Συναυλία του αυστριακού ακορντεονίστα Jakob Steinkellner |Κύθνος

Kythniale – Γέφυρες πολιτισμού

Συναυλία του αυστριακού ακορντεονίστα

Jakob Steinkellner

17 Ιουνίου

Θεατράκι Δρυοπίδας – Κύθνος

ώρα έναρξης 21.00

 

Ακορντεονίστας, παίκτης της φυσαρμόνικας της Στυρίας, συνθέτης και αντισυμβατικός καλλιτέχνης  ο αυστριακός δεξιοτέχνης  Jakob Steinkellner  θα δώσει μια και μοναδική συναυλία στην Κύθνο στο Θεατράκι της Δρυοπίδας στις 17 Ιουνίου στο πλαίσιο της Ελληνοαυστριακής Φιλίας και των εκδηλώσεων που διοργανώνει  η AMKE kythniale Γέφυρες πολιτισμού.

Ο Jakob Steinkellner  θα χαρίσει  στο κοινό, μια ιδιαίτερη σε τεχνική και ύφος συναυλία,  η οποία συνδυάζει παραδοσιακά ηχητικά μοτίβα με μοντέρνους ήχους και ρυθμούς και τις  επιρροές του από τις μουσικές του κόσμου με το παιχνίδι των ήχων της σύγχρονης μουσικής.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός γιατί ο Jakob Steinkellner είναι ένας βιρτουόζος του ακορντεόν ο οποίος σε κάθε συναυλία του στον κόσμο, ταξιδεύει το κοινό του  με το προσωπικό του ύφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η kythniale – Γέφυρες Πολιτισμού, η οποία διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρόνια στο νησί της Κύθνου, είναι μια πολυσχιδής πολιτιστική πρωτοβουλία  που σχεδιάζει και υλοποιεί καλλιτεχνικά δρώμενα, πολιτιστικές & μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, workshops, artresidencies και εναλλακτικές δράσεις πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στην Κύθνο και τον Κόσμο.

Οι πολιτιστικές & καλλιτεχνικές αυτές εκδηλώσεις, ανοιχτές  στο κοινό, διοργανώνονται στο νησί της Κύθνου, διατηρώντας την δική τους ταυτότητα, ενώ εντάσσονται και στο ετήσιο Φεστιβάλ του νησιού, σηματοδοτώντας το «διάλογο» ανάμεσα στην παράδοση του νησιού και των Κυκλάδων με τους λαούς του Κόσμου.

Η συγκεκριμένη συναυλία αποτελεί μια συνδιοργάνωση του ∆ήμου Κύθνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της πολιτιστικής πρωτοβουλίαςAMKE kythniale, στο πλαίσιο του προγράμματος Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2023, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στους ιστότοπους

www.kythniale.gr

www.jakobsteinkellner.com

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι- KEYBOOKS

TITΛΟΣ: Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θεόδωρος Παπακώστας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παιδικό / Δραστηριοτήτων Τι ξέρεις για την αρχαία Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μυθολογία

Jazz in Athens: Το Κέντρο Πολιτισμού «Μάρα Καρέτσος» παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία

Jazz in Athens: Το Κέντρο Πολιτισμού «Μάρα Καρέτσος» παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία  Το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης «Μάρα Καρέτσος» διοργανώνει στις 2 Ιουλίου στις 21.00 στο Ελληνικοί Χοροί  – Θέατρο