Μάριος Φραγκούλης & Θοδωρής Βουτσικάκης σε έργα του Δημήτρη Μαραμή

5ο Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”

Μάριος Φραγκούλης & Θοδωρής Βουτσικάκης

σε έργα του Δημήτρη Μαραμή στον Ομφαλό της Γης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ”

Συμμετέχουν: Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη, Νίκος Κύρτσος

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA

Σάββατο 24 Ιουνίου 21:15, Θέατρο Φρύνιχος Δελφοί

Με μία μοναδική συναυλία ανοίγει την αυλαία του το 5ο Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” σε σύμπραξη με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στο 5ο Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”, μέρη από τα σημαντικότερα μουσικά έργα του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή σε μουσική διεύθυνση κι ενορχήστρωση του Θοδωρή Παπαδημητρίου με τον τίτλο “ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ”. Συμμετέχουν οι ταλαντούχοι τραγουδιστές Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, με το συνθέτη στο πιάνο. Η συγκεκριμένη σύμπραξη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”, υλοποιείται με την αποκλειστική χορηγία της Eταιρείας IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ.

Ο Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών συμπράττει με το μήνυμα κοινωνικής προσφοράς: Δωρεά οργάνων προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας – Μεταμόσχευση ως Γέφυρας Ζωής.

Ο Μάριος Φραγκούλης, ήταν ο ερμηνευτής που ηχογράφησε ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και απόδοση στα ελληνικά του Σωτήρη Τριβιζά, στη Sony Classical το 2007. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης από την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία με την Αισθηματική Ηλικία κύκλο τραγουδιών του Δημήτρη Μαραμή, συνδέθηκε με το συνθέτη καλλιτεχνικά και κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα μουσικοθεατρικά του έργα: Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι και Καπετάν Μιχάλης. Οι ερμηνευτές Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, συνεργάζονται σταθερά με το συνθέτη, δίνοντας με το εξαιρετικό τους ταλέντο μοναδικές ερμηνείες στα έργα του.

Ο Δημήτρης Μαραμής συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”, αλλά και ο δημιουργός του λαϊκού ορατορίου Παλιγγενεσία ανάθεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που περιόδευσε ολόκληρη του Ρούμελη το 2021, έχοντας στην εργογραφία του την όπερα Ελευθέριος Βενιζέλος, τα δύο ελληνικά μιούζικαλς Ερωτόκριτος και Στοιχειωμένοι, τη λαϊκή όπερα Καπετάν Μιχάλης και τους κύκλους τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας, Αισθηματική Ηλικία και άλλα, μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες έρχεται στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς με τις καλύτερες στιγμές από τα πιο όμορφα έργα του.

Μια μουσική διαδρομή του συνθέτη με πρώτη ύλη τον πλούτο των συνθέσεών του και των διαχρονικών στίχων ποιητών που έχει μελοποιήσει, όπως: Βιτσέντζος Κορνάρος, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Λάμπρος Πορφύρας, Μιχάλης Γκανάς και Σωτήρης Τριβιζάς.

Η MOYSA Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου – Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ

Η προπώληση έχει ανοίξει:

https://www.ticketservices.gr/event/apo-ton-skoteino-erota-ston-erotokrito-delphi-festival/?lang=en

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Δημήτρης ΜαραμήςΣύνθεση, Πιάνο

Θοδωρής Παπαδημητρίου: Ενορχήστρωση, Μουσική διεύθυνση

Ερμηνευτές:

Μάριος Φραγκούλης

Θοδωρής Βουτσικάκης

Ελένη Δημοπούλου

Μέλα Γεροφώτη

Νίκος Κύρτσος

MOYSAΣυμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 21:15 στο Θέατρο Φρύνιχος (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών) Δελφοί

Τιμές εισιτήριων:

ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 20

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ:15

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ – NEW STAR

«Θαύμα στο Μιλάνο» το ονειρικό παραμύθι του Βιτόριο Ντε Σίκα σε Digital 4K  Restoration από τις  15/8  στους κινηματογράφους σε διανομή NEW STAR   ΘΑΥΜΑ

Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά

  Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά   ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Η 19 – 21 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30 Με Τα Σκυλιά, τη νέα του παράσταση που παρουσιάζεται