“Παραγκούπολη, έκθεση ArteVisione-Nicos Chiotinis

Ο χώρος τέχνης ArteVisione-Nicos Chiotinis παρουσιάζει με χαρά την πρώτη ατομική έκθεση του Παναγιώτη Μαρκουλίδη με τίτλο “Παραγκούπολη, κόσμος και οπτικές…”
Εγκαίνια Πέμπτη 15/6/2023, 6-10μμ
Διάρκεια έως 30/6/2023
Όπως σημειώνει ο ίδιος : “Ένας παράλληλος κόσμος που ζει και αναπνέει όχι στα έγκατα της γης -όπως οι “Μόρλοκς”του “Ταξιδευτή”-αλλά μέσα στο πλαίσιο του αστικού ιστού ,πολλές φορές σ’ένα καθεστώς χειραγωγημένης γκετοποίησης. Ένας κόσμος στον οποίο συνυπάρχουν η φθορά, η αίσθηση του ανεπαρκούς και του ανολοκλήρωτου και η αυτοσχέδια αντίληψη για την επιβίωση με κάθε δυνατό μέσον κάτω από μια επίφαση “καθημερινότητας” προσαρμοσμένης στα δεδομένα.
 Σ’αυτό το “παράλληλο Σύμπαν” λοιπόν που σηματοδοτείται από ποικίλα οπτικά πρίσματα υπό τα οποία “βλέπουν “το αναπόδραστο άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες, δίπλα στη βίαιη και πρόωρη απώλεια κάθε προοπτικής, μπορεί να διακρίνει κάποιος θρυαλλίδες ελπίδας που αναδύονται από το βόρβορο.
                                                                                                                                                                                                                                                                                           Τα στοιχεία αυτά, αποτυπώνονται-κατά μίμηση της ίδιας της ζωής-,με τρόπο άλλοτε υποπραγματικό, άλλοτε ρεαλιστικό και άλλοτε υπερρεαλιστικό. Αποτυπώνονται ..σ’ αυτήν την ενότητα έργων οι κοινωνικές του ευαισθησίες και κάποιες βιωματικές εικόνες που άντλησε από τη δεξαμενή της ταξιδιωτικής του εμπειρίας.”
Ο Παναγιώτης  Μαρκουλίδης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και εργάζεται από 25ετιας ως ιατρός παθολόγος.
Ζωγραφίζει από μικρός ως αυτοδίδακτος. Έχει κατά καιρούς ασχοληθεί επίσης με τη γελοιογραφία και τη μικρογλυπτική.
ARTEVISIONE-Nicos Chiotinis
Πηλίου 5, Πλ. Κολιάτσου
τηλ 2111113363
Ώρες λειτ.: Δευτ-Τετ. 12 -16.00
Τρ.-Πεμ. 16.00-20.30
Παρ.: 16.00-20.00
Δυνατότητα parking στην οδό Κέας (πλαϊνός δρόμος)

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ – NEW STAR

«Θαύμα στο Μιλάνο» το ονειρικό παραμύθι του Βιτόριο Ντε Σίκα σε Digital 4K  Restoration από τις  15/8  στους κινηματογράφους σε διανομή NEW STAR   ΘΑΥΜΑ

Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά

  Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά   ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Η 19 – 21 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30 Με Τα Σκυλιά, τη νέα του παράσταση που παρουσιάζεται