συνταξιδιώτη ψυχοθεραπευτή τους.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Γκέλυ Κανέλλου είναι πτυχιούχος των Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Μετεκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία (δραματοθεραπεία) στο Ελληνικό Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας «Άθυρμα» και ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία με τον καθηγητή ψυχιατρικής Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο. Έχει εργαστεί ως κοινωνικός επιστήμονας στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ανθρώπινου δυναμικού και ως καθηγήτρια Κοινωνιολογίας. Ως ψυχοθεραπεύτρια έχει συντονίσει ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες, άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα σε ψυχιατρικά ιδρύματα, κακοποιημένες γυναίκες, ηλικιωμένους και άτομα με διάφορα ψυχολογικά θέματα. Από το 2005 έως το 2020 πρόσφερε τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Πόνου & Παρηγορικής Αγωγής της Α΄ Αναισθησιολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με χρόνιο πόνο (καρκινικό, ψυχοσωματικό, ινομυαλγίες, νευροπάθειες κ.λπ.) μέσα από ατομικές συνεδρίες με τους ασθενείς καθώς και με συγγενείς τους. Είναι επόπτρια και παρέχει εποπτεία σε συναδέλφους που κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα στο Κέντρο Πόνου του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Ορέστεια,  στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη και δάσκαλο Θεόδωρο Τερζόπουλο σε ένα ανεπανάληπτο καλλιτεχνικό  γεγονός. Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για